La CUP avisa ERC i JxCAT que retallar drets als diputats els farà “còmplices” de Llarena

Els cupaires consideren que cal desobeir la instrucció del jutge del Suprem i mantenir intactes els drets dels diputats empresonats i a l'exili

 

La CUP torna a avisar: “En aquest Parlament no hi ha normalitat democràtica, hi ha repressió, no podem actuar com si s’haguessin restituït les institucions perquè no és així”. En aquests termes s’expressa la diputada Maria Sirvent, a l’espera que la Mesa del Parlament decideixi què fa amb els diputats suspesos pel jutge Llarena, que es troben a la presó i a l’exili. Per als cupaires, és inconcebible que ERC i JxCAT estiguin negociant una possible rebaixa dels drets dels diputats per ajustar-se als designis de Llarena, i proposa desobeir per protegir els seus drets. “Com li explicaran als votants que els diputats que van escollir no poden exercir els seus drets?”, s’ha preguntat Sirvent.

 

“Ens trobem en una situació antidemocràtica, aquest Parlament està buit de sobirania, i hi impera la cultura de la por i la repressió, però nosaltres hem dit prou”, avisa la diputada, que alerta JxCAT i ERC que “avui la Mesa -on té majoria l’independentisme- es pot arribar a prendre una decisió que comportarà la complicitat amb el jutge Llarena”. Aquest pacte, que està encara pendent i que podria no produir-se i conduir a una suspensió del ple, és per a la CUP, “una vulneració dels drets polítics dels diputats i diputades represaliades per causes absolutament injustes”. I Sirvent ha afegit que la seva formació no pot entendre que “s’estigui debatent dins de la Mesa del Parlament a porta tancada una resolució d’un jutge que respon a la set de venjança i humiliació de l’aparell de l’Estat contra un poble que es va mobilitzar i uns diputats i diputades que l’únic que van fer va ser respectar la voluntat popular”. En aquest sentit, la CUP fa una crida als “partits demòcratres” perquè tinguin en compte que els representants legítims del poble veuran els seus drets vulnerats, i demanen que “aquesta decisió no es prengui a porta tancada, sinó en el marc de la comissió de l’Estatut del Diputat”.

Nou comentari