El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Geis anuncia una transferència de 14 milions per a les universitats
  • CA

La consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, ha assegurat que el Govern farà una aposta per la recerca als pressupostos per al 2022 que s’han d’aprovar aquest dimarts. La consellera ha assegurat que hi ha un problema de finançament de les universitats que el Govern intentarà pal·liar als comptes i ha anunciat que es farà una transferència de 14 milions per a les universitats públiques que corresponen al fons extraordinaris del govern espanyol per fer front a la crisi generada per la Covid. Ho ha anunciat després d’una pregunta de la portaveu del PSC-Units per Avançar, Alícia Romero, que ha reiterat la seva disponibilitat per negociar els comptes en cas que el Govern no aconsegueixi els suports necessaris de la CUP.

Sobre l’infrafinançament, el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha assegurat que la pandèmia és “un greuge conjuntural” per a l’economia, però ha assenyalat que el mal finançament és estructural. “La sagnia no és pandèmica, sinó endèmica”, ha reblat el conseller Giró.

Pressupostos el 9 de novembre

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, manté que el Govern aprovarà els pressupostos del 2022 quan està previst, a principis de novembre. Concretament, el pròxim dimarts dia 9. El Govern, per tant, preveu mantenir els terminis inicialment previstos malgrat la negativa de la CUP a donar suport als comptes. Així ho va confirmar aquest dimarts la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, encara que arribi aquesta data i el Govern continuï sense tenir assegurats els suports necessaris al Parlament per a l’aprovació dels comptes.

El Govern té garantit el vot favorable dels dos partits que en formen part, ERC i Junts, però necessita que almenys un partit més s’abstingui o doni suport a la seva proposta. Tanmateix, aquest suport addicional es pot continuar negociant, de cara al debat parlamentari, un cop aprovats els números al consell executiu, i aquesta és la posició del Govern ara mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa