El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Investiguen un votant de l’1-O per agafar la porra a un policia
  • CA

Un jutge de Tarragona ha citat com investigat un votant de l’1-O,  acusat d’agafar la porra i empènyer cap a la “massa hostil “a un antiavalots. Se l’investiga per un delicte d’atemptat de l’autoritat. Curiosament, l’ara investigat va denunciar a diversos agents de la Policia Nacional per colpejar-lo. Un cas que va quedar arxivat.

 

La interlocutòria, avançada per l’agència EFE, admet la denúncia, interposada pel sindicat policial Jupol que a més de la l’atemptat reclama subsidiàriament de resistència greu, i cita a l’activista per prendre-li declaració com investigat el proper 29 d’octubre.

 

Els fets es remunten al Primer d’Octubre de 2017 en un institut de la Plaça Imperial Tarraco. Segons la decisió judicial, el que s’acredita a la vista de les actuacions és que el denunciant va agafar la defensa d’un dels agents, que es trobaven escortant un comboi de vehicles policials de la Unitat d’Intervenció Policial que abandonaven la plaça. També assegura que va forcejar amb l’agent i que hi van acudir altres agents que li van auxiliar amb la finalitat que el denunciant deixés anar la defensa”.

Un grup d’advocats de Tarragona, Juristes per la República,  ha assegurat al Món que demà mateix es personaran en el cas. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa