El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les tres llistes negres del CNI del coronavirus

El Centre Criptològic Nacional, el braç informàtic del Cenre Nacional d’Intel·ligència, està fent treballar els seus programadors del núvol “Loreto”. L’objectiu és poder compartir amb els col·laboradors del centre arxius, mostres i aplicacions amb informació de seguretat i prevenció.

 

Arran de la crisi del coronavirus, els serveis de ciberseguretat i ciberintel·ligència de l’Estat mantenen una hiperactivitat alimentant “tres llistres negres” relacionades amb indicadors del COVID 19. És a dir, estafadors, venta fraudulenta, pishing per tal de detectar-los i bloquejar les seves accions.

 

Les llistes comprenen direccions d’IP, dominis i hashes de les mostres que detecten els serveis d’intel·ligència. Una llista que es va actualitzant contínuament. De dominis n’hi ha centenars i una seixantena d’IP. La lluita informàtica contra el coronavirus és una obsessió dels serveis de seguretat de tots els Estats. De fet, des de l’FBI a l’Europol ha posat en marxa els mecanismes de previsió i ciberdefensa en la seva alerta màxima. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa