El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs rebutja assistir a la commemoració del dia de la Constitució
  • CA

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha rebutjat assistir a la commemoració del dia de la Constitució per “dignitat” i “coherència”. Així ho afirma en una carta enviada a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a la qual ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies. Borràs apunta que la Carta Magna espanyola “priva un poble de decidir el seu futur”, pel que és “coherent” no assistir-hi.

A més, la presidenta del Parlament assegura que la Constitució “s’esgrimeix per a assetjar i menystenir” la llengua catalana. Per tot plegat, la presidenta de la cambra catalana justifica que “no pot acceptar” la invitació de Cunillera. L’acte en commemoració del Dia de la Constitució se celebrarà aquest dijous a l’Arxiu de la Corona d’Aragó de Barcelona.

En el mateix sentit, el passat dilluns el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va rebutjar la invitació que va rebre per a assistir al 250 aniversari de la patronal Foment del Treball, on també s’hi va fer el lliurament dels XVI Premis Carles Ferrer Salat. No hi va anar perquè a l’acte hi assistia el rei d’Espanya, Felip VI.

Fonts properes al conseller van explicar llavors que Giró considerava que no és moment de coincidir al mateix lloc que el monarca sense que aquest hagi encara “demanat perdó per l’1-O i el discurs del 3 d’octubre de 2017”. Qui sí hi va assistir va ser el president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat pel conseller d’Empresa, Roger Torrent. La justificació del president per assistir-hi va ser que la convocatòria estava feta per Foment i no per la Casa Reial.

Aquest dilluns Felip VI va ser protagonista de la cerimònia de lliurament de despatxos de jutges a Barcelona. En el seu discurs de clausura, el rei espanyol va recordar que “les institucions de tota societat són essencials per fer realitat la idea d’Estat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 01, 2021 | 16:16
    Gonzalo desembre 01, 2021 | 16:16
    Mejor. Así el resto de autoridades respetables no deberán de soportar la presencia de una imputada por malversación. Gentuza como la "trapis", cuanto más lejos, mejor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa