Aragonès defensa que “no hi ha cap raó” per anul·lar el decret d’ajornament

Considera que és "correcte" des del punt de vista tècnic

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha defensat que “no hi ha cap raó” per anul·lar el decret que suspenia les eleccions del 14-F. En una entrevista a ‘Rac 1’, Aragonès ha assegurat que és “correcte” des d’un punt de vista tècnic i ha afegit que confia plenament amb els serveis jurídics de la Generalitat. Pel que fa a les declaracions del vicepresident del Parlament, Josep Costa, demanant dimissions, ha apuntat que la candidata de JxCat, Laura Borràs, “l’ha desautoritzat o corregit” posant-se al costat del Govern i defensant la “legalitat” del decret. “Sempre defensaré les decisions del Govern, les proposi un departament o un altre. És un govern de coalició i les decisions són col·legiades”, ha afegit.

Aragonès denuncia els “interessos electorals” del ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, per estar disposat a acceptar avançar el toc de queda a les 20h i alhora dir que el 14-F han de sortir a votar 5,5 milions de persones el mateix dia. “És de sentit comú”, ha exclamat el vicepresident. A més ha apuntat que el decret firmat divendres passat utilitza les mateixes expressions que el decret d’ajornament electoral del País Basc i Galícia. “Si al País Basc i Galícia no hi va haver problemes, és evident que hi ha interessos política”, ha afegit. 

Després que el TSJC hagi suspès cautelarment el decret d’ajornament de les eleccions del 14-F, Aragonès ha dit que confia plenament en els serveis jurídics de la Generalitat i ha destacat que són juristes independents. Així mateix, ha assenyalat que el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora del setembre ja deia com s’havia de fer el procés electoral també en cas que el president de la Generalitat estigués inhabilitat. Segons Aragonès, “és jurídicament molt sòlid“.

Més info: El TSJC contradiu el Suprem en acceptar el recurs d’un particular en el cas 14F

Preguntat per les declaracions del vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, Aragonès ha posat en valor la posició de la candidata de JxCat, Laura Borràs. “Vaig escoltar Borràs que es posava al costat del Govern i que defensava la legalitat del decret i la conveniència de la decisió. No sé si és una desautorització o una correcció a Costa. Amb Borràs tinc una bona relació política i personal i vaig quedar molt tranquil veient que JxCat dona suport a les decisions del Govern, que és de coalició. Sempre defensaré les decisions del Govern, les proposin un departament d’un partit o d’un altre. És un govern de coalició i les decisions són col·legiades. És com entenc la lleialtat d’un acord de govern”, ha reblat.

En referència a la número 2 del PPC, Lorena Roldán, que ha acusat el Govern de no haver donat als partits informació objectiva per decidir sobre l’ajornament de les eleccions, Aragonès ha ironitzat que “amb el canvi de Cs al PPC Roldán ha perdut papers pel mig“.

Comentaris

  Ton 20/01/2021 7:00 pm
  Aragonés, et falta un bull com les guixes. Si tu tens de ser el proper President de la Generalitat. Ja ni ha per cagar-si. Pel que fa a mi, a Andorra manca gent.
  Ramon 20/01/2021 2:15 pm
  Jo d'ERC exigiria menys presència mediàtica de l'heroi del 155.
  vendetta 20/01/2021 12:43 pm
  es perke manen ells els colons lo comentas a la taula del dialeg botifler
  jm 20/01/2021 12:21 pm
  si que n'hi ha de rao..sr.Arbones...la rao es que aixo es Catalunya...obri els ulls d'una puta vegada

Nou comentari