La CUP diu que els punts sobre salut són “esculls” per Junts

Els anticapitalistes insisteixen que l'acord amb ERC és un pacte "de mínims" i confien que es respectarà

La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada ha assegurat que l’acord “de mínims” per a la investidura que van pactar amb ERC “hauria de ser perfectament assumible” per Junts i creu per tant que “es respectarà”. En roda de premsa al Parlament la diputada cupaire ha confiat que durant les negociacions “no s’està modificant”. De totes maneres, ha admès que han detectat que hi ha punts que representen “esculls” per a la formació de Carles Puigdemont, especialment els relatius a salut. En aquest sentit, ha criticat que en campanya es defensés el sistema sanitari però ara no s’accepti qüestions com la internalització del transport sanitari o del 061, així com la millora de les condicions laborals. Amb tot, ha dit que “volen pensar que serà superable”.En relació a les negociacions per a la investidura, ha demanat a ERC i JxCat que hi hagi acord “en les properes setmanes” però ha lamentat que de moment la situació “recorda massa a l’anterior legislatura”. “És el que volem deixar enrere, les picabaralles permanents, que no són el que necessita el país ni el que vol la gent”, ha afegit.

D’altra banda, la diputada cupaire ha insistit que cal una reunió de partits i entitats independentistes –ERC, JxCat, CUP i ANC i Òmnium Cultural- per traçar l’estratègia independentista. Estrada ha dit que els cupaires estan “totalment predisposats” a buscar la manera de reformular el Consell per la República però ha insistit que la direcció estratègica ha de ser “a cinc”. De totes maneres, Estrada ha evitat posar cap termini i s’ha limitat a dir que “queda una legislatura per davant”.

Restriccions

Estrada també ha celebrat que les dades epidemiològiques hagin millorat prou com per aixecar les restriccions tot i que ha criticat “l’opacitat” d’algunes decisions i ha demanat “responsabilitat” al Govern. La diputada ha insistit que cal garantir que la vacunació arriba a tota la població i que es faciliten ajuts econòmics afectats. En aquest sentit, ha demanat que igual que es busca “totes les escletxes” per poder mantenir les restriccions un cop passi l’estat d’alarma, es faci també amb aquests dos àmbits.

Esmena a la totalitat a la proposició de llei del PPC

D’altra banda, la diputada de la CUP-NCG ha avançat que el seu grup té previst presentar una esmena a la totalitat a la proposició de llei registrada pel PPC que busca rebaixar l’IRPF. Segons ha dit, això va “en la línia contrària” del que plantegen els anticapitalistes i ha defensat precisament augmentar l’IRPF a les rendes més altes per poder tenir més ingressos per finançar la renda bàsica universal.

Estrada també ha celebrat que la Mesa del Parlament hagi admès a tràmit la llei d’estabilització d’interins. Els cupaires confien que es pugui tramitar per lectura única per agilitzar els tràmits i “resoldre de manera immediata” la situació.

Comentaris

    Primer la Independència. 05/05/2021 8:18 am
    Soc de JxCat, però de vegades no entenc aquestes coses, aquesta mania de privatitzar ho tot, es molt extrany, i no hi estic d'acord, però ara mateix, le meva única prioritat es la independencia, la resta, no es util, sense independencia de Ñ, no podrem fer res, ni politiques d'esquerres ni socials ni res,
    Jo 04/05/2021 7:14 pm
    Sincerament, amb la poca credibilitat que teniu tots dos partits, ER i CUP, si fos per mi, jo de JUNTS anava a l'oposició. I si tot anava com ha d'anar, amb menys d'un any, noves eleccions. Aleshores veuríem si els vostres vota'ns, volen la independència o una autonomia. A i fora màscares.

Nou comentari