Oriol Mitjà demana a la JEC que impedeixi als contagiats votar als col·legis electorals

Ha presentat una petició formal amb els seus arguments a la Junta Electoral

L’investigador més polèmic de tots els que s’han fet populars des que va esclatar la pandèmia de Covid-19, Oriol Mitjà, torna a aixecar polseguera amb una petició formal per escrit a la Junta Electoral Central perquè impedeixi que els electors contagiats acudeixin a votar presencialment als col·legis electorals el 14F. Mitjà demana que se’ls faciliti el vot per correu fins a l’últim dia –poden contagiar-se quan ja s’hagi acabat el termini– amb l’activació de l’article de la llei electoral que ho permet. I al·lega que als Estats Units es van contagiar membres de les meses per votants que transmetien la malaltia.

També recorda que al País Basc i a Galícia no es va permetre els contagiats votar, i remarca que les dades epidemiològiques són pitjors ara.

“Permetre la concentració de persones al costat de vectors de virus és altament perillós i les mesures de control i seguretat propostes mitjançant l’ús d’un Equip de Protecció Individual (EPI) per part de no professionals no mitiga suficientment el risc”, afegeix.

Comentaris

  Doctor Strangelove 02/02/2021 10:26 pm
  Nen, i tampoc haurien de votar els vells, tietes i ninis, però això és la puta democràcia! Doc.
   Ni els subnormals, i també voteu... 03/02/2021 7:59 am
   Fàstic de gent!
  Ricard 02/02/2021 9:18 pm
  El que diu el Dr. Mitja es medicament comprensible, però democràticament es intolerable. Aquesta dicotomia cal agrair la als fanàtics castellanistes que tenim de jutges.
  24
  13
  Respon
   Ricard 03/02/2021 9:14 am
   Corregeixo el meu comentari: el Dr. Mitja proposa fomentar el vot per correu dels confinats. Per tant crec que és una bona opinió respectar el confinament de les persones de risc però facilitant-los el vot. Però reitero que els jutges i fiscals han primat el seu radicalisme nacionalista a la salut dels catalans, que se suposa que han de protegir, tret de que no es considerin catalans.
    Vicenç 03/02/2021 8:26 pm
    M'agradaria veure a tots els jutges que han decidit seguir amb el comicis, depositant el seu vot a les taules electorals que els corrrespongui....
  Eulalia Ciutadella 02/02/2021 9:10 pm
  Totalment d'acord. I per a tots els altres, donaria confiança i no hi hauria problemes d'abstenció si es pogués fer un test d'antígens de resposta immediata i deixar anar a les urnes només els que donessin negatiu. Ah! Però Salut-Erc no en vol ni sentir parlar.
  22
  15
  Respon
  Raül 02/02/2021 8:50 pm
  El que proposa Oriol Mitjà és un despropòsit, però és un despropòsit molt major dir-li als contagiat que surtin al carrer, per això no s'havien de fer les eleccions, perquè diguin el que diguin votar no serà segur i molta gent no ho farà per por.

Nou comentari