El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Intersindical, en contra de l’acord per la reforma laboral
  • CA

La Intersindical s’ha mostrat absolutament en contra de l’acord al qual han arribat el govern espanyol, els agents socials i la patronal sobre la reforma laboral. El sindicat ha demanat a través d’un comunicat que es faci una “derogació absoluta”, ja que l’acord al qual han arribat els sindicats majoritaris, la patronal i la Moncloa és “vergonyós“: “Permetrà que se segueixi desmantellant el teixit industrial del país amb acomiadaments col·lectius sense autorització administrativa“.

Segons aquest sindicat, aquesta reforma laboral “no resol els problemes de fons de les classes populars ni fa els passos necessaris per sortir de la deriva neoliberal“. En aquest sentit, titlla de “farsa” la proposta de contrareforma perquè considera que no es modifica la normativa establerta per la reforma laboral del 2012 pel que fa als acomiadaments. També lamenta que es manté “l’estatalització” de la negociació col·lectiva i les empreses que obtinguin beneficis poden presentar ERO per “poder acomiadar impunement a personal”.

El comunicat emès pel sindicat també carrega contra el fet que “no es recuperen els anteriors salaris de tramitació que protegia els contractes amb menys antiguitat” i que “no es recuperin els 45 dies per any amb topall de 42 mesades en les indemnitzacions per acomiadament”. Segons la intersindical, aquesta reforma laboral pactada entre l’executiu espanyol, els agents socials i la patronal “repeteix els errors del passat” i “no respon a les necessitats de la classe treballadora“.

És per això que la Intersindical demana als partits catalans que hi ha al Congrés dels Diputats que a la cambra espanyola actuïn per tal que aquesta reforma laboral no tiri endavant. El sindicat demana, en el comunicat, que “facin valer la seva força” modificant el contingut de manera substancial o votant-hi en contra. Aquest dijous, aquesta reforma laboral del govern espanyol va tirar endavant després de nou mesos i mig de negociacions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 24, 2021 | 18:14
    Pere LLimonera i Citronell desembre 24, 2021 | 18:14
    ... ¿Qué hace el hermano de Tom Petty en un sindicato catalán? y ¿Por qué siguen siguen existiendo Sindicatos Verticales en Cataluña y en el resto de España?... Seguramente estoy de acuerdo con que la Intersindical esté en contra del acuerdo; pero no entiendo los de Sindicatos Verticales como UGT, CCOO y otros... y los de las Mariscadas y lo de hacer "Carrera Política" en un Sindicato, al igual que en un Partido, sin haber estudiado nada en tu vida ni haber pegado palo al agua... Liberado y al Marisco... Allá vooooyy... Y eso no se soluciona con la secesión de Catalunya; es uno de los asuntos graves que afectan a toda la sociedad española...
  2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 24, 2021 | 22:17
    Pere LLimonera i Citronell desembre 24, 2021 | 22:17
    Bon Nadal - Feliz Navidad 2021 a todo el mundo... a los no separatas y a los separatas también... Si, separatas, os queremos aunque estéis sumidos en el error; sabemos que la abducción no es enteramente responsabilidad vuestra : sois, lamentablemente, victimas del adoctrinamiento mas atroz e intensivo... a pesar de ello os queremos; ! Feliz Navidad - Bon Nadal !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa