El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Onada de suports a Jordi Borràs després de l’agressió per part d’un policia espanyol
  • CA

 

El fotoperiodista Jordi Borràs va ser agredit aquest dilluns al vespre per un policia nacional espanyol al centre de Barcelona. Des del moment en què aquest diari va publicar la notícia, les reaccions i mostres de suport no es van fer esperar. El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, va reaccionar ràpidament amb una piulada al seu compte de Twitter: “Estimat Jordi, tot el meu suport i afecte. El feixisme espanyol no frenarà la llibertat d’expressió i d’informació. Gràcies Jordi Borràs per la teva lluita per la llibertat”, va dir. De fet, aquest mateix matí Puigdemont ha criticat que el policia que va agredir Borràs encara estigui en actiu”. 

 

 

També s’hi va referir el president de la Generalitat, Quim Torra, qui va mostrar al fotoperiodista “tot el suport i solidaritat”, alhora que va assegurar que “exigirem que s’investigui i es depurin totes les responsabilitats”. “Molta força Jordi Borràs! Tot el suport i solidaritat!”, va piular el president del Parlament, Roger Torrent. Pere Aragonès, vicepresident del Govern, va demanar “anar fins al final en la investigació d’aquesta agressió”, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s’hi va pronunciar: “Tot el suport al fotoperiodista Jordi Borràs davant aquesta agressió als carrers de Barcelona. Barcelona és ciutat antifeixista que rebutja tot tipus de violència”. 

 

També des del govern espanyol s’ha expressat el suport a Borràs. Ha estat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, qui ha condemnat l’agressió: “La meva ferma condemna”, ha dit durant una entrevista a Catalunya Ràdio. En el mateix sentit s’hi ha pronunciat el líder del PSC, Miquel Iceta qui, a més, ha demanat “el total esclariment de l’incident”. La CUP ha deixat clar que “si ens toquen a una, ens toquen a totes!”, i d’ERC han expressat el seu suport Joan Tardà, Marta Vilalta, Teresa Jordà, Chakir El Homrani, entre d’altres. I el líder de Catalunya En Comú Podenm Xavier Domènech, va opinar que l’agressió és “un atac a la llibertat de premsa, un atac a la llibertat”. Ciutadans ha assegurat que condemnen “totes les agressions” i que l’agressió al fotoperiodista demostra que a Catalunya “hi ha fractura social” En canvi, el PP ha dit que no condemnarà l’agressió a Borràs fins que es confirmi que és realment la víctima.

 

D’altra banda, l’eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa ha avançat que denunciaran a la Comissió Europea aquesta agressió, i el Col·legi de Periodistes ha demanat “respecte a la feina dels professionals de la informació”, perquè “la independència periodística no pot estar amenaçada per cap coacció ni agressió”.

 

 

La condemna a l’agressió també ha arribat de tertulians, escriptors, periodistes… En són exemple Pilar Rahola, Xavier Sala-i-Martín i Empar Moliner, entre molts d’altres.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa