El ‘preparao’ vol ser ‘campechano’

"Felip i Letícia saben que a Espanya els escàndols de la Casa Reial no tenen la mateixa repercussió que fora, i ara aposten per moure’s dins del seu 'cortijo'"

La monarquia espanyola està vivint una profunda crisi de prestigi. Sobretot a ulls internacionals, perquè a Espanya és una altra cosa. Mentre la premsa de diversos països europeus es fa ressò de tots els escàndols financers de Joan Carles; PP, PSOE i VOX veten la comissió per investigar l’emèrit al Congrés dels Diputats. No investigar-lo és la manera de passar-hi per sobre i intentar salvar Felip VI i, per tant, la monarquia. Però aquesta manera d’actuar de Joan Carles, la sabia i la consentia el seu fill, que ara només pensa en mantenir el seu tro i intentar fer creure que ell no és com el seu pare i que, per suposat, no n’estava al cas de res del que feia. Però no li serà tan fàcil. El diari britànic ‘The Telegraph’ publicava el cap de setmana passat que Joan Carles hauria utilitzat un testaferro per pagar la meitat de la lluna de mel de mig milió de dòlars del seu fill.

Amb les revelacions dels darrers dies, Felip i Letícia ho tenen molt complicat per blanquejar la seva imatge. Però ho intenten amb tossudesa. I ho fan viatjant per Espanya i fent veure que s’apropen al poble. De fet, en els darrers dies han viatjat a les Canàries i a les Balears. I precisament va ser a Las Palmas on va tenir lloc una situació, molt significativa, que es va fer viral. Mentre tots dos parlaven amb la propietària d’un xiringuito, Letícia -que era conscient que es tractava d’una foto molt bona que els podria ajudar a potenciar la idea que són propers- va demanar al seu marit que es recolzés a la barra del bar: “Recolza’t a la barra”, li va dir. Ell no sabia ni com posar-s’hi. Una simple estratègia per tenir contents els súbdits.

Aquest intent d’apropament a la ciutadania és de les últimes cartes que podrà jugar la monarquia. Saben que a Espanya els escàndols de la Casa Reial no tenen la mateixa repercussió que fora, i ara aposten per moure’s dins del seu ‘cortijo’. I -soprenentment- encara ara s’escolten els crits de “Viva el rey” i “Viva España”, tot i que cada vegada són menys i més grans les persones que els reben allà on van. Amb l’escac i mat que li està fent la premsa internacional, a la monarquia no se li ha acudit res més que intentar convertir el ‘preparao’ en ‘capechano’, amb l’única intenció que la roda continuï girant com si res. I així, qui dia passa any empeny, i que ningú qüestioni els seus escandalosos i indecents privilegis.

Nou comentari