Que llarg que se’ns farà

"Gairebé cada dia tinc alguna raó per pensar “que llarg que se’ns farà” d’aquí al febrer-març"

La pràctica política està carregada de les estratègies, les tàctiques i els posats que les persones humanes utilitzem per relacionar-nos amb els altres, però corregits i augmentats pels focus i per les possibilitats majors de trobar l’aprovació o el rebuig de multituds. I pels caràcters i actituds més o menys discrets, més o menys histriònics. I per les possibilitats o dificultats per assolir els objectius immediats. No cal posar-se estupends.

La política catalana majoritària en temps d’oasis, que lluny que queden ara, tenia una mena de superioritat moral respecte de la que es feia a Madrid, “quin to tan diferent”, “que civilitzats”, “que respectuosos”. Ves a saber si com a herència, romanalla o contrast d’aquell “provincianisme carrincló” de la burgesia catalana que diuen que criticava Tarradellas en la correspondència des de l’exili. I unes possibilitats de difusió popular molt més limitades que ara.

En temps actuals de regnat de la informació massiva, de democratització i multiplicació de les opinions i de les fonts de debat, s’ha desfermat el to i la velocitat de declaracions, de fets, d’esdeveniments i la capacitat d’incidència en la política sense talaies mediàtiques. Els partits s’han hagut d’adaptar i han col·laborat a configurar noves versions més sofisticades (o no) de les estratègies, les tàctiques i els posats.

D’ara i fins a les eleccions del 14 de febrer personalment m’inclino per obrir el focus i agafar distància del dia a dia a les xarxes socials i als mitjans, respirar fondo i buscar el per què de cada gest, error o microcampanya d’erosió contra l’adversari electoral. Perquè no m’escau i em repugna fer de ploramiques, d’estupenda o de superior moral, però gairebé cada dia tinc alguna raó per pensar “que llarg que se’ns farà” d’aquí al febrer-març.

Comentaris

  cge 25/11/2020 6:57 pm
  Doncs, el que va começar va ser el Rufiàn amenaçant que seria la campanya més bruta de la historia, i ell ja l'ha començat, pertant menos lobos caperucita.
  Ramon 25/11/2020 6:57 pm
  Aquests miserables no volen fer les eleccions abans d'hora MALGRAT l'epidèmia sinó precisament PER l'epidèmia.
  Narcís ( ja n’hi ha prou titllin de ‘ terrorisme i rebel•lió ‘ nostre president .. les imatges de l’1-O delaten ser ‘ altres ‘ els amos d’ aquests substantius ! ) 26/11/2020 9:16 pm
  Ras i curt : no sé pas qui fa de " ploramiques, estupenda, o de superior moral " . . l' únic que sé és que nostre democràtic, legal, legítim i lícit president n' és en MHP Puigdemont descavalcat per la llei de la força bruta ensems amb la prevaricació il·limitada de botxí secular ! PD : el nom de " Junts " i " per Catalunya " ho diu tot així que de llarga l' espera gens ni mica que sí fàcil per òbvia que n'és tots a l'una !
  TANCAR LA GENERALITAT I EL PARLAMENT DE CATALUNYA 27/11/2020 11:42 pm
  Es del tot urgent tancar la Generalitat, atès que s´ha omplert de parasits, inutils que no serveixen absolutament per res, perquè un veigi lo INUTILS que son que en el mateix parlament de Catalunya NO podien ni servir oli de origen català, aquets inutils. Madrid ho sap molt bé, mentres hi haguin els 135 ventreagraits, NI independencia NI res que si assembli.

Nou comentari