El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Homenatge i reconeixement als presos polítics indultats a Palau
  • CA

Imatge simbòlica aquesta tarda al palau de la Generalitat. Els 9 presos polítics indultats han estat rebuts pel Govern en ple en un acte on també hi havia cadires buides en record dels exiliats arran de la persecució judicial del Primer d’Octubre. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, el vicepresident Jordi Puigneró i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, han posat veu a la imatge.

El president Aragonès ha buscat el “reconeixement incondicional” als presos i preses pel “compromís amb la democràcia i la llibertat”. “Ho heu donat tot per fer possible que Catalunya decideixi el seu futur a través d’un referendum”. De fet, ha insistit en la idea de l’amnistia. “Avui res s’acaba”, ha advertit en cloure l’acte. Puigneró els ha qualificat de “referent pel país”.

Forcadell ha confessat estar “contenta” per haver recuperat la llibertat però ha afegit que aquesta felicitat no és “completa” perquè “hi ha unes persones exiliades que no poden tornar a casa i moltes persones represaliades”. L’expresidenta del Parlament s’ha conjurat per “treballar més que mai” amb la resta de condemnats per l’1-O per aconseguir “La fi de la repressió”. “Vivim-ho com un pas mmés en el nostre camí cam a la fi de la repressió, cap a l’autodeterminació i aquesta república justa, solidària i feminista que volem”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa