El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mitjà s’estavella en el seu intent d’impedir que els contagiats votin presencialment

La Junta Electoral Central (JEC) ha desestimat la petició de l’epidemiòleg Oriol Mitjà de prohibir votar presencialment a les persones infectades de covid-19. La JEC admet que les eleccions comporten un risc de contagi “per molt que els poders públics s’esmercin en mantenir unes condicions sanitàries idònies”, però alhora recorda que el TSJC va tombar l’ajornament dels comicis que havia plantejat el Govern. També recorda que, en aquest context, les administracions han pres un conjunt de mesures per facilitar el vot no presencial i per garantir la seguretat als col·legis. I subratlla que “privar el dret de sufragi” a les persones infectades que no hagin sol·licitat el vot per correu “excedeix” les competències de la JEC.La JEC també indica a la resolució que, tal com indica el TSJC, el risc de contagi “no és major que el de qualsevol altre activitat no essencial permesa a la Comunitat Autònoma de Catalunya; més encara, amb les mesures adoptades s’ha procurat reduir al màxim aquest risc”.

Mitjà ha lamentat la decisió en una piulada al seu compte de Twitter i ha dit que li sap greu, sobretot, pels ciutadans que seran membres de les meses electorals. El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, li ha donat suport i ha posat de manifestat que ell tampoc entén la decisió i que el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya s’ha posicionat en el mateix sentit que l’epidemiòleg.

Desestimades les sol·licituds del Síndic de Greuges

D’altra banda, le JEC també es posiciona sobre les diferents recomanacions del Síndic de Greuges per preservar la salut dels membres de mesa electoral. Una d’aquestes recomanacions era, també, buscar mecanismes de sufragi no presencials per a persones contagiades o contactes estrets a partir de la data en què conclou el termini de sol·licitud de vot per correu, aquest divendres 5 de febrer.

La Junta considera que “no resulta possible” conforme a allò que disposa la legislació electoral vigent i, per aquest motiu, la Generalitat “ja ha pres mesures” perquè aquestes persones votin amb les mesures de seguretat que marca el protocol d’adequació dels col·legis electorals. La JEC també desestima la petició del Síndic d’ampliar el termini de votació per correu més enllà del 5 de febrer pels informes “desfavorables” de l’Oficina del Cens Electoral i de la mateixa empresa de Correus.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Avi a febrer 04, 2021 | 23:37
  Avi febrer 04, 2021 | 23:37
  Aquest jovenot te masses fums
  49
  Icona de dislike al comentari de: Avi a febrer 04, 2021 | 23:37 47
  Respon
 2. Icona del comentari de: almogaver.cat a febrer 05, 2021 | 05:58
  almogaver.cat febrer 05, 2021 | 05:58
  No senyors, el Dr. Mitja no s'estavella. Com a expert epidemiòleg (reconegut internacionalment) ens dóna el seu honest parer. Som nosaltres qui ens estavellem portant els nostres malalts a votar vers aquesta "Ruleta de Mort". Aixoplugada per una banda de perillosos mandarins sense cap mena d'escrúpols del TSJC https://youtu.be/xwKCq0Aaa98
  20
  Icona de dislike al comentari de: almogaver.cat a febrer 05, 2021 | 05:58 24
  Respon
  • Icona del comentari de: Com epidemiòleg pot ser molt bó a febrer 05, 2021 | 10:03
   Com epidemiòleg pot ser molt bó febrer 05, 2021 | 10:03
   Com a persona es un superb montapollos com Arrimadas o Borràs
   53
   Icona de dislike al comentari de: Com epidemiòleg pot ser molt bó a febrer 05, 2021 | 10:03 51
   Respon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa