El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla i Mas coincideixen en la manca d’un full de ruta del Govern
  • CA

Els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla han coincidit en el fet que l’actual Govern de la Generalitat li manca un full de ruta. “No et pots basar només amb l’amnistia i l’autodeterminació, perquè no es compliran”, deia Mas, a qui Montilla ha donat la raó. “L’amnistia i l’autodeterminació són dos termes que no tenen cap sortida legal. El full de ruta ha desaparegut i no s’ha substituït per res”, ha respost Montilla, en un cara a cara entre els dos expresidents a Ràdio Barcelona.

Montilla ha volgut recordar els anys del Procés, quan la Generalitat era presidida per Artur Mas, ja que, a parer seu, aleshores hi havia un full de ruta. “Us vau marcar els 18 mesos, que després es va veure que no tenia cap sortida”, ha dit l’expresident socialista. Mas creu que no hi ha hagut cap avenç pel que fa a la resolució del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol, tot i que ho matisa afirmant que “l’actual executiu està fent més feina del que es comenta”, i ha posat d’exemple el pacte pel català amb el PSC. “És un dels grans acords de país, que ha d’incloure els socialistes”, ha opinat.

Condemnen les actacions de la policia patriòtica

Els dos expresidents també s’han pronunciat sobre els àudios publicats per El Món.cat, en els quals s’evidencia que Mas és un dels objectius del comissari Villarejo i Alícia Sánchez Camacho. “Això que està sortint, els que n’hem sigut víctimes ja ho sabíem des del moment que se’ns va ferir”, ha dit. Mas ha assenyalat directament el govern de Mariano Rajoy com a col·laboradora de la policia patriòtica, i ha acusat d’utilitzar fonts reservats i mitjans de comunicació per a l’anomenada Operació Catalunya. Montilla simplement ha dit que “hi ha comportaments desgraciadament que són delictius” i ha comentat que “això ha afectat moltes persones pel que sembla”.

L'expresident de la Generalitat José Montilla a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament | ACN
L’expresident de la Generalitat José Montilla a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament | ACN

Demanen al govern espanyol que compleixi l’Estatut

Mas i Montilla també han demanat que es compleixi l’Estatut pel que fa al dèficit d’inversions en infraestructures per part del govern espanyol. “A l’Estatut hi ha un article que obliga a l’Estat a invertir a Catalunya durant 7 anys l’equivalent al que aporta a l’Estat, tot i que la sentència del TC va obligar a passar-ho any rere any al Congrés”, ha explicat Mas, a qui Montilla ha donat la raó. Tanmateix, el socialista ha volgut criticar el Govern de la Generalitat recordant que hi ha una oficina d’execució pressupostària que es pot anar revisant dia a dia. “No val queixar-se quan acaba l’any”, ha criticat Montilla.

Més notícies
L'expresident de la Generalitat José Montilla a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament | ACN
Montilla adverteix del perill d’utilitzar el català com a argument polític
Notícia: Montilla adverteix del perill d’utilitzar el català com a argument polític
Comparteix
L'expresident de la Generalitat assegura que el català no està "en risc de supervivència"
L'expresident Artur Mas, en roda de premsa als Jardins de Palau Robert, el 14 d'octubre de 2021 (Horitzontal)
Artur Mas denuncia “indefensió total” davant el Tribunal de Comptes
Notícia: Artur Mas denuncia “indefensió total” davant el Tribunal de Comptes
Comparteix
L'expresident ja ha presentat el seu bé immoble com a garantia
ÀUDIOS | Giró i Mas, a la llista negra d’independentistes que Camacho va donar a Villarejo
Reportatge: ÀUDIOS | Giró i Mas, a la llista negra d’independentistes que Camacho va donar a Villarejo
Comparteix
L'aleshores presidenta del PP a Catalunya va donar el telèfon mòbil del president de la Generalitat al comissari en una reunió que van tenir l'any 2012
Sánchez-Camacho conversa amb el president Puigdemont al Parlament, quan explicava a la policia que els unionistes eren perseguits com els jueus/EP
Camacho deia a Villarejo que els espanyols a Catalunya eren com els jueus amb Hitler
Reportatge: Camacho deia a Villarejo que els espanyols a Catalunya eren com els jueus amb Hitler
Comparteix
Conversa entre el comissari i la líder del PPC comparant l'antisemitisme amb l'independentisme

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mas, el savi a juny 21, 2022 | 10:55
    Mas, el savi juny 21, 2022 | 10:55
    El full de ruta de Mas va consistir realment en unes retallades brutals, que va liderar i que reivindicava. El resultat va ser una davallada dels serveis públics, la generació de malestar entre col·lectius professionals i arruïnar a milers de famílies catalanes. Els dos presidents que el van succeir van ser un acudit. El govern actual té molta feina per solucionar els desastres d'aquella colla.
  2. Icona del comentari de: jm a juny 21, 2022 | 11:14
    jm juny 21, 2022 | 11:14
    Aquests dos no han tingut ni tenen..ni peix ni cove...
  3. Icona del comentari de: ç a juny 21, 2022 | 11:29
    ç juny 21, 2022 | 11:29
    No són iguals, en Montilla va gastar a mans plenes els diners que no tenia, i l'altre va retallar per evitar la fallida econòmica de la Generalitat. En Montilla també va ser qui va acabar amb les emissions de TV3 al País Valencià, sobre la promesa de més i millor. I tantes més coses que aixequen bombolles si es diuen. Però aquí el teniu, com si fos un tipus exemplar, donant lliçons.
    • Icona del comentari de: Mas era menys a juny 21, 2022 | 16:27
      Mas era menys juny 21, 2022 | 16:27
      Les retallades de Mas eren ideològiques. S'ha de ser ximple per fardar de retallades mentre a Espanya no les feien. Mas ens retallava, i Madrid aprofitant l'avinentesa retallava encara més els recursos a Catalunya.
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 21, 2022 | 13:14
    Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 13:14
    Aixequeu la DUI ja! El poble us va votar per això!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 21, 2022 | 16:51
      Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 16:51
      Y dale, el "T0cat del B0LeT", TRoLLet... ! Este comentario de arriba ( Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 13:14 ) N0 es Mio ! es del TroLL supremacista independenciero USuRPa-Nombres, que comenta sandeces usurpando mi nombre y el de otros también ... Publicad de una vez los comentarios en que denuncio a los Trolls supremacistas secesionistas cuando USURPAN Mi NoMBRE, o sois igual de fach0RRos y sinvergüenzas que ellos... si es que no sois ellos, o hay un entente en todo ello... Quina Vergonya!
  5. Icona del comentari de: Com sempre, Miss Catalunya coincideix amb PSO€ a juny 22, 2022 | 08:44
    Com sempre, Miss Catalunya coincideix amb PSO€ juny 22, 2022 | 08:44
    El full de ruta està molt clar des que va començar aquest Govern. Una taula de diàleg per demanar l'amnistia i exercir el dret d'autodeterminació, però els corruptgents hi han estat en contra des del primer dia sense oferir cap alternativa millor, li han fet la feina al PSO€ que no té cap ganes de parlar ni negociar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa