El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena considera que no es feina dels Mossos comptar botellots
  • CA

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, té molt clares quines han de ser les funcions de la policia, i entre les que no li pertoquen hi posa la de comptabilitzant la xifra de botellots que es munten arreu de Catalunya. Així ho ha assegurat Joan Ignasi Elena en una resposta parlamentària escrita al grup de Ciutadans, lliurada a la cambra catalana el passat vuit d’octubre. En aquest sentit, el conseller emfatitza que la policia catalana només pot oferir dades d’infraccions administratives o delictes, però no de les trobades sense conducta delinqüencial.

En concret, Elena respon al portaveu d’Interior de Ciutadans, el veterà Matías Alonso, que preguntava el nombre de reunions de joves al carrer per consumir begudes alcohòliques registrades abans i després de tenir els locals d’oci nocturn tancats. Una pregunta que s’emmarca en una munió de qüestions parlamentàries sobre la crisi dels botellots de les darreres setmanes, coincidint amb l’aixecada de les restriccions mentre es mantenien tancats els locals d’oci nocturn.

L’explotació estadística de les bases de dades de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra es basa en les infraccions penals i administratives; no es comptabilitza el nombre de botellots“, sentencia el conseller sense manies. En el mateix sentit, adverteix que la policia catalana “no disposa del nombre de botellots registrats a diari abans de la pandèmia amb els locals d’oci nocturn oberts, ni tampoc sap quants se n’han registrat quotidianament mentre els locals d’oci nocturn han estat tancats”.

D’aquesta manera, Elena es treu les puces de sobre d‘una de les qüestions més polèmiques durant la pandèmia, el trasllat de l’oci nocturn al carrer. El conseller insisteix que no entra ni dins les funcions ni les competències de la policia plantejar una estadística sobre les festes al carrer o les reunions de gent al carrer, si no hi ha una infracció administrativa o un fet delinqüencial que faci actuar la policia.

La resposta sobre botellots de Joan Ignasi Elena/Quico Sallés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa