Aragonès, sobre el retorn de la immunitat: “Europa ens fa arribar la justícia”

El president del Govern creu que "no podia ser de cap altra manera"

El president del Govern, Pere Aragonès, ha celebrat que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) hagi retornat provisionalment la immunitat a l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí mentre resol el recurs contra l’Eurocambra. “Com no podia ser de cap altra manera”, assenyala en una piulada Aragonès, que ho qualifica de “molt bona notícia per l’independentisme i la democràcia”. “Europa ens fa arribar la justícia. Seguim endavant”, ha afegit. El TGUE els ha retornat provisionalment la immunitat mentre resol el recurs contra l’Eurocambra per l’aixecament de la protecció parlamentària. El vicepresident del TGUE ha defensat que les al·legacions fàctiques i jurídiques dels independentistes justifiquen que se’ls hi mantingui la immunitat fins que aquest tribunal de primera instància es pronunciï de forma definitiva. El TGUE ha concedit les mesures cautelars demanades per Puigdemont, Comín i Ponsatí encara que el Parlament Europeu no ha presentat per ara les seves observacions al respecte.

Comentaris

  Gonzalo 02/06/2021 7:16 pm
  30 de mayo de 2019: Estrasburgo da un varapalo al ‘procés’: suspender el pleno de la DUI era una “necesidad social imperiosa” El TEDH rechaza la demanda contra la decisión del Constitucional de impedir la sesión del Parlament donde Puigdemont proclamaría la independencia porque había que "preservar el orden constitucional".
   Gavanenc 02/06/2021 8:21 pm
   Tu pots escriure el que et roti, però, cada pas i cada resolució positius (malgrat que sigui provisional) per als catalans i per al procés cap a la independència, als unionistes ressentits us deixa amb un pam de nas. Gonzalo, apa! "ya has ehado, otra vez, la firmita contra el prucéss y los catalanes?" Ha, ha, ha.
  ciutadà 02/06/2021 6:44 pm
  I tant!. Perquè el ministre de justicia espanyol ve a ser com el conseller de marina d'Andorra.
   Autodeterminació ! 02/06/2021 8:25 pm
   No cal menystenir els andorrans.

Nou comentari