El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP denuncia “l’obediència” de JxCAT i ERC “al poder de l’Estat”
  • CA

 

Des del 13 de juliol del 2018, els 5 diputats que el jutge del Suprem Pablo Llarena va suspendre per estar processats per rebel·lió, entre els quals hi ha el president a l’exili, no cobren el seu salari com a parlamentaris, si bé la cambra catalana no considera encara que estiguin suspesos. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha explicat que el Govern “accepta la decisió” que, segons Artadi, va prendre la Mesa del Parlament, però que “això no vol dir que “no s’intenti revertir legalment”.

 

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha volgut denunciar que aquesta suspensió de sou demostra que “en aquest Parlament no estem en una situació de normalitat democràtica, perquè resulta que hem conegut que se’ls ha retirat el sou sense que ni la Mesa ni el ple del Parlament, ni la Comissió de l’Estatut dels Diputats hagin resolt sobre la suspensió”. Sirvent ha remarcat que “s’està dilatant volgudament el procés d’emancipació nacional, i els dos partits de Govern fan una aposta clara per l’obediència a les resolucions judicials que ataquen la sobirania del Parlament”. I aquesta actitud, conclou, “és tot el contrari del que va expressar la gent l’1-O, de manera que ens hem d’organitzar col·lectivament des del carrer”.

 

La CUP també ha lamentat que “ERC i JxCAT encara vacil·lin i tinguin dubtes, i l’Estat espanyol no es mourà ni un sol mil·límetre si continuem amb una actitud dubitativa”. “Estem generant el missatge que el poder de l’Estat ho pot tot”, ha sentenciat. Per revertir aquesta situació, Sirvent creu que el camí és “un moviment ampli i plural, que defensi la independència com una manera de millorar la nostra manera de viure, perquè ens condemnen a la misèria”.

 

La formació anticapitalista també ha rebutjat “les crides a la unitat sense cap altre contingut que apostar per l’estratègia de l’obediència, no hi serem, perquè no es respon al mandat i la voluntat popular. Unitat? Un moviment polític i popular, ampli i plural per defensar l’autodeterminació i la independència? És clar que sí, caminarem junts en aquest camí, però el problema és quan les crides a la unitat són abstractes”, ha conclòs. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa