Nou dard de Calviño a Podem: “El govern ha de parlar amb una sola veu”

“Absolutament unànime”. Així és com la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha definit en roda de premsa la posició del govern espanyol sobre la reforma laboral. “El compromís del govern és unànime amb abordar la reforma del marc laboral sobre la base del diàleg social per permetre millorar el marc, eradicar la precarietat i reequilibrar el marc de la negociació col·lectiva”, ha dit aquest dilluns. La vicepresidenta ha remarcat que la negociació sobre la reforma laboral entra en una fase “decisiva” en què cal “coordinació” entre ministeris.

La vicepresidenta ha dit que la reforma laboral no només afecta el Ministeri de Treball sinó que incumbeix també a Afers Econòmics, Inclusió i Seguretat Social, Hisenda i Educació. En aquest sentit, Calviño ha remarcat que per sobre de les taules de negociació de cada ministeri hi ha la general que presideix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre el pla de recuperació.

“El govern ha de parlar amb una sola veu”, ha retret abans d’assegurar que és “important” que a les taules sempre estigui representat “el punt de vista de tots”. Calviño ha remarcat que en la negociació amb els agents socials sobre reforma laboral caldrà trobar un “equilibri” entre la flexibilitat que necessiten les empreses i la protecció dels treballadors.

Fonts del govern espanyol apunten que la taula de negociació que manté el Ministeri de Treball amb els agents socials mantindrà la reunió prevista dimecres, però remarquen que per sobre d’aquest espai hi ha la que coordina Sánchez i és la que farà “coordinació” i “seguiment” del que es negocia.

Sánchez s’enorgulleix de Calviño

Hores abans de la reunió del mecanisme de coordinació entre PSOE i Podem per les desavinences entre les dues formacions per la reforma laboral, el president espanyol ha aprofitat la participació en un fòrum econòmic per dir que “s’enorgulleix” de la vicepresidenta Calviño.

Sánchez ha afegit que també es sent orgullós “pertànyer i liderar un govern que obre aquests debats rics, de profunditat, tan necessaris per al progrés, el benestar i la prosperitat dels nostres compatriotes”. El president espanyo ha defensat d’aquesta manera la seva ministra dels atacs de Podem, que aquest dilluns ha advertit que “no permetrà” que piloti una reforma laboral “al servei de la patronal”. Tot plegat després que la vicepresidenta primera anunciés divendres que a partir d’ara coordinarà les tasques de la reforma que fins ara estava en mans de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que ha liderat les negociacions amb els agents socials.

Segons Sánchez, la reforma laboral que impulsa el seu executiu donarà lloc a una legislació “amb ànim de perdurar” i es farà “com es fa a Europa: amb diàleg social i amb vocació de consens”. En aquest sentit ha recordat que cal “modernitzar les institucions” amb “transformacions” que s’han de fer “amb el major dels consensos” per evitar el que va passar amb les reformes laborals dels anys 2011 i 2013, que “van trencar el diàleg social”.

Comentaris

    fat boy Octubre 25, 2021 | 19:04
    Ha, ha, torna el centralisme democratic pero ara des del socialfeixisme.

Nou comentari