El PSC s’esgargamella per “concentrar” el vot unionista i d’esquerra

Illa assegura, a diferència del que va fer Arrimadas, que es presentarà a la investidura

Tres tenors del PSC. Així es poden definir els tres protagonistes de l’acte electoral socialista d’aquest matí.  El president espanyol, Pedro Sánchez, el candidat Salvador Illa, i l’ara ministre Miquel Iceta han estat els oradors en un dels tres mítings que durant aquest cap de setmana participarà el secretari general del PSOE. El fil roig de tots tres ha estat sobretot fer una crida urbi et orbi als votants que el 2017 es van abraonar a les meses electorals per votar a Ciutadans i als desencantats de l’esquerra. “Som l’única esquerra”, ha gosat sentenciar Sánchez en un acte míting unplugged emès virtualment. 

Iceta ha estat el primer en dibuixar el discurs definint l’opció d’Illa com “l’esperança” dels que “ens han deixat de votar o mai no ens han votat” per assegurar el canvi a Catalunya. Una idea que ha reblat més desacomplexadament el candidat reclamant el vot mobilitzat contra el procés el 2017. “Hem de concentrar el vot per passar pàgina, sé que serà un vot prestat, de confiança, però que sabrem administrar, a tots els que van voler canvi el 2017, aquesta vegada el canvi tindrà utilitat, em presentaré a la investidura si guanyo les eleccions”, s’ha compromès. 

La mateixa idea l’ha glossada Sánchez que no només ha reclamat el vot antiprocés sinó que ha volgut bastir el PSOE com l’únic partit “d’esquerra”. Per això ha reclamat el vot “progressista” i aquells que consideren que el procés ha deixat una Catalunya poc més que decadent. De fet, ha assegurat que “l’aventura de la idea de la independència ha estat responsable que milers d’empreses hagin marxat i dels nivells d’atur juvenil i femení que hi ha Catalunya”. Fins i tot, ha descrit la “estripada emocional a les taules familiars”

Comentaris

  Consumidor a Caalunya 07/02/2021 11:29 am
  Quan voten pp voten españa Quan voten ps voten españa si ets producor inversor consumidor a CATALUNYA VOTA CATALUNYA
  Són una mateixa ... "cosa" 07/02/2021 11:14 am
  Per què en dieu unionista per comptes de feixista??
  SUCIAlerus ... d'esquerres ?????? 07/02/2021 1:23 am
  Aneu a la merda !
  Nom 06/02/2021 6:47 pm
  Per què cap periodista i/o cap altre candidat demana comptes a l'enterramorts de quan era Director general d'Infraestructures i fou cessat per un sobrecost de més del 50% en la Ciutat de la justícia de BCN (i que encara és hora que la fiscalia investigui)?
  Fu man Txu 06/02/2021 6:29 pm
  Ser catala i votar PSC vol dir ser un renegat o ser ignorant.
  383
  222
  Respon
  ILLA COMPRA VOTS BARATS, pel TRI, TRI, TRIPARTIT 06/02/2021 5:55 pm
  TRI, TRI, TRIPARTIT PSOE.ERC.JODEMOS. Enganyar qls votants d3 ciudadanos no costa res de res. Amb un tall de pernil serrano ja tens el seu vor, son purs emigrants espanyols residents a Catalunya, amb gana i p8ca pasta
  Ramon 06/02/2021 5:04 pm
  "Vaig conèixer un lampista que era molt anticatalà. Raó per la qual vaig deduir que no deuria ser realment lampista".
  Astriçd. 06/02/2021 3:58 pm
  Són d'esquerres? VIVIDORS Montilla Borrell Zaragoza Marín Lucena Iceta Espadaler Labman Ibarra Felipe González Gerra...són d'esquerres?
  Ramon 06/02/2021 3:29 pm
  El saben?, aquell que diu d'un xicot més aviat sàdic s'entreté arrencant-li les potes a una aranya. Pota que arrenca, pota que després li diu a la bestiola que fugi i ella, és clar, se'n va. Però quan li arrenca la vuitena, resta immòbil per més que se li digui: "Camina, camina!". I el xicot conclou que les aranyes, quan perden les vuit potes, es tornen sordes. Deducció igual d'imbècil que la dels catalans que, quan descobreixen que hi ha espanyols d'esquerres que són anticatalans, conclouen que en realitat no deuen ser d'esquerres.
  Comun's,crostadrégimen78 06/02/2021 3:07 pm
  Ppsc=PPsoE NO son d'esquerres, son de derechas neoliberales franquistas de GAL. Son cobardes cínicos manipuladores mercenarios borbónicos del régimen del 78.
  Ricard 06/02/2021 2:45 pm
  Perquè en dieu unionista quan es annexionista?
   Ramon 06/02/2021 3:07 pm
   Perquè l'annexió data de fa tres segles. L'annexió van fer-la llavors. Annexionistes n'eren abans de fer-ho. A partir d'aquell instant ençà han set assimilacionistes. O sigui que ens volen assimilar, castellanitzar, fer-nos com ells. Dir-los "unionistes" quan aquí s'ha produït un moviment independentista no em sembla del tot malament. Jo preferiria dir-los espanyolistes, o millor encara, espanyols, perquè "unionista" és molt genèric, pot aplicar-se a massa coses. Nosaltres mateixos bé que som "unionistes" en relació amb Catalunya: que potser no ens agradaria revertir el Tractat dels Pirineus?
    Ricard 06/02/2021 4:46 pm
    No accepto que l'annexió estigui feta. La prova es el procés. Comprenc dic els arguments però jo no legitimo l'annexió. Els catalans si som unionistes, però els castellans no ens deixen ser-ho. Per tant siguem confederals. Defensem la Confederació dels Països Catalans.
  GOBIERNO FRANQUISTA DE FRANCO, gracies Junqueras del Tripartito de España.Una 06/02/2021 2:29 pm
  Tothom sap que illa es TRIPARTIT, ES SANCHEZ, ES ERC, ES COMUNA-WC. Nomes et votaran els icetistes de filesa, els assassins del gal , els funcionaris quinquis que no saben que fan a Catalunya, els residents espanyols portat per Franco per treure'ls de la miseria propia dels espanyols. Ni 22 diputats treurà aquesta llufa del burrell, pobres desgraciats, que fan el ridicul pel mon, demostrant que SON FRANQUISTES PURS I DURS. Junqueras, i tu els vas fer homes, fill de Franco
  105
  82
  Respon

Nou comentari