El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les tres llistes negres del CNI del coronavirus
  • CA

El Centre Criptològic Nacional, el braç informàtic del Cenre Nacional d’Intel·ligència, està fent treballar els seus programadors del núvol “Loreto”. L’objectiu és poder compartir amb els col·laboradors del centre arxius, mostres i aplicacions amb informació de seguretat i prevenció.

 

Arran de la crisi del coronavirus, els serveis de ciberseguretat i ciberintel·ligència de l’Estat mantenen una hiperactivitat alimentant “tres llistres negres” relacionades amb indicadors del COVID 19. És a dir, estafadors, venta fraudulenta, pishing per tal de detectar-los i bloquejar les seves accions.

 

Les llistes comprenen direccions d’IP, dominis i hashes de les mostres que detecten els serveis d’intel·ligència. Una llista que es va actualitzant contínuament. De dominis n’hi ha centenars i una seixantena d’IP. La lluita informàtica contra el coronavirus és una obsessió dels serveis de seguretat de tots els Estats. De fet, des de l’FBI a l’Europol ha posat en marxa els mecanismes de previsió i ciberdefensa en la seva alerta màxima. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa