El Govern diu que farà “el que li digui” la Junta Electoral per assegurar la constitució de les meses

Aragonès afirma que es prendran les mesures "oportunes" per celebrar els comicis

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dijous que l’executiu català “farà el que li digui” la Junta Electoral per garantir la “normal constitució” de les meses el 14-F i el desenvolupament habitual de les eleccions al Parlament. En roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies, Aragonès s’ha mostrat convençut que la Junta Electoral, com a màxim responsable dels comicis, prendrà les mesures “oportunes” per garantir el 14-F. Ha indicat que la Generalitat proporciona “mitjans material” per poder garantir l’organització i el reforç de la logística electoral.

D’altra banda, després que l’exconseller Santi Vila hagi avalat la demanda de Sixena amb el seu habitatge a Figueres, Aragonès ha defensat que el Govern ha anat jurídicament “el més lluny on li ha permès la llei”. Ha explicat que existeixen “limitacions legals” pel suport que pot donar el Govern però s’ha mostrat esperançat que existeixi una cobertura legal pel que fa a la responsabilitat civil i que no ho hagi de suportar el propi Santi Vila. 

Aragonès ha apuntat amb Vila “discrepen de moltes coses”, especialment en els “objectius polítics” i en l'”actitud”. Tot i això, ha reconegut que caldria donar-li suport des del Govern fins allà “on ho permeti l’ordenament jurídic”. També ha defensar que hi ha instruments de solidaritat que s’haurien d’impulsar “en aquest cas”. “Hem de saber diferenciar una cosa de l’altra”, ha apuntat respecte les divergències polítiques amb Vila.

Comentaris

  Ricard 04/02/2021 5:20 pm
  Les juntes electorals sap fer la vida impossible als independentistes. Són experts en pancartes. Com s'ha provat a les seves files tenen membres a sou de partits i no els passa res. Jo crec que aquestes juntes sabran resoldre l'allau d'al-legacions dels que no es veuen en cor de ser a les meses electorals. I, si no, que demanin consell al TSJC.
  fat boy 04/02/2021 4:24 pm
  El que li diguin...i que sigui legal suposo. Perque qui ha de formar la mesa ho diu la llei molt clarinet i d'aixo dels voluntaris em sembla que no en diu res.
  Abril Pasqual 04/02/2021 4:20 pm
  Un govern amb dignitat s'hauria plantat en front del menyspreu per la salut i vides dels catalans demostrat pels jutges del règim i per la JEC que ja s'ha demostrat eina de repressió. En un rerefons de pandèmia gravíssima, que no ens vinguin amb lleis i normes de temps normals.
  Ramon 04/02/2021 3:04 pm
  Jo d'ERC exigiria menys presència mediàtica de l'heroi del 155.

Nou comentari