Elisa i l’ofensa als sentiments religiosos

"És gros que la resolució provisional d’aquest cas de la collita de denúncies inquisitorials de l’Asociación Española de Abogados Cristianos dels darrers anys difereixi tant de la resta d’actuacions judicials i de sentències"

L’Audiència de Màlaga ha desestimat el recurs d’Elisa Mandillo, la dona malaguenya que va participar en una performance emulant una processó catòlica de Setmana Santa, i ha confirmat la sentència condemnatòria d’un jutjat penal de Màlaga per un delicte contra els sentiments religiosos. Mandillo va participar en els actes en commemoració del Vuit de Març de 2013 a Màlaga amb la interpretació de la “Muy Venerable Hermandad del Santo Coño Insumiso” i l’Asociación Española de Abogados Cristianos la va denunciar per un delicte d’ofensa als sentiments religiosos.

Els fonaments jurídics emprats per refermar la sentència són que la llibertat d’expressió té límits, els del respecte a la resta de drets constitucionals, i fixen què és adequat i què no dir o fer segons l’objectiu buscat amb l’exercici de la llibertat d’expressió. Que es pot defensar l’avortament i el pensament feminista sense escarnir el catolicisme ni els catòlics, vaja, i que és culpable. El respecte vetllat pel Codi Penal.

És gros que la resolució provisional d’aquest cas de la collita de denúncies inquisitorials de l’Asociación Española de Abogados Cristianos dels darrers anys difereixi tant de la resta d’actuacions judicials i de sentències. Al·lucinant. Brutal.

És gros que no tingui en compte els informes i recomanacions tant de la Comissió Europea com del Consell d’Europa de despenalització dels delictes de blasfèmia i de les ofenses sobre assumptes religiosos, la darrera més coneguda després dels atemptats contra el setmanari Charlie-Hebdo del 2015.  És gros que encara existeixi un tipus com el de l’article 525 del Codi penal i que encara es faci cas a aquest col·lectiu “martell d’heretges” de l’Asociación Española de Abogados Cristianos que persegueix Elisa Mandillo i que ha perseguit Willy Toledo, les tres dones de la “procesión del coño insumiso”, Rita Maestre o la Dolors Miquel. En aquest darrer cas, per cert, el jutjat de Barcelona on va anar a parar la denúncia el va arxivar sense contemplacions. I va fer molt santament de fer-ho. Himen.

Comentaris

  Naturalista 12/06/2021 12:38 pm
  Els sentiments religiosos son inculcats. o sigui, abduits a creure el que et diuen. Els sentiments naturals et venen sols al veure la teva mascota cada dia i observar que tenen sentiments igual que tu o més. Observar la parella d'ocells com fan el seu niu o tots els animalons petits que juguen com ho fan els humans, t'adones que nosaltres no som més que ells per molt que La Bíblia digui que podem disposar de tots els animals. Que vol dir la benedicció de Déu als animals redactada a La Bíblia?
  No pensis, només creu et diuen. 12/06/2021 12:12 pm
  A mi em sembla que el Nou Testament és un menjacocus igual que l'Antic Testament.
  Agnòstic 12/06/2021 11:03 am
  Mireu fins a quin punt és abductora la religió: comentant un passatge de l'Evangeli- el que diu, parlant de la figuera," Quan veieu que els seus fruits maduren sabeu que l'estiu s'apropa", vaig remarcar al meu interlocutor - una persona amb titulació universitària-que quan les figues maduren és a final d'estiu, no al començament, em respongué: "Si, peró si l'Evangeli ho diu, ho hem de creure així". Què us sembla?
   No pensis, només creu et diuen. 12/06/2021 12:10 pm
   A mi em sembla que el Nou Testament és un menjacocus igual que l'Antic Testament.
  Ofensiu a l'intel·lecte 11/06/2021 11:50 am
  La història bíblica de Judà amb els seus fills i la seva nora Tamar és ofensiva a l'intel·lecte. D'aquí prové l'onanisme castigat amb la pena de mort, si més no espiritual. Si Tamar després de tenir relacions sexuals amb el seu sogre Judà no haguès trobat en sarró i el gaiato que Judà li va deixar de penyora l'hagueren matat. Un clar exemple de masclisme absolut. Només cal que es llegeixi la història de Judà i els seus fills
  El nacionalisme català també és una religió 11/06/2021 10:58 am
  Tots els defectes i misèries que es puguin trobar en altres religions també hi són en aquesta religió tòxica, i alguns més.
  I cognom 11/06/2021 10:52 am
  Sra. Simó, la primera independència és la mental.
  Patufet 11/06/2021 1:23 am
  Doncs a casa ens caguem en tots els déus cada dia, I tant a gust.
  Ramon 11/06/2021 1:11 am
  Havent-hi el que hi ha amb l'Islam, tota crueltat vers la religió catòlica és per damunt de tot miserable covardia.
  Narcís 10/06/2021 8:33 pm
  La religió, millor, la filosofia religiosa que ens duu a la religió veritable/ vertadera és quelcom personal, propi. privat, tot plegat, íntim ; així , allò que fumi la resta de gent amb ella, tant se me'n fum , fumi el que vulgui, jo no em sentiré pas dolgut , només em sentiria dolgut o ofès o ferit si un servidor no fos conseqüent amb sa consciència que ni tan sols pensament ! PD : per què hauria de sentir- me malament , si de cas em sabria greu per qui l' ataqués gratuïtament així per ells, però res més ! PD : la llibertat n' és sagrada .. i més si és crítica amb el mal !
  Agnóstic 10/06/2021 4:33 pm
  Jo he estudiat la Biblia. I els Evangelis; a fons durant anys. I els he refusat plenament
  Doctor Strangelove 10/06/2021 4:30 pm
  Quan tots aquests trolls feministes es fiquin amb l'islam, després que es fiquin amb el Déu vertader, però primer que demostrin que tenen ovaris, i no dic pebrots, car això és cosa d'homes! La gent sense estudis fara bé de quedar-se a casa i ja els mantindríem, però que no donin pel sac! Doc.
   "Doctor amor extraño", ruc 11/06/2021 1:45 pm
   "Doctor amor extraño", tens un complexe amb els estudis, ha, ha, ha, no ets més ruc cuan arronsas el teu carro que cuan parles!
    Ramon 11/06/2021 6:55 pm
    Un sabatot que no li entra al magí que hom pot traduir de l'anglès directament al català gosa titllar algú altre de "ruc".
   El Dèú vertader el tinc jo entre els meus dos collons indepes! 11/06/2021 7:40 am
   Tros de soca! Que no en tens ni idea, ecspanyol adoctrinat! Es que la teva mare no et va ensenyar res? Amb el teu C.I. No m’extranya que no et quedi una altra opció que copiar i enganxar de la Wikipedia, ignorant!
   ton c. 11/06/2021 7:15 am
   perdoni sr, no es tracta d´ovaris, sino de ficar-se amb la teva que és la que coneixes realment, tot el demés, és....
  JCV 10/06/2021 1:37 pm
  Després es queixen de quan l'islam s'ofen i mata, degut a les burles al seu profeta Mahoma. Compte, que no vull dir que hi estigui a favor, de cap manera, doncs és intolerable! Es veu que, aquests cristians i catòlics, han oblidat les matances durant les guerres santes de l'edat mitjana, en la seva dèria de cristianitzar el món, la santa inquisició, el genocidi sud-americà i de l'extinció genocida del càtars que? Com no volen aquesta gent que molts esdevinguem agnòstics totals?
  A tots els catòlics de La Asociación Española de Abogados cristianos. 10/06/2021 10:51 am
  I jesús va dir: perdoneu-los Pare que no saben el que fan. De cristians no en tenen res, ja que demanen presó pels heretges avui. Dos-cents anys enrere demanarien la pena de mort a la foguera. Com deuen enyorar en Franco que governava per la gràcia de Déu. Hòstia, com es possible tant saber intel·lectual i en aquest tema de les divinitats anem enrere com els crancs. Molt cristians ells i no bellugaran un dit per el cas dels milers de nens robats, amb la pederàstia... on el clero hi està involucrat. N'estic fins el pap de tanta "Papada"
  Quants de vosaltres heu llegit La Bíblia? 10/06/2021 10:20 am
  S'ha de diferenciar catolicisme de cristianisme. El seu origen era cristià (seguidors de crist) aquells que havien de perdonar els qui anaven errats. Aquesta doctrina no és la mateixa dels qui van escriure La Bíblia on de cap manera es perdona al qui van errats segons el criteri d'un costat. Déu no perdona Adam i Eva (per cert creats perfectes); No perdona a Moisés per picar dues vegades una pedra per fer brollar aigua (surrealisme); ofega a la humanitat per dolents menys a Noe i la seva familia... Direu que aixó és de l'Antic Testament si. però, el Nou Testament assecant una figuera per no haver donat fruits a Jesús quan no era el temps, o l'Apocalipsi descrit per Joan que sembla una mica desfrenat fan arribar a la conclusió que tot es basa en un dogma de fe dictatorial on el sentit crític es concebut com a heretgia; per tant la mort de l'incrèdul.
  Donec Perficiam 10/06/2021 9:42 am
  A caspaña amb motiu del Procés independentista s'ha obert la porta (de bat a bat) per poder trinxar tot el que no els agrada, quan vulguin, com vulguin i com més cruelment millor. La impunitat amb la que maneguen els fils de la trinxamenta són espectaculars. Per aixó tots els organismes que vulquin trinxar, acusar, empresonar o difamar tenen les portes obertes i la impunitat per bandera. Evidentment tothom s'hi ha apuntat.....no fa falta dir res més.... la ferum de Caspaña se sent per tota Europa. Però tots tanquen el nas i els ulls. Vull marxar.
  Agnóstic 10/06/2021 8:24 am
  A Teix: Caram!. Crist no va condemnar mai a ningú, cert. Però l'Esglèsia......... entre crema d'heretges, extermini d'"infidels", creuades,guerres de religió, etc. Déu n'hi do. Jo sóc agnóstic, simplement perque la meva conciència em fa refusar aquests crims inqualificables.
  Teix 10/06/2021 8:02 am
  Sóc cristià i m’ofèn la burla a aquests sentiments meus, com em podria doldre la burla a la meva família. Però sé que me l’he d’empassar, el meu malestar, com se l’han hagut d’empassar aquells que no participaven del mateixos sentiments, vexats per l’església que té com a únic encàrrec procurar la paraula i l’exemple de Crist. Crist era pacient i comprensiu i no va condemnar mai ningú. Només va maleir els hipòcrites,massa dels quals es diuen els seus pastors.
  Ciutadà de Catalunya agnóstic 10/06/2021 7:41 am
  Examinant la trajectòria del cristianisme en general i del catolicisme en particular; si considerem els seus infinits crims, crema d'opositors "heretges" genocidi de la conquesta d'Amèrica, inquisició, recolzament al nazifeixisme etc.etc. i més recentment usura i assasinarts - Banco Ambrosiano- rematats per la quantitat de casos de pedofilia entre els clerigs,cal convenir que refusar el catolicisme és una qüestió de conciència. qui no ho fa , recolza i aprova totes aquestes monstruositats.
  Tot orquestrat per la letargia de la ment 10/06/2021 7:20 am
  El cinquè manament de la llei de Déu diu que no mataràs. En aquest manament hi tindria d'haver un incís: 'no mataràs als devots seguidors de Déu. De la resta d'humans, la Bíblia mateixa en descriu una mortaldat que fa esgarrifar.. Fins hi tot es descriu que es va parar el sol durant tot un dia davant la suplica de Jossuè a la divinitat per que hi hagués més claror per matar a tots els amorreus. Conclusió: Es pot ser bona persona sense que et prenguin el pel?

Nou comentari