Sánchez s’obre a limitar la inviolabilitat del rei espanyol

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha mostrat aquest dilluns obert a limitar la inviolabilitat del rei espanyol, ara que la possible tornada de Joan Carles I està sobre la taula, després que se sabés que la Fiscalia vol aplanar-li el terreny perquè pugui aterrar a Espanya còmodament. En una entrevista a la Cadena SER, el líder socialista ha manifestat que “respecta” les decisions que pren la Casa Reial, i ha insistit que aquestes no depenen de l’executiu espanyol, de manera que ell no té res a dir sobre aquest possible retorn.

No obstant, Sánchez ha afirmat que “no és necessari” que es reconegui aquesta “condició” d’inviolable als monarques espanyols, però ha reconegut que per aconseguir això necessitaria el suport del PP. “Dos no ballen si un no vol”, ha lamentat. En aquest sentit, el president espanyol ha dit que li agradaria que Joan Carles I donés explicacions sobre què el va dur a fugir d’Espanya. El cap del govern espanyol ja es va pronunciar en la mateixa direcció la setmana passada.

De totes maneres, Sánchez ha rebutjat obrir el debat sobre monarquia o república i s’ha mostrat contrari -en la línia d’actuació del PSOE al Congrés- d’investigar l’emèrit a la cambra baixa. “S’haurien de jutjar persones, però no institucions“, ha dit Sánchez, que ha defensat “l’exemplaritat” de Felip VI.

Pressupostos i taula de diàleg

Per altra banda, Sánchez ha demanat que es deslliguin les negociacions de la taula de diàleg amb les necessàries per aprovar els pressupostos espanyols al Congrés dels Diputats. Ha dit que en aquesta negociació Esquerra Republicana de Catalunya està demanant “polítiques progressistes” i “inversions“, i ha assenyalat que el seu executiu ja ha complert “bona part” dels compromisos d’investidura, motiu pel qual considera que és mereixedor de la confiança d’ERC. Així mateix, ha demanat als republicans que apartin “el full de ruta independentista” de la negociació dels pressupostos.

Comentaris

  Caldir-ho Octubre 18, 2021 | 11:42
  Paradise, le plus grand club de prostituées d'Europe. Quina vergonya, les lleis espanyoles permeten un miserable record "Guiness" així al nostre país.
  Vergonya companys, vergonya Octubre 18, 2021 | 11:48
  Així és com veuen el nostre país : "La Catalogne est le pays de la traite des femmes et du trafic de stupéfiants." Aquest no és el present ni el futur que volem per al país. Desperteu-vos ! Via fora els adormits !
  L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 18, 2021 | 12:29
  Si el "PÚTRID i PESTILENT" Estat_Claveguera Ñ (Borbònic-Franquista 2.0) hereu i continuador d'un Estat-Claveguera "GENOCIDA-FEIXISTA", volgués investigar i jutjar amb equitat, els "USOS i COSTUMS" de "L'EX-CAPO MÀXIM DE L'ESTAT", i de totes les seves "INSTITUCIONS-CLAVEGUERA", signaria la seva "SENTENCIA DE MORT".
  Tano Octubre 18, 2021 | 13:02
  Tu lo único que te interesa es que te voten los presupuestos y nada más. Lo demás a ti no te importa en absoluto. Eres un verdadero embustero.
  A l'aguait Octubre 18, 2021 | 13:24
  Quina manera més estúpida que té aquest titellot d'entrar i sortir d'escena amb la seva claca rient-li les gràcies. Totes les seves declaracions són per a oblidar, talment com ho fa ell. . . .
  X2 Octubre 18, 2021 | 15:27
  Fora els borbons i s'ha acabat la estupidesa i el robatori
  ciutadà Octubre 18, 2021 | 15:47
  El Paradise?. No, home. La casa de barrets més gran d'europa és Madrid.

Nou comentari