El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pegasus uneix l’independentisme només per anar als tribunals

La política és una cosa, però l’actuació judicial n’és una altra. Quatre advocats, Toni Abad, Gonzalo Boye, Benet Salellas i Andreu Van den Eynde, que dirigeixen diverses defenses dels represaliats per independentistes, tant a l’Estat com a la Unió Europea, han explicat l’estratègia judicial davant l’escàndol del Catalangate per l’espionatge amb Pegasus a més de 65 noms relacionats amb el Procés. 

L’acte, organitzat per Òmnium Cultura a la Universitat de Barcelona, ha servit perquè tots quatre lletrats hagin detallat, fins els límits que permet la investigació, explicar la seva estratègia per poder fer que els jutges investiguin així com apuntar tot allò que s’ha vulnerat amb el Catalangate. En aquest sentit, Boye ha recordat que el reglament de la Unió Europea que es refereix als procediments davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i del Tribunal General de la Unió Europea preveu que els “advocats que hi participin tenen immunitat” i no només el dret a secret professional. 

És un delicte de manual”, ha sostingut Boye. En aquest marc, ha advertit que l’Estat “no sap quina informació té l’independentisme” sobre l’espionatge i les dades que han acumulat, indicis i proves que poden conduir a l’origen i als responsables del Catalangate. En definitiva, una informació que pensen utilitzar per argüir les seves demandes i querelles a nivell estatal i internacional. Boye creu que la millor alternativa és querelles individualitzades.

Un delicte i un atac

Per la seva banda, Van den Eynde ha recordat que el jutge i el fiscal que instrueixen la denúncia presentada per l’expresident del Parlament, i actual conseller d’Empresa, Roger Torrent, dirimida al jutjat 32 de Barcelona, veuen indicis de delicte en l’espionatge que van patir als seus mòbils. Un fet absolutament contradictori amb el que va confirmar la ministra de Defensa, Margarita Robles, el passat dimecres en seu parlamentària. “El procediment ha d’entrar en una nova fase”, ha informat Van den Eynde per tal d’acumular més causes en aquest procés.

De fet, l’advocat penalista entén que a la vista dels primers indicis, NSO, l’empresa israeliana,  és coautor o partícip necessari del procés d’espionatge. D’aquí que reclami aprofitar aquesta oportunitat per mostrar els delictes que porta a terme l’Estat per reduir el sobiranisme i presentar la querella contra l’empresa israeliana fabricant i distribuïdora de l’spyware. “Hem de portar els jutges al racó on no es puguin escapar perquè s’investigui”, ha sentenciat. També ha pregat a la ciutadania a “pressionar” perquè els òrgans de l’Estat “no s’escapin” de donar explicacions sobre el Catalangate.

Per la seva banda, Salellas ha definit el Catalangate com un “atac” que no és cap broma. Toni Abad, advocat de l’ANC, ha recordat que en cap cas es pot perseguir o vigilar ningú pel simple fet de ser independentista.  Cap d’ells, però, ha volgut detallar cap de les estratègies judicials que es portaran a terme. “Farem un plantejament obert de les querelles per investigar totes les agències governamentals espanyoles”, ha subratllat Salellas que insisteix que l’Estat no es pot negar a investigar-les. Així posarà a la llista tant el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia. Salellas remarca que no hi ha “cap dubte” que les agències governamentals espanyoles han “participat” del ‘Catalangate’, però cal escatir quina i de quina manera. Salellas troba “indiscutible” l’autoria de NSO.

Juristes i polítics fan costat als quatre advocats

Entre els assistents, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich; advocats com Laia Serra, Eva Pous, Agustí Carles, August Gil Matamala, Dolors Feliu, Quim Jubert, Anaïs Franquesa, Toni Cruanyes o Ramon Setó així com representants de partits polítics víctimes del cas, o la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Descolonitzeu-vos el cap a abril 29, 2022 | 14:15
  Descolonitzeu-vos el cap abril 29, 2022 | 14:15
  L'uneix per anar als tribunals, dieu? Però si cadescun traça una estratègia individual! Demostra, altra cop, que no hi hasentit d'Estat Català.
  • Icona del comentari de: Al perepunyetes a abril 29, 2022 | 18:18
   Al perepunyetes abril 29, 2022 | 18:18
   No és això. tenir sentit d'estat no és això que tu dius (?!). I no capeixes bé la situació. Si es presenten junts és que l'acció és conjunta i en col·laboració, una altra cosa ben diferent és que es reparteixin la feina que cal fer, és molta, i alhora presentin diverses denúncies a diversos jutjats i estats... Has llegit la notícia abans d'escriure el comentari ?
   • Icona del comentari de: Perapunyetes a abril 30, 2022 | 00:14
    Perapunyetes abril 30, 2022 | 00:14
    Tan de bó l'encertis.
   • Icona del comentari de: Pensa-hi a abril 30, 2022 | 00:16
    Pensa-hi abril 30, 2022 | 00:16
    Saps el significat de "Partit" en el context del estado español?
 2. Icona del comentari de: Colono integrat a abril 29, 2022 | 14:29
  Colono integrat abril 29, 2022 | 14:29
  Soroll, no mes aixó...
 3. Icona del comentari de: Fhe a abril 29, 2022 | 14:46
  Fhe abril 29, 2022 | 14:46
  Que solament estiguem units als tribunals deixa molt que desitjar
 4. Icona del comentari de: oH maigot! a abril 29, 2022 | 14:48
  oH maigot! abril 29, 2022 | 14:48
  Es tracta de tenir molts bons advocats per defensar la causa i despullar l'estat per ensenyar les seves vergonyes i que caigui sobre ell el pes de la llei. Avui he llegit un article del Gonzalo Boye. Si jo fos 'España, m'amagaria sota les pedres i acabaria a "las zahurdas de Plutón" com a mínim! Pel que fa als partits i als que els integren el propi nom ho diu, PARTITS, trencats, estan fets per això, per a que no arribin enlloc. L'únic que no està partit és el poble i arribada l'hora, no l'aturarà ningú, perquè un poble és l'antítesi de les coses partides, és l'unitat, és el sentir, és la nació. I d'això tenen por aquests del Pegasus, i saben que som imparables si ens hi posem. Ja falta menys!
 5. Icona del comentari de: Independentista a abril 29, 2022 | 15:22
  Independentista abril 29, 2022 | 15:22
  Si és només per aixó, no cal.
 6. Icona del comentari de: Els menjamocs catalanets professionals. a abril 29, 2022 | 15:48
  Els menjamocs catalanets professionals. abril 29, 2022 | 15:48
  .... es menjaran uns quants mocs catalanets més.
 7. Icona del comentari de: Pep a abril 29, 2022 | 15:59
  Pep abril 29, 2022 | 15:59
  No existeix ja més l'independentisme, si parlem dels partits polítics actuals. Calen urgentment cares i actituts noves si el poble vol finalment assolir una República Catalana Lliure.
 8. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 29, 2022 | 15:59
  Pere Llimonera i Citronell abril 29, 2022 | 15:59
  Les dijeron: "lo que ha unido el Supremacismo,que N0 lo separe el Hombre"... pero, ni aun así, oye... se unen para los Tribunales; y ni eso... y es que los 'Vivales' se mueven generalmente por SueldaZos, "Peix al Cove" y intereses pecuniarios así... luego, la masa de abducidos y Fantasiosos adoctrinados les vota con la boca abierta (y casi cayéndoseles la baba) y a tirar p'alante mientras dure el Cuento, y duren "els Calers"... que paga la masa de adoctrinados y abducidos, y los que no lo están también... Menudo chollo, dedicarse a la política, si eres de los que llegas arriba de la Pirámide (y sin estudiar ni pegar un palo al agua en muchos casos, oye...). Basta con hacer populismo, demagogia, crear tendencias, inventar cosas, patrias, enemigos virtuales... y a vivir, que son 4 días... Los afiliados de base, N0, claro. Esos son los parguelas: a pegar carteles, colocar mesas y sillas, buscar otros parguelas, pagar las cuotas, buscar subvenciones, imprimir entradas y cartelones... buahhh, Living la Vida Loca también, por la causa... pero un poco mas ajustados de 'efectivo'... También es cierto que a estos, les "espían" bastante menos (algún vecino mirón, y poco mas)... En fin, el que no se contenta es porque N0 quiere. Además, ¿qué tiene de malo que les espíen? Son los 15 minutos de Fama de que hablaba Andy Warhol... pues, ¿para que quejarse tanto por NaDA; y si es además, lo que ellos habían hecho antes a otros? ... venga, renegones, quejicas, "ploramiques", que ya estáis creciditos para andar con chiquillerías... Vamos a por la economía... "It’s the economy, stupids", como dijo 'Carville', un estratega de Bill Clinton durante su campana electoral... ! Venga, a lo que estamos, que N0 se os puede dejar solos, que a la mínima os vais por cerros de Fantasías y montañas de Ficciones (y N0 en los Pirineos, precisamente) !
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 29, 2022 | 17:53
   Pere Llimonera i Citronell abril 29, 2022 | 17:53
   Ese "Pere Llimonera i Citronell, en adelante P.L.C. "abril 29, 2022 | 15:59", N0 es Comentario mio... P.L.C.es TR0LL supasepemata de Patria Inventada, comentando sendeces de mi Bandera Española y USUSPARD0 en mi Nombre, P.L.C. como que P.L.C. lleva semanas y semanas y semanas, meses haciendolo y recién lo he descubierto...
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 29, 2022 | 19:23
    Pere Llimonera i Citronell abril 29, 2022 | 19:23
    SÍ, sí que es mio TR0LL t0ntaco, que Usurpa mi nombre para comentar sandeces... E l Comentario que citas, SÍ es Mio, y tú te crees muy gracioso y espabilao con estas cosas, pero N0 eres Ni una cosa ni la otra... eres solo un TRoLL separata supremata consumido por la impotencia de saberse en el lado equivocado de la vida y de la Historia... N0 es culpa tuya, seguramente, te adoctrinaron en la Escola y mediante los Medios "Subvencionados"; pero ahora ya es tiempo de profundizar y revisar en los conocimientos e ideas erróneos y así crecer intelectual y éticamente... Apa, bon dia, trolete...
    • Icona del comentari de: Pere llimonera i Citronell a abril 30, 2022 | 13:09
     Pere llimonera i Citronell abril 30, 2022 | 13:09
     N0 fue comentario mí0 algun0 el de Pere Llimonera i Citronell. Los de Pere Llimonera i Citronell son largos y tendidos con mucha fineza, al contrario del t0ntak0 y SUPREMATA Pere Llimonera i Citronell que SURPA mi nombre Pere Llimonera i Citronell para comentar sendeces de Pere Llimonera i Citronell... El Comentario que citaís, SÍ es Mí0 de Pere Llimonera i Citronell el españ0l, n0 de Pere Llimonera i Citronell. Arriba España y viva el ajo con agua.
     • Icona del comentari de: hahahahah a abril 30, 2022 | 19:18
      hahahahah abril 30, 2022 | 19:18
      Sigui qui sigui el troll, enhorabona! He rigut una estona d'aquest inútil
      1
      Icona de dislike al comentari de: hahahahah a abril 30, 2022 | 19:18 1
   • Icona del comentari de: Mew a abril 29, 2022 | 20:01
    Mew abril 29, 2022 | 20:01
    Sigui qui sigui aquest tal Pere, et penses que algú et llegeix aquests paragrafs quilometrics? No l’he llegit, però posaria la mà al foc que la resposta més adient és: Puta espanya i ves a cagar
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 30, 2022 | 11:41
     Pere Llimonera i Citronell abril 30, 2022 | 11:41
     Lo que tu quieras "Mew", pero ya contesté eso una vez en otro comentario de otro articulo... No voy a explicarlo todo otra vez... La respuesta corta es: SÍ, muchos los contestan y muchos mas aun, los leen... en cambio, indePendencieros supremacistas de patrias inventadas, cada vez hay menos; y mas frustrados y rabiosos en su impotencia e irracionalidad... El Sufflé Narnio se desinfla... Además, TÚ también eres "español!"... O sea, que eres "Nyordo", supremata y con prejuicios, pero "Nyordo"... y los nietos de los nietos de tus nietos tendrán nietos cuyos TataraNietos también serán Nyordos, aunque esperemos que SiN prejuicios, para entonces... Apa, maco, Bon dia!
     • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronella a abril 30, 2022 | 12:48
      Pere Llimonera i Citronella abril 30, 2022 | 12:48
      No es mio Pere Llimonera i Citronell, el Comentario que Surpura mi n0mbre Pere Llimonera i Citronell para escribir sendeces de Pere Llimonera i Citronell... El Comentario que citas de Pere Llimonera i Citronell, N0 es Mio, y tu Pere Llimonera i Citronell n0 te crees estas cosas, pero N0 soy Pere Llimonera i Citronell, es decir en una cosa y en la otra... eso, no solo un supremata consumido por la potencia de España de haberse equivocado... N0 es culpa mia, seguramente me adoctrinaron en lo español que no es adoctrinamiento y mediante los Medios amigos pero ahora ya es tiempo de profundizar y revisar los conocimientos así crecer en democracia "española" "plena", "homologable", "madura", "asimilable" ... que ya toca...
     • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 30, 2022 | 13:00
      Pere Llimonera i Citronell abril 30, 2022 | 13:00
      Este comentari0 SUPREMACISTA "Pere Llimonera i Citronell | 30, 2022 | 11:41" escrito por un tal Pere Llimonera i Citronell, no és mí0 es de Pere Llimonera i Citronell. Es de t0ntaco, que usurpa mi Nombre de Pere Llimonera i Citronell para comentarme sandeces en comentarios que nunca terminan de Pere Llimonera i Citronell... Además de Pendenciero chovinista supremacista de españas inventadas, cada vez somos menos y a la sazón mas 0fuscad0s y estam0s algo fuera de si.
 9. Icona del comentari de: Independence Process a abril 29, 2022 | 16:03
  Independence Process abril 29, 2022 | 16:03
  El periodista sembla sovint un quintacolumnista espanyol, ho és ? L'independentisme no va "unit" perquè és plural i divers, hi ha persones que sembla que es creuen el mantra xovinista espanyol del "pensamiento único" i "l'adocrinamiento". Els independentistes catalans demòcrates pensem de forma plural i per això tenim diverses associacions i partits diferents. A l'independentisme català l'uneix l'objectiu que és la independència i quan s'ho val, van a la una, mentrestant és lògic que hi hagi divergències i evidentment l'espanyolisme les intenta fer evidents i engrandir-les, per què us penseu que l'estat espanyol espia, per a entreteniment dels funcionaris espanyols ? Fins i tot l'independentisme escocès que per alguns els sembla molt "unit", és divers com correspon a una societat democràtica, a Escòcia hi ha el SNP amb els seus corrents interns i també ha de sumar, per a fer majoria, el Partit Ecologista Escocès que també és independentista. Ens cal més sentit comú, sentit cívic i sentit d'estat.
  • Icona del comentari de: Si que ho és! a abril 29, 2022 | 18:32
   Si que ho és! abril 29, 2022 | 18:32
   Estem parlant del nostrat i etern becari Quico Sallés, només cal llegir el que escriu. Com Cot, només buscan la divisió dels independentistes posant-se descaradament de part dels corruptgents.
 10. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 29, 2022 | 18:12
  Pere Llimonera i Citronell abril 29, 2022 | 18:12
  Pues, eso, al fin y cabo y al ajo: los separatas habláis (de todo)... y os escuchamos a través del Pegasus ese... ¿Dónde está el problema español? ???
 11. Icona del comentari de: No es pot unir l'oli i l'aigua... a abril 29, 2022 | 18:27
  No es pot unir l'oli i l'aigua... abril 29, 2022 | 18:27
  Uns són independentistes de tota la vida, els altres són prUcessistes cap enlloc nouvinguts per tapar la seva corrupció endèmica com han demostrat els darrers 10 anys.
  • Icona del comentari de: Procés cap a la independència a abril 29, 2022 | 19:45
   Procés cap a la independència abril 29, 2022 | 19:45
   Quin comentari més poca-solta, sembla eixit d'algú de falsa bandera espanyola, car saps perfectament que la independència no es pot obtenir únicament amb els independentistes de "tota la vida" ni solament amb independentistes nous. A més com a bon xovinista espanyol et delates tot sol, cal és ésser un tros de quòniam intentar insultar amb el "neologisme" espanyol "prucecisme". Tot els independentistes som, més o menys implicats, en un procés d'autodeterminació que té com a objectiu poder decidir la independència política respecte d'Espanya. Per a "procés" llarg el de la transició del 1978 de la dictadura a la democràcia "plena", el qual procés no ha finit encara i els espanyols en dueu 44 anys !
 12. Icona del comentari de: Anònim a abril 29, 2022 | 21:26
  Anònim abril 29, 2022 | 21:26
  Va, Quico, dinos QUIÉN paga tanto abogado.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa