La CUP creu que el Govern anirà “desarmat” a la taula de diàleg

Estrada lamenta que no s'ha "desplegat" aquest espai i només s'ha filtrat "matusserament" el nom de David Fernàndez

La diputada de la CUP Laia Estrada ha alertat aquest dimarts al Govern que anirà “desarmat” a la taula de diàleg amb l’Estat i “sense cap mena de força” perquè no hi arribarà amb “una estratègia acordada de forma massiva que es el que podria permetre l’acord nacional per l’amnistia i l’autodeterminació”. Estrada ha criticat en una roda de premsa que s’ha “menyspreat” aquest espai promogut pel mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja no s’ha “desplegat” i “filtrar matusserament un nom és l’únic que s’ha fet”. Ho ha dit en referència a l’exdiputat de la CUP David Fernàndez.

Estrada també ha criticat que la taula de diàleg Estat-Generalitat, sobre la qual no té “gens de confiança”, s’hagi convertit en un “monòleg” perquè “a l’altra banda ni hi ha ningú disposat a dialogar” i s’ha vetat el debat sobre l’amnistia i l’autodeterminació, que ha defensat que és el que “realment pot resoldre el conflicte”. “No deixa de ser paradigmàtic el desgavell de tot plegat”, ha afegit.

Selectivitat

La diputada ha aprofitat la seva intervenció per criticar l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a oferir els enunciats de la selectivitat en català, castellà i aranès en la convocatòria de setembre. “És un retrocés”, ha lamentat, i “trenca amb la normalització” de la llengua catalana, perquè sempre s’han ofert els tres idiomes si es demanaven però els enunciats es repartien per defecte en català. “És un nou atac al nostre model d’immersió lingüística“, ha advertit, i ha criticat que la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, “ho hagi volgut vestir de victòria”.

Comentaris

  fat boy 07/09/2021 6:33 pm
  Es clar que anira desarmat, es el que s'espera d'algu que va a rendir-se sense condicions.
   rsalva 07/09/2021 6:48 pm
   i la cup hi ha contribuit renunciant a fer efectiu el mandat de l'1 O, varen ser els primers a apuntarse a la pastanaga d'un nou referendum no se sap quan ni acordat amb no se sap qui
  federalista 08/09/2021 1:07 pm
  hahaha i si et veuen a tu per madrit amb lo lletja que ets, a lo millor del ensurt que s'emporten sanchez el guapo en aquest cas i companyia els desarmeu voslatres prova-ho i ves tu i ademes si vas sense rentar i olorant a birra i hachis, els desarmeu segur pero no al govern espanyol a tota la galaxia hahahahahaha.

Nou comentari