Acabem de passar una setmana de falsa unanimitat contra un fragment del programa Bricoheroes no emès per TV3. Gran part del rebombori al voltant del gag suprimit és mentida. Només s’han de veure les intervencions del PP i de Vox a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Parlament que es va fer divendres. Els era completament igual que el gag polèmic no s’hagués emès, en parlaven gairebé com si s’hagués passat en horari infantil. La diputada Lorena Roldán –abans de Cs, ara del PP– va arribar a retreure al director de TV3 que la broma suprimida l’ha pogut veure “tothom” a les xarxes, com si l’hagués piulat la cadena i com si no hi jugués cap paper la voluntat de cadascú de clicar en un tuit i tornar a clicar per accedir al vídeo adjuntat.

Però a més de no tenir en compte que TV3 havia fet el que havia de fer –aplicar els criteris de televisió pública i no emetre una broma sexual sobre una nena menor d’edat–, el PP i Vox van deixar molt clar que el que els molestava era que l’objecte de l’acudit masclista fossin membres de la casa reial espanyola. Roldán va ser molt explícita quan va esmentar altres gags de Bricoheroes que condemna, tots relacionats amb el concepte Espanya. Ni el PP ni Vox van esmentar altres bromes políticament incorrectes del mateix capítol del programa, una sobre “els negres” i una altra sobre “els mexicans”. Aquestes no els deuen molestar.

Bricoheroes és un programa d’humor per al canal de YouTube de TV3 protagonitzat per dos personatges que, encara que es diguin igual que els intèrprets, no són ells. Representen dos poca-soltes de taverna –o de taller– mantenint converses estripades a través de les quals fan sàtira de la realitat, política i social: no defensen el que escenifiquen, sinó que ho mostren des d’una perspectiva determinada. Com sempre passa amb l’humor, s’han de compartir alguns codis perquè faci gràcia. Si la segona temporada de Bricoheroes va tenir 3.300.000 visites a YouTube i Instagram, tot indica que en aquest cas el codi és àmpliament compartit. Això no vol dir que no hi hagi vegades que s’arribi a l’excés, sobretot per a una televisió pública. Per això s’hi ha posat límit. Però per al PP “no n’hi ha prou”, en paraules de Lorena Roldán. Tampoc no n’hi ha prou per a Cs, tot i admetre la “lucidesa” que s’ha mostrat “aquesta vegada”. El que volen que es cancel·li el programa i, posats a demanar, voldrien eliminar TV3, almenys tal com la coneixem, líder d’audiència. El que passa és que no poden.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Octubre 31, 2021 | 20:46
  Chati que la próxima broma la hagan sobre los hijos del tomtorra, que nos riamos todos. Luego vas y los defiendes a ver si tu sectaria mente de fascista independentista no te lo permite.
   Fart de pallassos Novembre 01, 2021 | 11:09
   Tots sabem q tu sempre defensaràs als tractants d'armes i els mataelefants, i a l' homosexual encobert del seu fill, homenet lladre i ridícul de la consort. Sempre podràs continuar mantenint-los a tots ells, tu tranquil
    Ray Novembre 01, 2021 | 20:58
    tu i els teus fills tambe el matindreu, no pateixis. Això si no es que et mantenim a tu la resta, pensionista
  Ricard Octubre 31, 2021 | 20:59
  Els castellanistes són tan racistes que critiquen TV3 per un episodi no emès. Si, l'odi a Catalunya no té fronteres.
  Doctor Strangelove Octubre 31, 2021 | 21:31
  Clar amb tu segur que no l,haurien fet l'acudit. No tenen tan mal gust! Doc.
  FRAN BCN Octubre 31, 2021 | 21:37
  La dreta ultra i casposa, com són molt curtets, mai entendran res...
  Libertad de expresión, siempre que me vaya bien Octubre 31, 2021 | 23:06
  La Libertad de expresión es siempre que no vaya en contra del independentismo. Si una empresa se llama Pig de Mont, Puigdemont se enfada y lo denuncia. Si en Coripe cada año disparan a un ninot de alguien que la ha liado ese año ( han disparado a Aznar, por ejemplo.. ), pues los denuncio y ya la libertad de expresión no me gusta. Os imagináis que diría, después de estos ejemplos si en Antena 3 dijeran en un programa de “Humor” que la “rumana” de Puigdemont le debería hacer un tal y la hija de la “rumana y Puigdemont” le debería de hacer un “pascual”.. diría Libertad de expresión, como hizo con la empresa de Jamones o con la fiesta popular del “disparo a Judas” ( que de nuevo, han disparado hasta a Aznar y no pasó nada )? Catalán Populismo Xenófobo..
   Fart de pallassos Novembre 01, 2021 | 11:11
   Tu de xenofòbia en saps un rato, ho portes a l'arrel
  Jeison Octubre 31, 2021 | 23:12
  Aquests dos penjats fan fàstic. Si haguessin desitjat que se la xuclés la Rahola i la seva filla ja i serien fora de Tv3. Hi ha paranys on no podem caure. Amb aquest episodi tots aquells que defensen a aquests 2 miserable s’estan cobrint de merda fins les orelles.
  fat boy Novembre 01, 2021 | 01:06
  El que es estrany es que no vulguessin segrestar les planxes del programa. Com volien fer amb el Papus.
  Com dius Novembre 01, 2021 | 07:16
  Jo sóc català, de pares i avis catalans Fa més de. 4 anys que no veig TV3, no representa a tots els catalans, només als indepes. Per cert, si la broma s'hagués fet sobre una de les filles del Torra, la que té una deficiència haurien rigut tant? O si la broma fos sobre el físic de la dona del Torra? Per cert vaja dues.
   I després diuen que l'escola catalana alliçona la canalla: o no has anat a escola o (evidentment!) és fals Novembre 01, 2021 | 11:26
   El problema es diu PROBLEMA ESPAÑOL (ni problema catalán, ni problema basco) que ve per la dèria imperialista i rendista de les castes castellanes (tot s'entendria millor si enlloc d'España, a aquest abortó d'estat es digués Castilla) i com deia el poeta "desprecia cuanto ignora" (que és tot). Han anat gallejant pel món fins perdre l'imperi, que mai va ser tal, i ara, després de perdre totes les guerres exteriors (les que s'apunten en realitat hoi van ser quan "España" no existia) s'aferren a les colònies productives ibèriques. Y són tant covards i tant miserables que no tenen bolets de fer un referèndum. La Democràcia no va amb l'estultícia ultranacionalista espanyola.
   Fart de pallassos Novembre 01, 2021 | 11:48
   Tu no mires TV3 perquè no t'importa el que pasa a Catalunya i prefereixes que t'ho expliquin des de madriz. Quin catalanet més pur que estàs fet. Et felicito fill......
  John Smith Novembre 01, 2021 | 08:35
  Realment cal, en un article per adults, recordar que el personatge i l'actor són coses diferents? Algun lector del Món (tret dels de Ciudatangs i Mocs) pensen que l'actor que fa de Dràcula és Dràcula i el que fa de Jack l'esbudellador és Jack l'esbudellador?
  Narcís Novembre 01, 2021 | 08:58
  Ras i curt : què pot esperar ningú de curts de gambals ensems amb maldat ( sigui psiquiàtrica o d' interès bastard per viure- hi de la moma, moma institucional o privada subvencionada d' amagatotis per l' estat ) ? PD : tenen munt de milers de quilòmetres quadrats a sa espanya .. i han de ser ací ! Nota : aquesta mena de politicastres o majoria d' ascendència arribada amb la cua entre cames .. haurien d' anar contra qui els fumé fora que no pas contra qui els rebé ! Anotació al marge : de desagraïts, el cel n' és ple .. sobretot, del cel català ( verament, no es pot ser bo ! ) !
  El gran gag ens el proporcionen els benpensants Novembre 01, 2021 | 08:58
  Amb aquest gag tota la màfia del políticament correcte s'ha posat les mans al cap. Alguns parlant que aquí no es feia humor intel·ligent com l'anglès. Ja no es deuen recordar de Benny Hill o del Faulty Towers, sempre atonyinant un cambrer immigrant que en la sèrie original era de Barcelona, o l'episodi germanòfob parodiant Hitler. Parodiar personatges i actituds inacceptables no és defensar-les, sinó ridiculitzar-les i situar-les precisament fora dels límits del socialment homologable. Cal ser molt negat per a l'humor per desqualificar un gag en base a la literalitat del que es diu. I per cert, al programa censurat per TV3 no hi havia cap referència a cap menor. Aquesta part ja l'havien suprimit els mateixos còmics a criteri propi abans de la censura.
  No es per tant! Novembre 01, 2021 | 09:56
  Els espanyols teniu la pell molt fina…
  Bricoheroes és un programa d’humor? Novembre 01, 2021 | 11:25
  No ho tinc tan clar. Els dos pedorros no tenen cap gràcia i els gags semblen del temps del "Duo Sacapuntas", al qual s'assemblen molt.
  "s’han de compartir alguns codis perquè faci gràcia" Novembre 01, 2021 | 14:45
  La caspa no es lo miso un código compartido y las jactanciosas ventosidades de Torra no son lo mismo que un tsunami demócratico. Lo que no quita que el humor amarillo nos haya dado grandes momentos. La DUI de ocho segundos, sin ir mas lejos. O los deliciosos eufemismos de la Sra Barroso para referirse las cagadas de sus afines. .
  Sup Marcos Novembre 01, 2021 | 18:41
  Y todo porque se metieron con una persona que vive en una torre de marfil, que nunca ha dado un discurso a favor del feminismo, a la que nunca echaran de su casa, a la que nunca la echaran del trabajo, a la que nunca tendrá una agresión por alguna calle de cualquier ciudad, y que encima tiene unas leyes diferentes al resto de las mujeres, ella puede cometer el delito que quiera, que no será juzgada con el mismo código penal, que el resto del colectivo femenino, y la defienden como si fuera una mujer del montón, y la hija lleva el mismo camino, la están preparando para que no sea como las demás congéneres. Menuda mentalidad de súbditos y plebeyas que tiene este país. Otra cosa es que la broma haga gracia ó no, eso lo decide el público.

Nou comentari