Lluita Internacionalista també rebutjarà l’acord perquè “neutralitza la CUP com a oposició”

La formació, que forma part de la plataforma parlamentària de la CUP, facilitaria una investidura però no un acord de legislatura

Lluita internacionalista, una de les onze organitzacions que formen part de la plataforma parlamentària de la CUP-Un nou cicle per guanyar, també votarà no al preacord amb ERC durant el dia d’avui. Així ho ha confirmat l’organització a El MÓN, després que també ho hagin fet Endavant-OSAN i Arran. Lluita internacionalista apunta a una estratègia dels republicans per deixar fora de joc la CUP: “ERC necessita neutralitzar la CUP-UNCPG com a oposició d’esquerres, perquè sap que s’aprofundirà el procés de polarització social i política”, diuen fonts de la formació, que crida la seva militància a “votar no a l’acord”.

“Per què donar suport a qui ha privatitzat el sistema sanitari i els serveis públics, i que pretenia aprofundir encara més les privatitzacions amb la Llei Aragonès? Per què donar suport a un partit que ha deixat caure empresa rere empresa, sempre al costat de la patronal en un procés de desmantellament industrial?”, es pregunta l’organització, que també assenyala JxCAT: “Ni ERC ni JXCat han canviat, ni es desdiuen de la política que han fet des de fa una dècada de retallades i privatitzacions“, i afegeix que “el preacord és “podemitzar” la CUP-UNCPG. El document està ple d’inconcrecions i de comissions d’estudi, que permetin allargar el temps i fer interpretacions: si vols que una cosa no es faci, crea una comissió. No hi ha cap altra manera de fer compatibles els programes oposats d’ERC i la CUP-UNCPG, garantint el blanqueig d’ERC i JxCat”.

Ara bé, Lluita Internacionalista obre la porta a abstencions per facilitar un govern a ERC i JxCAT amb unes condicions: “Estem d’acord a facilitar la investidura del govern ERC-JXC, amb les mínimes abstencions necessàries i la resta de vots en contra, a canvi de tres mesures concretes al servei de la gent treballadora i contra la repressió: llibertat i retirada de tots els càrrecs de la Generalitat contra els i les joves detinguts a les manifestacions, retirada de les bales de foam i una partida extraordinària -clara i ja definida- de diners a sanitat, educació i serveis públics“. Però, afegeix, “cap compromís amb el govern ERC-JXC ni amb els pressupostos que presentin. Mans lliures per cridar a la mobilització i fer oposició a les seves polítiques autonomistes i privatitzadores i per defensar els drets de la gent treballadora”, conclouen.

Comentaris

  RAMON A 24/03/2021 5:00 pm
  Tan sols viuen per tocar els pebrots als que miren de tirar endavant el carro
  18
  28
  Respon
   Apa vas, funcionari 25/03/2021 8:51 am
   De quin carro parles, l'espanyol??.. a la merda el carro,
  Gabriel Vallès 24/03/2021 4:36 pm
  La CUP no decep mai: si poden equivocar-se, ho faran. Segur. Com ho porten fent des del 2015.
  17
  20
  Respon
  INCREDUL 24/03/2021 4:34 pm
  Aixo es com El perro del Hortelano que ni come ni deja comer. Mentres en ILLA Ies va estudiant i refinant el discurs d'investidura.
  Dr Sallop 24/03/2021 4:05 pm
  Si els polítics que ens han de portar a la independència no s’hi veuen en cor jo els demano que per honradesa deixin pas a d’altres polítics més agosserats. O és que només volen mantenir la cadira i el sou?...i seguir pagan Cupos Vascos i Pactos Fiscales Navarros ????
  LLARENA dPENA 24/03/2021 3:54 pm
  Els grans puristes, la CUP, camí d'esdevenir el nou Podemos català. Res més. Tant d'exigir puresa, desobediència, pilotes i ... al final, sembla que tot será res vista la realitat. Com la gabriel, vaja, que a la primera s'en va anar a Suissa.
  rd 24/03/2021 3:28 pm
  però abans es dutxarán o no ?
  Lluït 24/03/2021 2:38 pm
  Amb una agrupació tan heterogènia, només en pot sortir una olla de grills. De què van? Està bé Cup com Control d'ultres de poca reflexió i irritables. Però demanar coordinació, coherència i compromís a tanta menjada de coco és essencialment impossible.
  Pepe 24/03/2021 2:19 pm
  Volen votar! Volen votar! Volen votar! Noves eleccions! Noves eleccions! Noves eleccions!
  Bot 24/03/2021 1:57 pm
  Patriotes catalans!!!
  Enganyar l'electorat 24/03/2021 1:49 pm
  La CUP posa al capdavant de les llistes electorals unes persones que donen una imatge, que no té res a veure amb el fanatisme i la manca d'intel·ligència del gruix dels que prenen les decisions. Es tracta d'enganyar els votants durant la campanya electoral, per tot seguit bloquejar qualsevol proposta.
  20
  15
  Respon
   NO TENS NI IDEA, 25/03/2021 8:53 am
   Esclar, en canvi ERC es tot transparencia, diuen que son indepes, i tenen diputats com el Castillo aquest, que va a manis amb societat civil, i jusapol.

Nou comentari