VÍDEO | Sánchez demana que Joan Carles I doni explicacions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va demanar aquest dijous que Joan Carles I doni explicacions sobre les “informacions pertorbadores” que s’han anat publicant en els darrers mesos sobre les seves irregularitats. En una entrevista a La Sexta, va manifestar que seria “convenient” que el rei emèrit “digui quina és la seva opinió sobre aquests fets” que “minen”, segons ell, la “confiança del poble espanyol cap a les institucions“.

És el primer cop que el cap de la Moncloa es manifesta d’aquesta manera sobre el pare de Felip VI. No obstant, no va voler opinar sobre el fet que la Fiscalia prepara un escenari per exonerar Joan Carles I de qualsevol pena i garantir que el monarca pugui tornar a Espanya i que no estigui fugit a l’estranger. Sánchez va insistir durant l’entrevista que tots els ciutadans espanyols són tractats de la mateixa manera davant la justícia.

Puigdemont

Per altra banda, el president del govern espanyol va afirmar que aquells que prediquen i prometen que portaran Carles Puigdemont a l’Estat espanyol si aconsegueixen arribar a la Moncloa “o menteixen o no saben com funciona la justícia a Espanya”, en referència a la promesa de Pablo Casado de caçar el president de la Generalitat a l’exili i dur-lo a Espanya perquè la justícia s’hi acarnissi i el pugui empresonat. Cal recordar, però, que aquesta també va ser una de els promeses de Pedro Sánchez en les darreres eleccions generals que es van celebrar a l’Estat espanyol.

Òrgans constitucionals

Per altra banda, Sánchez ha volgut agrair al PP que hagi arribat a un acord amb el PSOE per tal de renovar els òrgans constitucionals, encara que no hagin acordat res respecte el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). En aquest sentit, ha instat els populars a fer un “esforç” per desbloquejar la cúpula dels jutges espanyols i “complir amb la legalitat”.

Comentaris

    Quin càstig més terrible! Uns i altres se'n foten de nosaltres Octubre 15, 2021 | 11:12
    Lo ziento, no lo bolveré a acer!
    borinot Octubre 15, 2021 | 11:36
    lo siento mucho ... versió 2.0 que todo esta atado y bien atado, i tu pedro, no deixes que res ho deslligui

Nou comentari