Elena, sobre els camions de Bombers: “La corrupció és un frau majúscul”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat aquest dilluns que “la corrupció és un frau majúscul i un engany a la ciutadania“. En una piulada publicada aquest dilluns al seu compte de Twitter, ha opinat sobre l’exclusiva que ha publicat el diari El Món sobre els contractes sospitosos en el manteniment dels camions de Bombers de la Generalitat, i ha assenyalat que cal tenir “tolerància zero davant de qualsevol mala pràctica”.

Amb la mateixa contundència s’ha manifestat moments abans l’exconseller d’Interior Miquel Sàmper, la persona que estava al capdavant del Departament quan el Govern va tenir constància que existien sospites sobre aquests contractes irregulars. En declaracions als Matins de TV3, ha manifestat que ara cal que l’executiu de Pere Aragonès arribi al fons d’aquesta qüestió, una polèmica que hauria arribat, segons ha explicat, a les seves mans a finals d’abril del 2021.

Imatge d'arxiu d'un camió dels Bombers
Imatge d’arxiu d’un camió dels Bombers

Per altra banda, Sàmper ha demanat apartar els Bombers d’aquesta polèmica. “Cal esvair qualsevol dubte en benefici dels Bombers”, ha manifestat. Així mateix, ha demanat “no confondre” aquesta polèmica sobre contractes sospitosos amb “un mal funcionament del cos”. “És un cos exemplar tant a nivell europeu com a nivell mundial“, ha afegit. Sàmper ha volgut recordar que el departament d’Interior és tan gran i gestiona tantes coses que “no es pot exigir tenir coneixement sobre tot allò que passa”. “Té una magnitud de dades, contractes i gestions” molt gran, ha manifestat Sàmper.

Aquest diari va avançar que les sospites sobre la irregularitat en els contractes de manteniment dels camions dels Bombers de la Generalitat han acabat a la Fiscalia Anticorrupció de l’Audiència Nacional. El departament d’Interior hi va detectar senyals d’irregularitat per cobrar feines que no havien quedat cobertes per la licitació. De fet, l’equip de Miquel Sàmper va trobar el que semblaven “evidents irregularitats” en la contractació de l’empresa -Grupo Iturri-, la prestació del servei, l’execució i el pagament.

Comentaris

  Abstencionista. Novembre 15, 2021 | 11:14
  Un frau majúscul. Com tota la política.
  Martí Novembre 15, 2021 | 13:28
  La corrupció és un crim majúscul, però que hi ha del nacionalisme espanyol que és +molt més tòxic. Vull veure la mateixa contundència que té en contra la corrupció contra els espanyols
   pel corruptgent Martí Novembre 15, 2021 | 15:52
   1. El negociat d'Elena és aquí no a Madriz. 2. El conseller dels fets era un corruptgent com tu que diu que en tot cas és un error, mai males praxis. NOMÉS CAL SUMAR 2+2 i tothom honest arriba a la mateixa conclusió...
    Ni corrupgent ni osties Novembre 15, 2021 | 16:16
    Que no hi hauria d'haver corrupció estar clar, no cal discutir per això. Que els nacionalistes espanyols existeixen, estan entre nosaltres i són putrefactes és un fet. Al que s'ha de posar remei com més aviat millor, perquè les seves conseqüències són molt pitjors que la corrupció.
  Fins als nassos de juntsxlapasta Novembre 15, 2021 | 14:26
  Junts per la pasta mai falla, i si cal munta una sociovergència de DIBA
  Josep Novembre 15, 2021 | 15:18
  Una enpresa de sevilla? No tinc res contra els sevillanus, son estupendos (la gran majoria) però segur que no cal sortir de l,àmbit català.
   Jo Novembre 15, 2021 | 15:54
   Si cal sortir de l'ambit català si vols fer malifetes més difícils de detectar.
  ciutadà Novembre 15, 2021 | 15:20
  Contra la mala pràctica?. Doncs comenceu a plegar tots els polítics.

Nou comentari