El PSC porta ‘l’esperit’ dels plens del 6 i 7 de setembre al debat d’investidura

Primera petició d'informe als lletrats del Parlament

Mambo. El PSC vol començar la legislatura remarcant qui va guanyar les eleccions del 14F. Primer senyal, recuperar “l’esperit” de la posició que va defensar l’unionisme en els ja famosos plens del 6 i 7 de setembre de 2017. Els plens que van ajudar a condemnar els membres independentistes de l’aleshores Mesa del Parlament. Així, per al segon ple de la legislatura, aquest divendres, el PSC ja ha presentat la primera petició de reconsideració. Els socialistes volen que la Mesa es repensi la delegació de vot del diputat junter a l’exili Lluís Puig.

A més, la portaveu del PSC, Alícia Romero, ha registrat una carta amb què sol·licita un informe als lletrats sobre la seva decisió. De fet, el PSC juga sobre segur atès l’informe que van emetre els lletrats del Parlament el 2018, en el qual es basa la reconsideració presentada, que els donaven la raó i no admetien el vot delegat. Aquell informe ressaltava que les “regles bàsiques dels procediments parlamentaris” feia “imprescindible” no només l’assistència dels protagonistes en el debat, sinó també el compliment d’allò que caracteritza el debat parlamentari, com ara “l’oralitat, la contradicció directa i la garantia del principi d’immediatesa” perquè tots els actors puguin “veure, sentir i entendre en persona” el debat. “És a dir, sense cap mitjà interposat”, asseguraven els lletrats.

Serà un dels primers problemes que viurà la sessió d’investidura fallida d’aquest divendres. La presidenta Laura Borràs ha convocat per a les nou del matí la Mesa i deu minuts més tard la Junta de Portaveus. El PSC ja ha avisat que va amb ganes de marxa i que brandarà aquest informe per impedir el vot de Lluís Puig. De fet, en el debat de constitució la Mesa d’Edat no va permetre el vot del conseller de Cultura a l’exili. Si la petició no prospera, s’obriria la porta a una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 26/03/2021 2:27 pm
  La mateixa estratègia que van adoptar per l'1-O. Ñ IRREFORMABLE!!!!
  Veterà antifranquista. 26/03/2021 8:07 am
  No us hi escarraseu, sabeu que Illa acabarà sent president de la Generalitat. Inhabilitaran a tots els altres i podrà governar sense oposició.
  Res de nou 25/03/2021 10:19 pm
  La delegación del psoe a Catalunya, cada dia que passa, confirma que de demòcrata no li queda res de res, com tampoc d'obrers i socialista. De català, evidentment el miguel izeta, ja fa anys que ho va enterrar per passar a ser un fatxa de cap a peus Demà faran el numeret made in atansadas, pobrets no donen més de si, amb illa la democràcia perILLA
  Pajaritu 25/03/2021 10:07 pm
  Ho tornarem a fer. Nosotros también. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Luisnomeacuerdo 25/03/2021 9:25 pm
  Quico habréis confundido las palabras , es el esperpento de esos días, donde hicisteis el ridículo como quedó demostrado, así una y otra vez hasta el 155 final.

Nou comentari