El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Picabaralla al Parlament entre Cs i la consellera Borràs per Miguel de Cervantes
  • CA

 

El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, se les ha tingut aquest dimecres amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, durant la sessió de control al Govern al Parlament. El diputat de Cs ha preguntat a Borràs per l’acte d’homenatge a Miguel de Cervantes organitzat per Societat Civil Catalana i que s’havia de celebrar el passat 7 de juny a la Universitat de Barcelona, però que finalment va ser cancel·lat per l’entitat unionista com a conseqüència de la pressió dels CDR. Tots els diputats de Ciutadans han posat als seus escons un exemplar del llibre “Don Quijote de la Mancha”. “Que bonica aquesta imatge, no l’havia vist. M’agrada molt veure els diputats de Ciutadans amb aquest llibre”, ha començat responent Borràs, que ha afegit amb ironia: “Espero que l’hagin llegit tots, i sinó com que el tenen preparat… Perquè el millor homenatge que es pot fer a Cervantes és llegir El Quijote”.

Després d’aquesta resposta de la consellera de Cultura, De Páramo s’ha queixat: “No he escoltat cap condemna ni cap crítica a l’acte vandàlic d’insults i amenaces. No es pot normalitzar el que no és normal”. En aquest sentit, ha aprofitat per denunciar que “no és normal que el partit que ha guanyat les eleccions a Catalunya hagi d’anar amb escorta a Vic”. “Despertin, govern del llaç groc, i aterrin en la realitat de Catalunya. Hi ha divisió encara que vostès la neguin”, ha advertit el diputat de Cs, i ha demanat a Borràs que “denunciï el fet que no es pugui defensar la diversitat a la UB”. “Davant de l’odi i l’insult només una paraula: lliberat”, ha sentenciat.

 

Per la seva banda, la consellera de Cultura ha preguntat a Cs: “Ens hi trobarem tots contra la intolerància?“, i ha assegurat que “a nosaltres ens hi trobaran sempre”. “Cervantes va saber molt de galeres, també l’episodi de la crema de llibres i episodis on es condemnava la repressió. El Govern de Catalunya hi serà sempre contra la repressió”, ha conclòs. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa