Giró rebutja assistir al 250 aniversari de Foment per la presència de Felip VI

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha rebutjat la invitació que va rebre per a assistir al 250 aniversari de la patronal Foment del Treball, on també s’hi fa el lliurament dels XVI Premis Carles Ferrer Salat, perquè a l’acte hi haurà el rei d’Espanya, Felip VI. Fonts properes al conseller han explicat que Giró considera que no és moment de coincidir al mateix lloc que el monarca sense que aquest hagi encara “demanat perdó per l’1-O i el discurs del 3 d’octubre de 2017”. Qui sí assistirà a l’acte és el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, donat que la convocatòria està feta per Foment i no per la Casa Reial.

Aquest dilluns Felip VI ha estat protagonista de la cerimònia de lliurament de despatxos de jutges a Barcelona. En el seu discurs de clausura, el rei espanyol ha recordat que “les institucions de tota societat són essencials per fer realitat la idea d’Estat”. “A Espanya el poder judicial forma part nuclear de l’Estat, com institució en si mateixa i com a poder d’aquest”, ha reblat. En aquest sentit, ha emfatitzat que la “seva missió transcendental a la nostra consolidada democràcia no resultaria possible sense la contribució individual de les persones que formen part del mateix”. I així els ha advertit de la “transcendència de la tasca que portareu a terme”.

En el mateix sentit el rei espanyol ha expressat que en una “societat moderna i avançada” com l’espanyola “només pot desenvolupar-se amb pau i concòrdia si compta amb un mecanisme independent i neutral per la resolució de conflictes”. Unes paraules que dotaven al ritual del lliurament de despatxos el que des del Consell General del Poder Judicial han qualificat de “força simbòlica” i el “profund significat constitucional” de la presència del rei espanyol Felip VI.

Comentaris

  bs Novembre 29, 2021 | 18:29
  ben fet
  Català Novembre 29, 2021 | 18:49
  Un capteniment molt digne. Mantingueu-lo sempre. Sempre.
  Gonzalo Novembre 29, 2021 | 19:13
  Y los asistentes bien que lo agradecerán. Tener que aguantar un discursito con esa voz de...no se sabe que....está entre un sapo comiendo un grillo, o una rata mordisqueando una alfombra....dios...que repelús de voz....
   Solc Novembre 29, 2021 | 22:01
   Sense arguments. Només atac a l'home.
    Gonzalo Novembre 29, 2021 | 23:55
    Este giró es el mismo que pidió al gobierno del PP acelerar los trámites para poder hacer los cambios de sede social de las empresas catalanas a otros lugares de España. Aparte de tener una voz de mierda, se comportó como un mierda.
  FRANQUISME SOTANERO, ARRIBA EL CARDENAL FERROVIAL JUNQUERAS, POR LA GRACIA DE DIOS Novembre 29, 2021 | 19:24
  Al FOMENTO DE FRANCO, que hi vagi el net del Caudillo franquista de Pineda, que es va forrar, esta molt bé. Honorar al ABUELO FEIXISTA ARAGONES ESTA MOLT BE, i que cantin el CARA AL SOL AMB EL BORBÓ, REBÉ- FRANQUISME I ERC, la falange catalanista i autonomica del Generalisimo de erc, Don Junqueras de Franco y Amen
   Gonzalo Novembre 29, 2021 | 20:26
   El abuelo de Puigdemont no se exilió: se refugió en Cádiz en 1938 huyendo de los republicanos. En Benaocaz, en la sierra gaditana, Francisco Puigdemont estuvo "refugiado" en la casa de su cuñado Juan, el párroco del pueblo.
  Luisnomeacuerdo Novembre 29, 2021 | 21:50
  Caracortada otro paleto más como el resto de fascistas independentistas del gobierno de la comunidad Autónoma de Cataluña.
   Luisimeacuerdo Novembre 30, 2021 | 04:34
   calla perro
  Pau Novembre 30, 2021 | 00:08
  Pues que sepa que nadie lo ha echado en falta,así que tranquilo.
  avia Novembre 30, 2021 | 08:20
  Gracies Sr. Giro encara hi ha qui ens mante la dignitat

Nou comentari