El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP, “preocupada” perquè alguns partits seguin a negociar els pressupostos
  • CA

La CUP manté la negativa a negociar els pressupostos generals de l’Estat amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Així ho ha reiterat la portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, que ha insistit que el partit anticapitalista no negociarà els pressupostos generals de l’Estat per al 2022. “El que ens preocupa és que s’asseguin altres, amb la situació que tenim a Catalunya”, ha dit Vehí aquest dimarts al matí en roda de premsa a la cambra baixa, en referència a la resta de formacions independentistes que encara no ho han descartat.

La líder dels cupaires a Madrid ha ironitzat dient que l’executiu espanyol “té un discurs molt progressista” quan parla de derogar la ‘llei mordassa’ o la reforma laboral, però ha assenyalat que “a la pràctica fa política de dretes”.

Vehí també ha criticat que el govern de Pedro Sánchez rebutgi parlar del referèndum d’autodeterminació, centralitzi competències i faci una llei d’habitatge “molt menys ambiciosa” que la catalana, impugnada al Tribunal Constitucional.

La diputada al Congrés també ha denunciat la “repressió” de l’Estat espanyol i ha recordat el cas del cupaire Pau Juvillà, que serà jutjat el 22 de novembre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per no retirar llaços grocs de la Paeria.

A banda, Vehí ha defensat la proposició no de llei que la CUP porta al ple d’aquesta tarda sobre la recuperació pública de les hidroelèctriques. La portaveu dels cupaires ha argumentat que cal que passin a mans dels ajuntaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa