JxCAT inicia la cursa per “guanyar” les municipals del 2023

La portaveu i vicepresidenta de JxCAT, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dilluns que el partit es disposa a donar el tret de sortida per iniciar la cursa per “guanyar” les eleccions municipals del 2023. El primer pas per poder iniciar la cursa serà l’aprovació el proper dissabte 15 de gener, en el marc del consell nacional de la formació, del reglament per poder celebrar unes primàries. “És un element forma, però nuclear, per escollir els caps de llista”, ha dit Artadi. El document es va enviar als consellers nacionals i s’ha fet una feina de retocs a partir de les al·legacions rebudes.

JxCAT considera les eleccions municipals del 2023 com una peça important en el camí “cap a al independència i el progrés de la ciutadana”. Artadi ha defensat el reglament que s’ha treballat perquè és fruit d’un treball “molt participatiu i s’han pogut escoltar moltes veus”. La portaveu de la formació confia que JxCAT aconsegueixi ser “el partit amb més força a nivell municipal” en els propers comicis. El reglament proposa també dates en el procés de primàries. Les agrupacions i comissions territorials han d’encetar la feina i escollir caps de llista i elaborar llistes electorals. La data límit és el 28 de febrer.

El possible relleu de Puigdemont

D’altra banda, preguntada sobre la possibilitat que el president a l’exili Carles Puigdemont abandoni la presidència de JxCAT per donar més embranzida al Consell per la República, Artadi ha manifestat que aquesta qüestió no s’ha traslladat als òrgans del partit, de manera que a la reunió de l’executiva del partit no se n’ha parlat. La portaveu del partit ha recordat que Puigdemont té una presidència que no és executiva i que qualsevol canvi o relleu es faria en un marc congressual.

Finalment, Artadi també ha aprofitat la roda de premsa per criticar la reforma laboral del govern espanyol. Per JxCAT la reforma “no resol temes de profunditat” i al final han acabat sent “quatre retocs”. Artadi ha criticat que “no es deroga la reforma del PP” i que “es tornen a incomplir promeses”. JxCAT considera que s’ha perdut una oportunitat per “adaptar el mercat laboral per una manca d’ambició i de transformacions reals”.

Comentaris

    Miquel Myers Gener 11, 2022 | 11:11
    Catalans, el Gran Germà ens vigila.

Nou comentari