Espanya no se n’amaga

"Espanya no només es nega a disculpar-se per dècades de vergonya genocida sinó que, a sobre, ho celebra com a paradigma de l'espanyolitat"

Celebren la festa nacional amb una desfilada militar ben grossa. Que no hi hagi cap dubte d’allò que aglutina realment als espanyols: la força. Una unió inequívocament definida a la Constitució com a patrimoni de les armes: “Las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional”. Cap canvi rellevant es durà a terme sense l’autorització dels militars. No és pas una proclamació de VOX, sinó l’article 8 del document fonamental del dret espanyol. Mentrestant la policia, els polítics, els jutges i els periodistes poden jugar a coses circumstancials. Una línia de tren aquí, una allà, un aeroport a un poble insignificant d’Extremadura i una llei a favor d’alguna minoria. Polèmica i escandalosa però inútil a la pràctica. Perseguir presidents, engarjolar independentistes, finançar bancs amb diners públics, fer una llei d’educació cada tres anys i apujar ridículament el salari mínim. Tot això és insuficient per millorar autènticament la vida de la gent i molt menys per garantir el nostre dret democràtic a decidir qui som, quin model de govern volem i quina relació amb la indústria necessitem. Qualsevol canvi que toqui l’statu quo està bloquejat per una tira de tancs, avions i armes que protegeixen el poder. Perquè la mare dels ous són aquells que manen i la manera de manar-nos, no pas una llei o dos, o tres.

Però si hi ha alguna cosa autènticament definitòria d’Espanya no és només la desfilada militar, acte central, bàsic i pràcticament únic de la festa espanyola, sinó el fet que té audiències televisives de rècord. Dos milions d’espectadors i un share de més del 25%. Xifres absolutament espectaculars a la tele actual. És a dir, ens avisen a la Constitució que l’exèrcit és l’única institució capacitada per permetre canvis estructurals rellevants en el país, exhibeixen obertament el seu poder fent una desfilada com a gran acte festiu el dia d’Espanya i, per a rematar-ho, els espanyols s’ho miren a la tele de manera massiva, admirats d’aquest poder que els atropella i controla com a garantia que cap canvi és possible. És la definició més meravellosa d’un estat feixista de ciència-ficció en un futur distòpic. No ens enganyem, això no només explica la nul·la reacció espanyola davant de les pallisses, els empresonaments i la persecució contra el referèndum, també explica la nul·la reacció espanyola davant de l’abús de les empreses elèctriques, l’empresonament d’artistes o la corrupció generalitzada i perillosa de partits polítics de primera línia. La desfilada militar és un acte anual que submissió massiva. Un recordatori de l’enorme poder de les armes per mantenir el règim tal com està. No és el somni d’un feixista sinó un article concret i real de la Constitució.

Si la desfilada militar fos per commemorar que Espanya va descobrir la penicil·lina o va inventar la democràcia encara podríem acceptar aquesta exhibició de testosterona nacional. Malgrat que, òbviament, si el fet a celebrar fos una aportació a la pau i a la vida no posarien l’exèrcit al carrer. El més terrible és que, a sobre, el que celebra Espanya és la conquesta d’un subcontinent. L’invasió, espoli, violació i massacre de desenes de nacions americanes. La violència militar contra altres persones tecnològicament inferiors. L’abús fins a l’ofec. Altres països com Austràlia, Nova Zelanda o Canada han demanat perdó a les nacions indígenes pel tracte inhumà dels països occidentals. Espanya no només es nega a disculpar-se per dècades de vergonya genocida sinó que, a sobre, ho celebra com a paradigma de l’espanyolitat. Com a punt més àlgid de la nació. Espanya no se n’amaga.       

Comentaris

  Anònim 11/10/2021 9:53 pm
  OK. Me maravilla ver que aún quedan personas.
  Vendetta 11/10/2021 10:10 pm
  Putaejpanyasempre
  Ricard 11/10/2021 10:44 pm
  Castella també va arribar a àmplies zones de centre i Nord-amèrica. A la zona oest potser no va ser tan militar com missionera, molt més tardana i amb una notable participació catalana. Desgraciadament la història, tal i com la divulguen els castellans, no té matisos ni diferències. 400 anys de presència hispana al continent es ventilen amb quatre tòpics.
  Narcís 11/10/2021 11:27 pm
  Qualsevol amb xic de seny sap l'art. 8 vol dir : 1. Ser sobirania del Poble 2. Ser independència pel que fa a països tercers 3. Ser integritat territorial pel mateix que anterior punt i 4. Ser l' ordenament constitucional justament a allò que ( òbviament ) es deuen mitjançant la ' ley del gobierno ' . Tot plegat, qualsevol de n' adona que la: exèrcit és un cos funcionarial més o ningú per prendre decisions unilaterals de cap mena ( i menys armada ) ! PD : allò més graciós és quan diuen allò de ' si vols la pau, prepara't per la guerra ' .. quan la pau ja hi és !
  Luisnomeacuerdo 11/10/2021 11:33 pm
  Feliz día de la Hispanidad. Aprovecha para cambiarte de calzoncillos y chandal. Paleto.
  Venganza catalana 12/10/2021 6:49 am
  Todavía persiste en la actualidad el recuerdo de estas acciones bajo la figura del Katalan, un guerrero-gigante sediento de sangre que se usa para asustar a los niños en algunos países balcánicos. Además la palabra "Katalan" en tosco (lengua de Albania) significa monstruo y aún hoy, si un griego quiere maldecir a alguien, le increpa: "Así te alcance la venganza de los catalanes"De la región de Tracia nos llega el refrán: que la venganza de los catalanes caiga sobre ti. En Bulgaria las expresiones "Catalán" e "Hijo catalán" significan "hombre malvado, sin alma, torturador". Esta mala fama llegó a trascender los límites del folclore para influir en poetas, como Ivan M. Vazov, que en el poema Piratas, publicado por primera vez en 1915, cita a los catalanes junto a los turcos como los mayores opresores de la nación búlgara. En Tesalia la expresión "¡Eres un catalán!" era proferida como insulto hasta finales del siglo XX.
   Carles 12/10/2021 5:02 pm
   Tot això és, més o menys, cert. Però els catalans no celebrem les barbaritats dels almogàvers. https://ca.wikipedia.org/wiki/Almog%C3%A0ver
  Doctor Strangelove 12/10/2021 8:30 am
  A qui l,únic que s ha de dusculpar ers tu per formar part de la humanitat, i humiliar així la nostra espècie! Ja no tornaré a explicar però només els degenerats parlen de genocidi. Sí, els homínids com tu a qui per caritat cristiana deixem conviure amb nosaltres, haurieu d,estar-nos agraïts constantment i implorar-nos perdó per la vostra misèria moral. Doc.
  O sigui, Oriol 12/10/2021 11:39 am
  Una desfilada folklòrica, tradicional i que altres muchan nacions també fan per a tu vol dir que l'exèrcit mana a Espanya. Fes-t'ho mirar.
  federalista 14/10/2021 4:54 pm
  el que deu amagar-se ets tu,o al menys canviar de roba que amb la merda de roba que portes xandall, camisetes etc, pareixes ets un anarquista de 20 anys, xarnego jara, dic xarnego perque jara, catala catala no es hahahah, ni jo als 20 anys a la uni i amb festes casuals, portava eixa merda de roba la meua mare castellana de un poble de conca, pero digna , i neta mai m'habria permes portar aquesta roba de merda que portes tu, a la teua edat ,en lloc de dir bajanades fes-te ho mirar, lo que et dic de la roba ets una mica babau i fanatic, pero no em caus mal del tot, per aixo t'ho dic canvia-t de roba xalat hahahahahhahahaaa.

Nou comentari