Finalment, el nou Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), reunit avui, ha aprovat definitivament les bases del concurs per accedir a la direcció de Catalunya Ràdio i TV3. Paral·lelament, n’ha cessat els seus actuals directors Vicent Sanchis i Saül Gordillo, i alhora, han fulminat els directors dels serveis informatius tant de la televisió pública com de la ràdio pública, David Bassa i Francesc Cano. Ara tots dos tindran tasques en l’àmbit de l’estratègia transmèdia i de la recerca, respectivament. 

La reunió d’aquest dimecres ha servit al Consell de la CCMA per iniciar el compte enrere del relleu de les direccions tal i com va acordar el passat 1 d’abril. Així ha aprovat les bases del concurs que permetrà presentar candidatures fins al 13 de juny a les 14.00 hores. El procés de selecció, inèdit en els mitjans públics, haurà de ser resolt abans del 30 de setembre. Uns terminis marcats per la modificació de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del novembre de l’any 2019.

David Bassa i Francesc Cano, fulminats

En la reunió del Consell també s’ha agraït la tasca portada a terme per Sanchis i Gordillo en els anys del seu mandat. Ara bé, ja han nomenat els que assumiran de manera interina les seves funcions sense ser rebatejats com a directors. En el cas de Televisió de Catalunya, el responsable serà Sigfrid Grass i Jordi Borda dirigirà el timó de la ràdio. No han sobreviscut a la renovació, els actuals cap d’informatius de les dues emissores públiques que queden apartats dels seus càrrecs.

Bassa, en una carta dirigida a la redacció d’informatius de TV3, a la que ha tingut accés El Món, ha agraït la “implicació” dels seus companys en els sis anys “més intensos de la nostra història recent”. L’acomiadament de Bassa com a responsable d’informatius era una petició expressa del PSC en el pacte global de la Corporació. Cano per la seva banda, assumeix tasques en “recerca” dels mitjans públics mentre que Bassa s’ocuparà de qüestions de “estratègia”.

Les bases del concurs

Les bases del concurs aprovades, que és públic i obert, permeten candidats amb titulació universitària, coneixement del català, castellà i anglès i cinc anys d’experiència directiva i/o de gestió als mitjans de comunicació i/o en el sector audiovisual i/o en indústries creatives. També es valorarà el projecte amb la proposta de model estratègic i d’objectius sobre l’organització, la gestió i l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i si en el seu currículum ha treballat en mitjans de servei públic. El ball de noms, però, ja ha començat fa setmanes.

La nova organització, segons assegura el Consell d’Administració de la CCMA, “ha de permetre redissenyar les estratègies dels mitjans públics de comunicació per impulsar una oferta global de continguts i serveis adaptada a noves tendències de consum i llenguatges”.  De fet, és un objectiu que ve marcat pel document acordat entre PSC, ERC I Junts per Catalunya per acordar la renovació de la Corpo i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Més notícies
Mur i accés del recinte de la seu de TV3 (Televisió de Catalunya), a Sant Joan Despí / Jordi Borràs

La CCMA amplia l’staff abans de canviar la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio

Notícia: La CCMA amplia l’staff abans de canviar la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio
Comparteix
L'increment de càrrecs faria augmentar la despesa en la nova etapa | Els noms d'Eduard Pujol i Miquel Calçada s'afegeixen a les travesses de possibles candidats per presentar-se al concurs
Notícia: La CCMA amplia l’staff abans de canviar la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio - Mobile
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, el director de TV3, Vicent Sanchis, i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, en la comissió parlamentària de control el 30 de juliol del 2021 (ACN)

Pròrroga per rellevar els directors de TV3 i Catalunya Ràdio

Notícia: Pròrroga per rellevar els directors de TV3 i Catalunya Ràdio
Comparteix
El consell de la CCMA es dona un mes de marge per cessar Vicent Sanchis i Saül Gordillo
Notícia: Pròrroga per rellevar els directors de TV3 i Catalunya Ràdio - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Fulminat? Però no havia de ser el nou director? a abril 27, 2022 | 21:39
  Fulminat? Però no havia de ser el nou director? abril 27, 2022 | 21:39
  O sigui que ara diu que els fulminen, quan fins fa poc vostè assegurava que l'ara cesat -de manera fulminant- cap d'Informatius de TV3 "sonava" com a director de la cadena. Em sembla que el seu pensament màgic, un cop més, l'ha traicionat. Molts records al retornat director adjunt o vinari. Segur que el senyor Cotarelo estarà encantat de treballar sota les seves ordres.
 2. Icona del comentari de: · a abril 27, 2022 | 22:29
  · abril 27, 2022 | 22:29
  Fulminen ?
 3. Icona del comentari de: I més i més i més a abril 27, 2022 | 23:06
  I més i més i més abril 27, 2022 | 23:06
  Ara han de fer fora el bernat soler i al santi faro, tots dos de Catalunya Ràdio, i fer fora al ustrell de tv3
 4. Icona del comentari de: Rosa a abril 27, 2022 | 23:21
  Rosa abril 27, 2022 | 23:21
  Fulminats no és la paraula, els han donat una vicaria per no fotre res i seguir cobrant. Per què els hem de seguir pagant el sou si ja no fan la feina?. TV3 necessita una neteja integral, com la majoria de seus funcionarials d'aquest país.
  • Icona del comentari de: Anna a abril 28, 2022 | 10:11
   Anna abril 28, 2022 | 10:11
   Rosa, bla, bla, bla. Les persones que pontifiqueu de tot sense tenir-ne ni idea, feu molta pena. Sense anar gaire lluny i parlant de neteges, la CCMA potser necessita una posada al dia (però hi ha diners, crec que no, tenim el què hi ha), no ho sé, va néixer el 1983, però, un exemple "proper" l'altra televisió pública que de moment encara contribuïm a pagar els catalans, la RtvE la varen crear el 1956... algú s'atreveix a pontificar si aquest organisme necessita una "neteja", per exemple ? Potser el que necessitem és un estat propi en forma de república que posi al dia els organismes d'estat necessaris del nostre país, en comptes d'odiar les eines que tenim ara per ara.
 5. Icona del comentari de: Arnau a abril 28, 2022 | 10:17
  Arnau abril 28, 2022 | 10:17
  El llenguatge en general ha d'ésser precís, però, el periodístic encara ho ha d'ésser molt més. Fulminant seria si el proppassat dia 18 d'abril, la ministra espanyola de defensa i el Premier espanyol haguessin dimitit poques hores després de conèixer l'escàndol del CatalanGate... Cosa que no varen fer de forma "fulminant" i ho allarguen. No trobo adient el qualificatiu de "fulminant" per als càrrecs de caps d'informatius de que han d'ésser substituït.
 6. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a abril 28, 2022 | 12:15
  Català a l'escola i arreu abril 28, 2022 | 12:15
  Perquè els han fulminat? Potser perquè troben que encara hi ha masses continguts en català? Potser perquè troben que en els informatius encara hi ha poques notícies de Madrid i la resta del "imperiu"? Els nous caps castellanitzaran encara més TVERC? Els informatius només informaran del què passa a l'altiplà?
 7. Icona del comentari de: Júpiter a abril 29, 2022 | 00:42
  Júpiter abril 29, 2022 | 00:42
  Ja era hora¡
 8. Icona del comentari de: Ara a canviar-ho tot a abril 29, 2022 | 01:05
  Ara a canviar-ho tot abril 29, 2022 | 01:05
  Ja era hora, no se que collons hi feia un botifler valencià davant de TV3.

Nou comentari

Comparteix