Aragonès esquiva els atacs de la CUP sobre la negociació dels pressupostos de l’Estat

El president del Govern, Pere Aragonès, ha esquivat una pregunta de la CUP en què la formació capitalista li retreia la negociació d’ERC amb el PSOE sobre els pressupostos generals de l’Estat per al 2022. La líder dels cupaires, Dolors Sabater, li havia preguntat si no creu que és “una presa de pèl” negociar amb el PSOE reclamant únicament que compleixi el que s’ha incomplert dels pressupostos del 2021. Sabater ha assenyalat els acords incomplerts, com ara “inversions que pujaven a més de 2.000 milions, la gestió dels fons europeus i l’ingrés mínim vital” i ha demanat al president que “no s’escapoleixi de la pregunta”. Aragonès li ha recordat que el ple del Parlament d’aquest dimecres és “una sessió de control al President i al Govern i no als tretze diputats d’Esquerra Republicana que negocien al Congrés”.

A banda, Aragonès ha assegurat que “és evident que necessitem garanties d’execució” dels pressupostos, ja que al 2021 només s’ha arribat al 13% del que estava previst per al primer trimestre. Aquesta qüestió, ha dit, també es parlarà a la Comissió Bilateral que s’ha de celebrar pròximament entre la Generalitat i el govern espanyol.

Prèviament, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha demanat als grups parlamentaris que pressionin perquè els pressupostos estatals incloguin fons covid per al 2022. En resposta parlamentària, Giró ha dit que aquests fons són “fonamentals” per gestionar l’any vinent i ha lamentat que, ara per ara, no estiguin previstos. El conseller ha explicat que la despesa prevista en temes de sanitat, educació i drets socials és d’entre 1.500 i 1.700 milions i ha lamentat que “no hi ha previst res”. D’altra banda, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha anunciat que les universitats rebran 14 milions provinents del fons covid estatals del 2021 i s’ha sumat a la petició de Giró perquè n’hi hagi per al 2022.

Comentaris

  Joanjosep Novembre 03, 2021 | 14:12
  Quin president més pena que tenim, fa plorar,
  Joan de l'Ós Novembre 03, 2021 | 14:43
  Prou comèdia, tot aquest festeig amb la CUP és una estratègia per preparar l'aterratge suau, primer amb els Comuns i després el PSOE. Tot pastelejat i pactat de temps, a foc lent cuinat l',oblit de l'independentisme rupturista per a viure del confort del règim i de la retòrica demagògica. Una mica sinceritat seria de desitjar, o es que no sabeu on aneu? Encara ERC us creieu les vostres pròpies mentides ? Quin llastre per a la emancipació política i social esteu fets...!
  Abstencionista Novembre 03, 2021 | 15:27
  Tota la política és una presa de pèl. I un robatori, i una indecència, i una enganyifa, i un.....
  Tano Novembre 03, 2021 | 16:34
  Pots anar esquivant Aragonés, fa molt de temps que sabem herbeta, que et dius Marduix.

Nou comentari