Obrir l’oci nocturn “apaivaga” els botellots, segons Elena

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha celebrat aquest dissabte que els botellots tendeixin cap a la “normalització” gràcies a l’oci nocturn. La tònica dels darrers dies, ha dit, és la d’un “apaivagament” d’aquestes activitats i el conseller creu que es deu a l’aixecament de les restriccions i la reobertura de l’oci nocturn. Ara, aquest tipus de trobades es mantenen “d’una forma molt més ordenada”, com passava fins a l’arribada de la pandèmia. Elena ha explicat que la policia ha actuat “amb molta claredat” en els botellots on s’han registrat “fenòmens reduïts de delinqüència” i ha detallat que en els dos primers caps de setmana d’octubre s’han detingut fins a 90 persones que participaven en aquestes trobades per beure.

El conseller ha ressaltat que la majoria dels que hi van ho fan perquè volen gaudir de l’oci nocturn al carrer i ha assegurat que creu que tot plegat s’ha de canalitzar a través dels ajuntaments, entitats i empresaris d’aquest sector. Elena considera que conforme es vagi normalitzant la situació sanitària, el fenomen dels botellots anirà derivant “en el que era abans” i ha dit que confia que s’evolucioni en aquesta direcció. Així, ha detallat que, de moment, no han rebut denúncies per aquest tipus de fets en les darreres hores.

Sobre la investigació a quatre mossos per robatori amb força, suborn i revelació de secrets, després que aquests fossin detinguts aquest divendres per Assumptes Interns, ha assegurat que la feina de la conselleria és la mostrar una actitud de “col·laboració absoluta” amb la justícia. També ha dit que de moment no s’han produït més detencions i que tot plegat dependrà de la investigació. Tot i que avui s’ha conegut la llibertat provisional per a dos dels acusats, el conseller ha assegurat que seguiran suspesos de sou i feina mentre “hi hagi la sospita preventiva sobre aquest tipus d’actuacions”.

Nou comentari