En un context polític ple d’incerteses, tots els estudis d’opinió coincideixen a donar per segur un notable increment del suport electoral a Vox. Però, més enllà d’això, ha quedat instal·lada com a estratègia segura i indiscutida la confluència de PP i Vox en totes les institucions on això vagi essent possible, inclòs, naturalment, el govern de l’Estat. Vox, per tant, ja forma part -ara mateix- de l’alternança del règim del 78.

A diferència de les diverses formacions ultres d’Europa, Vox no ve de la perifèria del sistema. Vox és el sindicat de l’Estat. Són els policies de Jusapol, el búnquer de l’alta magistratura, els militars, el vèrtex del funcionariat, la monarquia… Vox no es nodreix dels obrers lumpenitzats, ni de l’atur de barriada, ni tampoc de la competència per la cobertura social entre autòctons i immigrants. Vox és l’Estat espanyol autoreferencial, l’autoritarisme i la impunitat que connecta amb la conversió de Falange en un ministeri, tot just acabada la Guerra Civil.

D’aquí la fúria espanyola contra la societat catalana, tolerada pels polítics però encomanada a uns funcionaris que militen en aquest nacionalisme d’Estat. I d’aquí, també, l’autarquia judicial de Marchena-Llarena, incapaç de deixar d’envestir contra el sistema judicial europeu.

Vox és la cara veritable de l’Estat espanyol, que ja no dissimula. La taula de negociació només existirà el dia que s’hi asseguin ells.

Comentaris

  Suïs/català Gener 05, 2022 | 20:23
  El que diu ho comparteixo. Però el que fa que VOX existeixi i pugui tirar endevant és que cap NI UN dels partits politics amb representació parlamentaria tenen la valentia (per alguns) la cultura per la majoria de deixar enrera l’Espanya franquista. Alemania i França (aquesta últim fins ara i esperem que duri) han posat una barrera a la col.laboracó amb l’extrema dreta. Aquí NO. Quaranta anys de dictadura, quaranta de transició enganyifa a portar al pais a un desconeixement de la pròpia història ha portat a la trista i deprimidadora situació en la que ens trobem.
   LlunyDeCat Gener 06, 2022 | 17:08
   Alemanya i França no té pas res a veure amb els Espanyols. Els Espanyols tingueren un règim feixista durant 40 anys que fou recoltzat pels USA i la resta d'Aliats ja als anys 50 (visita d'Eisenhower). Els feixistes polítics es reciclaren majoritàriament a l'AP d'en Fraga i després al PP. Però tot els alts funcionaris - inclosa tota la Justícia - actual són els hereus i parents dels feixistes que control.laven les estructures de l'Estat. A França penjaren gairebé tots els feixistes i en De Gaulle salvà en Pétain d'ésser penjat. A Alemanya en penjaren milers de nazis. Els Espanyols no en penjaren cap ni un. Són tots vius i feliços i han cobrat les pensions o ocuparen els càrrecs a les empreses públiques. El cas del feixista Samaranch és més vergonyós. No fou pas penjat sinó que acabà presidint el CIO a Lausanne on instaurà la corrupció més gran de la Història del Comitè. I a més a més la Generalitat li donà la Creu de Sant Jordi. A un Feixista i Traïdor que ni tan sols sabia escriure català i era la seva secretària al CIO (una catalana) que li feia tots els escrits. Així, doncs, comparar Alemanys/Francesos amb Espanyols és com comparar De Gaulle/Adenauer amb Franco/José Antonio Primo de Rivera.
  Ricard Gener 05, 2022 | 21:45
  Vox és el comú denominador de tots els partits castellans. Per quina raó li hauria d'anar malament. És l'essència castellanista secular! És tot el que els castellanistes ambicionen: hegemonia i destrucció de tot el que ells no són. Au, castellans, no us n'amagueu. Sigueu vosaltres mateixos, perquè hi ha una cosa pitjor que ser uns criminals: ser uns criminals cínics.
   Lagrimitas Gener 06, 2022 | 00:15
   Vox ha arado miles de catalanes a lo largo de la historia, ah no que ese era companys, perdón a veces la propaganda ciega la realidad
  Roberto rulano Gener 05, 2022 | 23:14
  Però tothom sap que vox no s'asseurà mai a una taula de dialeg a no ser que els derrotis.
  Georgiana Gener 05, 2022 | 23:51
  Les esquerres a Espanya només arriben al poder quan la corrupció de les dretes cansa al seus votants. No guanyen per ser millors, guanyen per que les dretes son pitjors. I quan les esquerres toquen poder s'obliden del proletariat i fan polítiques de dretes. A Catalunya igual, mireu ERC fent de CiU (però sense pogué pactar amb el PP, C o Vox) el PSC, Podemos fent costat els del 155 (el règim del 78). I la CUP tan critica s'ha desestabilitzat tota soleta. I la taula ara que els hi han votat els pressupostos, no es prioritat.
  Anne Chisway Gener 06, 2022 | 05:22
  Abascal es vulgar, com Franco, com Omella Cope. Son senzillament franquistes, sagrada Inquisición, Castella pura i dura. Catolicisme i españa son el mateix, robar i extorsionar en nombre de Dios. A on ha quedat la merda catolica, la merda s'ho menja tot. Juan Carlitos nomes es possible en un abocador de merda catolica com RADIO COPE I EL BURDELL 13TV
  ciutadà Gener 06, 2022 | 08:06
  I amb Vox tampoc no n'i ha, de negociació.
  ciutadà Gener 06, 2022 | 08:06
  I amb Vox tampoc no n'i ha, de negociació.
  Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 09:18
  Carbó... de veritat que sou molt pesadets... Bé, ja sabia jo que la puixança de partits d'ultra-dreta separata supremata del Nacional-Catalanismo ("Junts pel 3%", "Esquerra Republicana i de les JONS", els "DesoCUPats" i d'altres encara pitjors.) a Catalunya anava a provocar una reacció de la 'derechona' espanyola. Perquè a diferència de les diferents formacions d'Europa, l'ultra-dreta separata supremata del Nacional-Catalanismo no ve de la perifèria del sistema. L'ultra-dreta separata supremata del Nacional-Catalanismo és el sindicat de la Generalitat. Són els policies de la Guàrdia Pretoriana del Caudillo Separata/policia política Norcoreana/policia religiosa Iraní dels Mossos, el búnquer de part de l'alta burgesia extractora Catalana, el 3%, el vèrtex del funcionariat de la Generalitat + de la "Indústria del catalanisme" i ONGs Pijo-Progres, l'oligarquia supemacista... ... L'ultra-dreta separata supremata del Nacional-Catalanismo no es nodreix dels obrers lumpenitzats, ni de l'aturada de barriada, ni tampoc de la competència per la cobertura social entre autòctons i immigrants; es nodreix i viu dels pijos de la burgesia/l'oligarquia supemacista de bon-vivants Cat (ens cansem de ser rics; anem a jugar als revolucionaris)... L'ultra-dreta separata supremata del Nacional-Catalanismo és el WannaBe-Pseudo-Estat Català autoreferencial, l'autoritarisme i la impunitat del c0lpisme el 2017, el mangoneig, el 3%, BancaCatalana, "Chiringuitos Cat", salaris 120.000 €; la puta y la Ramoneta, el peix al cove... ¿Coy , de què parlem?
   Ricard Gener 06, 2022 | 10:40
   "es nodreix i viu dels pijos de la burgesia/l'oligarquia supemacista de bon-vivants Cat". O sigui que fora dels "milionaris burgesos" de Sarrià i Pedralbes tothom vota exclusivament partits castellans, que no són nazis, ni supremacistes ni nord-coreans ni extractius ni funcionaris ni bunker ni iranians ni no sé quines poca-soltades més, o sigui Vox, CS, PSOE o PP oi? Miri, per mentides ja tenim als criminals pancastellanistes. Ens sobren els seus còmplices locals botiflers amants de l'estraperlo o d'algun càrrec amb bon sou a qualsevol xiringuito castellà, allà on la taxa de funcionaris duplica la del principat de Catalunya sud-est, i a sobre no cal treballar i es pot parar la mà impunement.
    Narcís Gener 06, 2022 | 11:51
    Ricard, si m' ho permets : no cal rebatre aquestes salvatjades/ ximpleries d' aquest acomplexat o malalt sinó interessat espuri .. no serveix de res ( fumi radiologia sociològica i mental de sos espanyols així de sos bastards i de sos ignorants ben arrebossats de maldat ! ) ! PD : pobre llàtzer, pensa convèncer algú .. nosaltres només demanem " independència " d" aquesta xurma i res més ( res que no siguin ells de nosaltres excepció dels diners que ens espolien ! ) !
     Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 14:25
     Cuanto maniqueísmo y simpleza : los buenos son los que piensan como yo... y los malos son los otros y los que N0 piensan como yo... y no solo son malos; ademas son ignorantes, salvajes, acomplejados, malvados... "fumi radiologia sociològica i mental de sos espanyols així de sos bastards i de sos ignorants ben arrebossats de maldat"... Uuuuu, menos mal que los separatas Inventa-Patrias no son supremacistas, que si lo llegan a ser... A lo mejor no ha entendido su Senyoría que hay mucha gente cansada ya de esas "cositas", esas "superioridades" de ciertos ciudadanos... Algunos separatas resultan muy "raritos", pretendiendo que una Nación histórica de muchos siglos conformada por gente "inferior" en todos los ordenes, explota y maltrata a unos seres "superiores" que son o se consideran descendientes de los colonos venidos de otro país de mas allá de los Pirineos hace unos siglos... Me pregunto como es eso posible?
     Ricard Gener 06, 2022 | 18:08
     Té tota la raó, Narcís. Mercès.
   Consell. Gener 06, 2022 | 12:29
   Mira't el "Sálvame de lux" a tv5 allà ho expliquen i ho entendràs tot.
   Als becaris que porten els personatges de Ricard i Narcís Rasicurt Adhuc (sembla un nom de moro) Gener 06, 2022 | 14:27
   Us esteu sortint dels vostres personatges. Ricard comença a semblar un oligofrènic excessiu: ningú no pot ser tan idiota. Al Narcís Al-Jalili se li entén alguna frase: això està totalment fora de lloc. Hi ha molta hemeroteca per veure que tinc raó. Menys cava, xavals i cuidar els caràcters.
  Narcís Gener 06, 2022 | 10:50
  No ens n' enganyem ( a més, ho sabem sobrerament ) .. PP, PSOE, C's i no poc llarg etcètera són Vox, Vox més o menys barnissats, tot plegat, l' espanya de sempre o endarrerida made in la catalanofòbia ! PD : ça com lla, si fossin ' constitucionalistes ' .. mai per mai serien com són així mateix Vox no hauria de ser cap problema !
  LlunyDeCat Gener 06, 2022 | 14:37
  Finalment el diari ARA ha estat desemmascarat per censurar l'article d'un dels seus col.laboradors: en Xavier Roig. En Roig ha aturat la col.laboració futura amb el diari que ha esdevingut el representant del Nou Botiflerisme, els Nous Traïdors, els Nous Col.laboracionistes amb l'Enemic Espanyol. L'article parla de la situació de la llengua catalana (https://www.parlemclar.cat/el-nostre-idioma-no-te-adversaris/). En Xavier Roig començà a col.laborar fa anys a e-noticies.cat (anomenat també e-bruticies.cat) una web de l'Enemic Espanyol dirigida pel fals Xavier Tejedor, àlias Xavier Rius. I va haver de deixar-la per atacs personals als qui penjaven comentaris. E-noticies censurava tot comentari dels independentistes. Caldria que el Món i Vilaweb convidessin en Roig a col.laborar.
  Anònim Gener 06, 2022 | 15:28
  Mox es apanya i apanya es mox. Tot fa la mateixa pudor
  Karapeix Gener 06, 2022 | 18:34
  Penseu que al millor per al PP_VOX seria una Catalunya independent. Sense els vots del PSC guanyaria-en totes les eleccions per majories absolutes. L'enemic comú a batre es el PSOE, que si fa no fa és tan facha com els de PP_VOX
   Pere LLimonera i Citronell Gener 07, 2022 | 11:58
   s "cositas", esas "superioridades" de ciertos ciudadanos... Algunos separatas resultan muy "raritos", pretendiendo que una Nación histórica de muchos siglos conformada por gente "inferior" en todos los ordenes, explota y maltrata a unos seres "superiores" que son o se consideran descendientes de los colonos venidos de otro país de mas allá de los Pirineos hace unos siglos... Me pregunto como es eso posible?Cuanto maniqueísmo y simpleza : los buenos son los que piensan comde maldat"... Uuuuu, menos mal que los separatas Inventa-Patrias no son supremacistas, que si lo llegan a ser... A lo mejor no ha entendido su Senyoría que hay mucha gente cansada ya de esao yo... y los malos son los otros y los que N0 piensan como yo... y no solo son malos; ademas son ignorantes, salvajes, acomplejados, malvados... "fumi radiologia sociològica i mental de sos espanyols així de sos bastards i de sos ignorants ben arrebossats

Nou comentari