Molta gent vol liquidar el Twitter. Gent ben pensada, educada, fins i tot, refinada, treu foc pels queixals, perd la minerva quan l’esmenten l’ocellet blau. Ocellet? Un sinistre corb, un voltor que es complau amb les despulles de víctimes innocents! Un femer, una cort de Mackie el navalla. Gens de respecte per a res. El regne del trumpisme. És veritat que Trump té l’accés blocat a Twitter, però tant se’n fa, hi ha un trumpisme sense Trump, com en Alícia al país de les meravelles hi ha un somriure sense gat.

Molta gent vol tancar el Twitter. I no és estrany. Amb centenars de milions d’usuaris a tot arreu el planeta, és el panòptic de Bentham a l’inrevés. Aquí els que ho veuen tot no són els vigilants, sinó els vigilats. La multitud observa els governants, els mitjans de comunicació convencionals, tots els actors de l’esfera pública, i els critiquen i descobreixen les seves misèries i contradiccions. La famosa hemeroteca és una festa caníbal. Si el Twitter produeix en altres terres el mateix terrabastall que a Catalunya, és clar que hi haurà molta gent a la política, als mitjans, als negocis, a l’església, etc., interessada a desprestigiar-ho i, si és possible, tancar-ho. Fins i tot, el mateix Elon Musk podria caure en una mena d’amok i destruir el màxim símbol de llibertat d’expressió. Si Déu va donar la paraula a l’humà, qui se la tregui serà un altre Déu. Aquí, en la tecnoterra, hi sorgirà un altre Twitter. Perquè el que no es pot tancar és la web, la www.

Sembla que el MHP Aragonès pateix una mena de maledicció com de Conte d’Andersen. Es podria dir “Pere el xiulat” perquè vagi per on vagi, la gent, com embruixada, li xiula. Per a prevenir tan incívic capteniment, la web de la Generalitat en una primera reacció, va deixar de comunicar les activitats del president. La seva agenda estava buida; ho sabem perquè els tuitaires, que són uns tafaners, van consultar-la i la van trobar, en efecte, en blanc. Van fer captures de la web de la Generalitat a les xarxes, on es veu que no hi havia actes programats. Era l’anti Hesíode: el president tenia dies, però no treballs.

Cal remarcar: ho sabem pel Twitter perquè els mitjans no informen, atès que patirien les subvencions. Per descomptat, també sabem de les xiulades pel Twitter perquè els mitjans audiovisuals i els altres no van sentir res. Si Twitter no existís, les xiulades no s’hi haurien produït.

Com és clar que el president ha de tenir activitats, l’agenda buida a la web era una maniobra de distracció, per no donar informació als enemics xiuladors, voltors del Twitter. Però això vol dir que el president faria els seus actes públics d’incògnit i en privat i ja és indignant que la condició per a fer-se veure en públic és que la gent no et vegi. Finalment van tornar a donar la informació, resignant-se a la possible xiulada, que serà més sorollosa com reacció a l’intent d’amagar l’acte. Aquesta dramàtica lluita d’Aragonès per la imatge en tots els terrenys està devorant la bombolla hegemònica. L’home pretén representar una autoritat que la gent no li reconeix cosa que li fa encara més autoritari i li rosega l’ànim.

Tot això serien pures xafarderies si, a l’altra banda de l’acció del govern, la de l’autonomia realment existent s’hi obrís una visió només que moderadament acceptable. Però no hi ha res; ha estat un any i mig tan buit com ara l’agenda presidencial i, amb el minso suport parlamentari del govern, els dos i mig restants seran encara més buits. Només hi haurà la retòrica també buida de la generalitat republicana, la taula de desjudicialització, la Catalunya sencera, la societat més democràtica, verda i feminista, etc., etc., termes boirosos per amagar la trista realitat d’un govern que ni tan sols té competències sobre l’entrada o l’expulsió d’immigrants.

És difícil no veure que tot el sentit del govern republicà és romandre, persistir i, si hi arriba el cas, resistir. I la funció de l’actual MHP de la Generalitat no és culminar res ni fer quelcom d’altre ni reformar res; és una funció de caretaker o guarda-plaça, conservar tranquil·la la parròquia mentre es decideix l’afer judicial del president del partit i aquest pot per fi assumir el rol que els deus i la història l’han assignat.

Mentrestant, aguantar xiulets.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ok Gal a novembre 23, 2022 | 00:09
  Ok Gal novembre 23, 2022 | 00:09
  No són d’esquerres, no són indepes, aplaudeixen qui aplaudeix la monarquia…es mereix tot un honoris causa, qui li donarà, qui no li donaria? Els del PSCGal s’inventaven premis internacionals de qualsevol inutilitat, com més inútil mès premi. Però els 155 els té collats. Quina fustració tan gran, pobres, no podran arribar a la meta, només podran jugar a la ruleta russa.
  19
  Icona de dislike al comentari de: Ok Gal a novembre 23, 2022 | 00:09 23
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a novembre 24, 2022 | 12:11
   Anònim novembre 24, 2022 | 12:11
   Doncs jo veig a la tràpis, en tres moments diferents, donant la mà molt contenta al Borbó quant va anar a llepar-li el cul. Tot dit.
 2. Icona del comentari de: Erc, la nosa de Cataluña española del junqueras a novembre 23, 2022 | 06:01
  Erc, la nosa de Cataluña española del junqueras novembre 23, 2022 | 06:01
  Aragones es el NINOT DELS PUTXINEL.LIS, i representa el CAP.GROS I BUIT del JUNQUERAS REY DE ERC.ESPAÑA. Es el tontet del teatret. No val res de res, es una criatura tutel.lada, insignificant i mimada. I la famiglia franquista Aragones li fa gracia el seu NINOT VULGAR I PEGAT arreu de la Catalunya Española de ERC.ESPAÑA.UNA, GRANDE Y DE JUNQUERAS
  23
  Icona de dislike al comentari de: Erc, la nosa de Cataluña española del junqueras a novembre 23, 2022 | 06:01 17
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a novembre 24, 2022 | 12:13
   Anònim novembre 24, 2022 | 12:13
   UI mira, com el de les pancartes Torra ho era del reietó, 3 anys i mig sense fotre res més que córrer a fer-se la foto a la taula, i pagar les multes que va dir que no pagaria. Quines coses oi?
 3. Icona del comentari de: Groc a novembre 23, 2022 | 09:36
  Groc novembre 23, 2022 | 09:36
  El mnà de cada dimecres Cotarelo alimentant als anti Molt profesional
  18
  Icona de dislike al comentari de: Groc a novembre 23, 2022 | 09:36 13
  Respon
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 24, 2022 | 11:14
   Pere Llimonera i Citronell novembre 24, 2022 | 11:14
   Cotorralelo, con su lanza y escudo, / "defensa el seu poble" estimado, / y cual fiero alazán desbocado / protege al huido Pelo-Felpudo. / No sólo las historias de caballerías, / el entendimiento le han dislocado; / y las seseras harto desgastado, / hasta justificar cuentos y pillerías; / las novelas de "Espada y brujería", / neuronas y nervios le han alterado, / la cerviz y molleras afectado; / y llevado a defender la t0ntería. / Además, cuentos de trolls, hobbits y hadas, / e infantiles historias de Andersen y Grimm, / le alejan del "seny" de Dios y Alim, / y llevan a escribir pruebas taimadas; / alegaciones chiripitiflauticas, / subterfugios sin fundamento, / alegatos sin razonamiento, / y variadas razones quiméricas; / coartadas sin explicación, / socolor, con disfraz y pretexto, / mas tapaderas sin argumento, / y rebozos sin justificación; / excusas y motivos excéntricos, / pretensiones vacuas sin disculpa, / el porqué de la pobre socapa, / y argumentaciones hechas añicos; / disfrazadas causas y retrecherías, / la fatua razón de la sinrazón, / con abyecta ficcion por motivación, / e imposturas y vagas supercherías. / No hay mas frustración, ni agenda vacía, / que la ficcion, fábula y patraña; / el artificio, farsa y negación de España / con entelequias de fantasía; / por mas que se apele a Hesiodos, / poetas heroicos, profetas de razas, / de descarnado canibalismo, trazas / son estos éxodos y periodos.
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a novembre 24, 2022 | 13:11
    Pere LLimonera i Citronell novembre 24, 2022 | 13:11
    A ver, TRoLL usurpador suplanta Nombres... Seguramente es verdad lo que dices, solo que yo N0 lo hubiera escrito así. Ni tan mal, ni con esas simplezas, ni con ese léxico pobretón que utilizas; porque ese comentario no es Mio, sino del TRoLL separata usurpa Nombres que lleva meses comentado de Falsa Bandera y usurpando el mio o el de otros comentaristas (a decir verdad, por cada comentario que yo envío, el TRoLL separata usurpador envía 2 o 3 usurpándome el nombre; increíble, pero así es)... Al menos, esta vez, el TRoLL_ete separata supremata usurpa nombres, se ha inventado casi todo el comentario y N0 se ha dedicado simplemente a copiar comentarios míos modificándolos con montones de sandeces y Ch0RRadas. O como hace otras veces, cuando yo envío un comentario, que él lo contesta y envía una copia de alguno de los comentarios míos anteriores donde le denuncio como usurpador de mi nombre y comentario 'Fake'; pretendiendo así, que mi comentario verdadero, N0 lo es, sino que es de el TRoLL (que es en realidad él)... Un claro ejemplo de la "Ética" del Movimiento supremata independenciero y de sus tácticas y fantasías... "poca feina... pobret TRoLL-ete"... Apa, TRoLL_ete, Siau!
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a novembre 24, 2022 | 14:11
    Pere LLimonera i Citronell novembre 24, 2022 | 14:11
    Eres como Mbappé, trollete de los cojones, deja de USURPAR Mi NoMBRe y el Nombre de otros para comentar sandeces y MenTiRas, TRoLL separata supremata de patrias inventadas... . cada día sois mas listos... Apa, Adeu!
 4. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a novembre 23, 2022 | 09:48
  Pere LLimonera i Citronell novembre 23, 2022 | 09:48
  Vaya, vaya, Cotaterollelo, hablas y no piensas, sólo bla bla bla, chiste de Eugenio, recuerdos, eugenio Ja JA jA En fin, que está fuera de lugar lamentarse de lo que no se sabe hacer o se hace mal, y de lo que se culpa a otros por sistema para auto-jus... Caballero andeante como poesía demagogo inventapatrias "ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... Apa, Siau! 🤑🤤😝😱🥵😒☹☹😀😁🤣🍺
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 24, 2022 | 09:11
   Pere Llimonera i Citronell novembre 24, 2022 | 09:11
   A ver, TRoLL usurpador suplanta Nombres... Seguramente es verdad lo que dices, solo que yo N0 lo hubiera escrito así. Ni tan mal, ni con esas simplezas, ni con ese léxico pobretón que utilizas; porque ese comentario no es Mio, sino del TRoLL separata usurpa Nombres que lleva meses comentado de Falsa Bandera y usurpando el mio o el de otros comentaristas (a decir verdad, por cada comentario que yo envío, el TRoLL separata usurpador envía 2 o 3 usurpándome el nombre; increíble, pero así es)... Al menos, esta vez, el TRoLL_ete separata supremata usurpa nombres, se ha inventado casi todo el comentario y N0 se ha dedicado simplemente a copiar comentarios míos modificándolos con montones de sandeces y Ch0RRadas. O como hace otras veces, cuando yo envío un comentario, que él lo contesta y envía una copia de alguno de los comentarios míos anteriores donde le denuncio como usurpador de mi nombre y comentario 'Fake'; pretendiendo así, que mi comentario verdadero, N0 lo es, sino que es de el TRoLL (que es en realidad él)... Un claro ejemplo de la "Ética" del Movimiento supremata independenciero y de sus tácticas y fantasías... "poca feina... pobret TRoLL-ete"... Apa, TRoLL_ete, Siau!
   • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a novembre 24, 2022 | 09:41
    Luisnomeacuerdo novembre 24, 2022 | 09:41
    ¡Qué lío, Pere! nos quieren hacer callar, ¡jamás lo conseguirán!
   • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a novembre 24, 2022 | 13:12
    Pere LLimonera i Citronell novembre 24, 2022 | 13:12
    Eres como Mbappé, trollete de los cojones, deja de USURPAR Mi NoMBRe y el Nombre de otros para comentar sandeces y MenTiRas, TRoLL separata supremata de patrias inventadas... . cada día sois mas listos... Apa, Adeu!
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a novembre 25, 2022 | 17:49
     Pere LLimonera i Citronell novembre 25, 2022 | 17:49
     Les recomiendo mis comentarios sobre geopolitica y otras mierdas que he publicado en Galaxia Militar, mis amiguetes.
 5. Icona del comentari de: Un PAPAMOBIL pel Aragones escridassat pels catalans ARREU a novembre 23, 2022 | 16:57
  Un PAPAMOBIL pel Aragones escridassat pels catalans ARREU novembre 23, 2022 | 16:57
  Aragones a on va li diuen ESPAÑOL. Mossos i mes mossos, un dineral per passejar al pobre desgraciat. Cal un PAPAMOBIL per la purria española ARAGONES DE ESPAÑA.UNA I CATOLICA. Com el PAPA, un parenostre peo desgraciat ESPAÑOL ARAGONES DEL PAPAMOBIL
  10
  Icona de dislike al comentari de: Un PAPAMOBIL pel Aragones escridassat pels catalans ARREU a novembre 23, 2022 | 16:57 14
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a novembre 24, 2022 | 12:15
   Anònim novembre 24, 2022 | 12:15
   UI si, un xiulet a Vic i 12 persones a Granollers, amb una població de més de 63.000 habitants, el van xiular. Quina por deu tenir amb tanta escridassada. Hahahahahahahahahahahahaha
 6. Icona del comentari de: federalista a novembre 23, 2022 | 17:51
  federalista novembre 23, 2022 | 17:51
  res vell xarnego a xuclar, culs i ous de hiperventilats plens de m, a veure si els dents de negres que se t'posaran es cauen vell xarnego llepaculs.
  • Icona del comentari de: Erc les caques del feixista Sanchez, amomde erc.155 a novembre 24, 2022 | 05:17
   Erc les caques del feixista Sanchez, amomde erc.155 novembre 24, 2022 | 05:17
   Federalista marrano d'erc.españa merdisa i social.feixista
   • Icona del comentari de: Anònim a novembre 24, 2022 | 12:18
    Anònim novembre 24, 2022 | 12:18
    Aquí la que llepa el cul al Borbó és la tràpis, tres vegades, casi tantes com la colacau. I m'oblidava d'en Puigneró, que deu fer ara que no ha d'anar a madriz a pidolar pinso pels despatxos per fer un altre pelotazo típic convergent? La merda té la hauràs de menjar tu.
    • Icona del comentari de: ERCanonigos OPUS.DE8 a novembre 25, 2022 | 16:06
     ERCanonigos OPUS.DE8 novembre 25, 2022 | 16:06
     L3s llufesdel canonigo Junqueras del opus.dei son hosties de pixum del Franco
 7. Icona del comentari de: almogaver.cat a novembre 23, 2022 | 20:52
  almogaver.cat novembre 23, 2022 | 20:52
  Estimat Sr. Cotarelo. M'ha fet gràcia que nomenes Hesíode, recordo el pare Pons (al meu entendre) semblant a vostè, però amb sotana, no li feia gràcia aquest clàssic, li recordava "El calendari del pagès" Com i quan sembrar qui escollir per interès, eines, que si un bon veí és millor que un mal familiar... Però no parlava d'honor, ni real educació, era com comentaristes a +3/24. El Pare Pons creia que fins al Sr. que cuida granges, té dret a l'honor i educar-lo en aquest concepte. No sols d'anècdotes i pors, com: "Si no està al sac i ben lligat no diguis blat" o "Tu, no siguis ase, no t'hi posis" o "Millor menja ara que després potser no podràs" ... El que ens passa a Catalunya, no és més ni menys, les humiliacions i l'inepte govern que va tenir Txecoslovàquia, després de la " Primavera de Praga " desmantellar el govern de Dutcxec, posar un inútil sanedrí fidel a Moscou, perseguir dissidents, atmosfera de plom als carrers i ràdio. Només va tornar l'alegria i el Sumun Bonum, a la nació; el dinamisme i el moviment cultural i el comerç; indústries i exportacions; quan la Llibertat, va tornar. Després de la caiguda del "Teló d'Acer" En fi Sr. que de moment bastant fotuts i en mig de l'opressió. Però encara ens queda el Front obert a Exili i el Consell per la República. https://youtu.be/NNne6ztKlR4
  11
  Icona de dislike al comentari de: almogaver.cat a novembre 23, 2022 | 20:52 13
  Respon
 8. Icona del comentari de: Agustí a novembre 23, 2022 | 22:32
  Agustí novembre 23, 2022 | 22:32
  El dilluns va ser-hi a Vilanova i la Geltrú. Un bon grup de persones el volíem "saludar" i vam romandre com una hora a la porta del Teatre Principal. No va aparèixer.
 9. Icona del comentari de: Paguem un PAPAMOBIL al caudillin Aragones d'erc.españa.una a novembre 24, 2022 | 07:55
  Paguem un PAPAMOBIL al caudillin Aragones d'erc.españa.una novembre 24, 2022 | 07:55
  Quan val un PAPAMOBIL pel Aragones de España.una.Erc? Cal una col.lecta per protegir al GENERALISIMO ARAGONES DE ESPAÑA.ERC.
  • Icona del comentari de: Anònim a novembre 24, 2022 | 12:20
   Anònim novembre 24, 2022 | 12:20
   Val més que et paguis un bon rentat de baixos que fas pudor de merda
   • Icona del comentari de: Bruticia erc, mamelles del junqueretas a novembre 25, 2022 | 06:16
    Bruticia erc, mamelles del junqueretas novembre 25, 2022 | 06:16
    Junqueretes el marrano d'ERC.FALANGE del SANCHEZ.junqueras.155
 10. Icona del comentari de: Anònim a novembre 24, 2022 | 12:23
  Anònim novembre 24, 2022 | 12:23
  Per no treballar, ha aconseguit més coses de les que mai han aconseguit en més de 35 anys ni CiU, ni CDC, ni juÑts. Però han de desacreditar la feina dels altres i treure'ls mèrits per acontentar la seva parròquia 🤷‍♀ En fi cotorra tu ves cridant que vol dir que s'està fent bona feina i que els juÑtaires van baixant. Acabarán com els de ciudagramos. Au aneu a dividir-vos una estona i a penjar mems a tweeter que els altres tenen feina.
 11. Icona del comentari de: En Pedro Limones es llegeix tots els comentaris del seu germà! a novembre 24, 2022 | 15:41
  En Pedro Limones es llegeix tots els comentaris del seu germà! novembre 24, 2022 | 15:41
  Així anem be! Donant-los pel seu cul ecspanyordo!
 12. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a novembre 24, 2022 | 21:48
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) novembre 24, 2022 | 21:48
  No és cert que en Patufet no viatgi. Va anar a Brussel·les a demanar als buròcrates de la CE que facin el necessari per enviar Puigdemont a Espanya lligat de peus i mans
 13. Icona del comentari de: Narcís ( la resta cau pel seu propi pes ! ) a novembre 25, 2022 | 09:31
  Narcís ( la resta cau pel seu propi pes ! ) novembre 25, 2022 | 09:31
  La llàstima és ja no poder veure ni TV3 o TV nacional de Catalunya ( sembla veure una del PSOE o espanyola ! ) ! PD : amb això n' és dit tot !
 14. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a novembre 25, 2022 | 14:07
  Pere LLimonera i Citronell novembre 25, 2022 | 14:07
  OÉ OÉ OÉ EspaÑa OÉ OÉ OÉ Ese Borrell OÉ OÉ OÉ ese BORELL OÉ OÉ OÉ🥓🥓🥓🥚🥚🥚 Breakfast OÉ OÉ OÉ Europeaya, vaya, se adivina una buena "Clatellada" en el futuro próximo al secesionismo supremata; ¿N0 es así? ... ¿por eso estamos de tan mala 'LLeT' Llet nostra, mafia cosa nostra, eh; y despotricamos contra los que no comparten nuestras imposturas, fantasías y ficciones,N0? ... vaya vaya... geeralmente son las regiones, áreas, zonas, ciudades, proyectos, etc. los que reciben los Fondos de la Unión Europea, y N0 los Países... como España Rusia China Yo creo que todas las Regiones de la UE han recibido Fondos de Cohesión o de otro tipo en algún momento, incluida Catalunya... Por otra parte, con la entrada de nuevos países, la mayoría bastante pobres en relación a España; esta cada vez recibe menos y aporta mas; y ahora que ada de nuevos países, la mayoría bastante pobres en relación a España; esta cada vez recibe menos y aporta mas; y ahora que los del Brutish Empire se han dado el Brexit, mas aun... Habría que ver las cuentas exactas actuales y de los últimos años (no lo he hecho, ni lo voy a hacer para un comentario), pero N0 me sorprendería que España fuera mas de los que ponen que de los países que reciben... en todo caso, tu análisis parte de conceptos completamente erróneos; No se trata de beneficiar a unos países sobre otros, sino de favorecer regiones, sectores, etc. para que aumenten y equiparen su desarrollo y bienestar con los otros... Por otra parte, la riqueza de Catalunya -cada vez menor respecto al resto de regiones españolas; y por su mala cabeza, o la de sus suprematas dirigentes- es tal, en gran parte, por su posición geográfica próxima a los mercados del resto de Europa que facilita y abarata la exportación, por las ayudas continuas y proteccionismo de España para favorecer la industria Catalana durante siglos, por un mercado "cautivo" español, sin el que N0 sobreviviría, por las ventajas que le supuso el mercado de América en la época del Imperio, del que Catalunya tiro buen provecho comercialmente (hasta en el negocio sórdido de Esclavos negros africanos, cuasi-monopolio de Catalanes), por el talento -por que no decirlo- de algunas generaciones de la Burguesía y Alta Burguesía Catalanas que supieron emprender, crear, inovar y vender, cosa que hoy parece haber desaparecido en buena parte, y por otras razones... En fin, que está fuera de lugar lamentarse de lo que no se sabe hacer o se hace mal, y de lo que se culpa a otros por sistema para auto-justificarse falazmente; porque los 'Abduïts pel Nacional Catalanisme'; los separatas suprematas fantasiosos, psicodélicos, "ploramiques", hiperventilats, "Pere-punyetes", enajenados, "emprenyants i Adoctrinats"... ya aburren, la verdad... ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ... ... ... pero, de idos de la 0LLa que están, ya hasta hacen llorar al reír... ?? ?? ???? ???? ?? ???? ???? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ???? ???? ?? ???? ???? ??... "ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... Apa, Siau!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa