No, nosaltres no som soldats

"Margarita Robles ja acumulava massa desastres i el cas de la vacuna ho ha fet saltar tot pels aires, no el podia deixar passar"

Hi ha un home que encara deu estar donant voltes al perquè de la seva dimissió. S’hi ha vist abocat però no ho acaba d’entendre. Ho deixa ben clar en la carta adreçada a la ministra. Insisteix a considerar “encertada” la decisió que l’obliga a dimitir però plega per no malmetre més la imatge del col·lectiu que fins ahir comandava, que resulta que és l’exèrcit espanyol. Des del seu punt de vista, el món és boig i ell dimiteix per responsabilitat, però no ha fet res mal fet. I el cas és que Miguel Ángel Villarroya –Jemad, que vol dir Jefe de Estado Mayor de la Defensa– deu tenir raó a la seva manera. Després d’haver sigut un altíssim càrrec militar i del ministeri de Defensa amb el PP –amb María Dolores de Cospedal– ratificat i ascendit després pel PSOE –amb Margarita Robles–, deu ser normal que s’hagi acabat creient que és imprescindible i intocable. Una persona que fa dècades que veu com se li quadren milers de subordinats i que és premiat pels dos grans partits espanyols quan governen, difícilment pot entendre el que li està passant ara.

I el que li està passant és que Margarita Robles ja acumulava massa desastres i el cas de la vacuna ho ha fet saltar tot pels aires, no el podia deixar passar, perquè s’ha fet públic, esclar. Aquesta vacunació irregular d’alts comandaments de l’exèrcit, en paral·lel al festival de polítics miops que estan fent el mateix, s’afegeix a l’espectacle vergonyós de les rodes de premsa de la primera onada de la pandèmia. Aquelles en què Villarroya tractava els ciutadans com a soldats –“todos somos soldados“–, amb el que implica de pèrdua de llibertats, i dient tota mena de ridiculeses, com el seu famós “hoy es viernes en el calendario, pero en estos tiempos de guerra o crisis, todos los días son lunes“. I després s’hi ha afegit l’allau de missatges de pulsió colpista de militars retirats en cartes a Felip VI, manifestos i xats. La ministra necessitava que passés alguna cosa, i ha passat la dimissió del Jemad.

El que ens hem de preguntar és per què es va donar marge a l’exèrcit per què fes el seu propi protocol de vacunació, per què se’ls va entregar la seva pròpia partida de vacunes? Era de preveure que decidirien aplicar-les a la seva manera. I això vol dir jerarquia, jerarquia i jerarquia. O no és això, un exèrcit? Això arriba de la mateixa manera que 40 anys de governs del PSOE i el PP han deixat que l’exèrcit seguís el camí que ha triat, amb elements ara retirats –però en actiu fa 5, 10, 15 anys– que són els que s’atreveixen a dir el que realment pensen. Després de tots aquests anys i de la comèdia d’aquest cap de setmana, com a ciutadans ens queda una única opció: buscar la manera de dir “no, nosaltres no som soldats”.

Comentaris

  Joanka 25/01/2021 3:30 pm
  El fulano aquest s'ha saltat la norma si o no? Si és si ... paquete!!! això és el que fan ells als subordinats independenment si la norma és justa, estúpia o el que sigui. I això també s'aplica a tothom.. sobren els defenssors de saltar-se la norma si és un amiguete o ens cau bé. No deien que les lleis són per complir-les? pues aplícate al cuento!!!
  El ejercito es un mal necesario 25/01/2021 2:07 pm
  Algunas tonterías que se leen por aquí, en cambio, son perfectamente prescindibles.
  LlunyDeCat 25/01/2021 1:53 pm
  Però realment els Catalans estan interessats a les corrupcions de la cúpula de l'Exèrcit Alemany d'Ocupació ? Perdó. Espanyol. Un altre article reflectint la tara ancestral dels Catalans: parlar de "l'Exèrcit" com si era el "nostre". És l'hispano-centrisme patètic dels Esclaus Catalans, servidors mesells dels Amos Espanyols. Quan eixireu de la Síndrome d'Stockholm ? Quan despertareu i us adonareu que els "Espanyols" és l'Enemic dels Catalans ? Ells tenen claríssim que estan lliurant una guerra contra els Catalans. I la darrera prova és VOX i el vot a l'Illa. Tots els Espanyols units contra els Catalans. Mai assolireu la Independència perquè mentalment encara us considereu Espanyols. Quin drama !
  vendetta 25/01/2021 10:05 am
  mireu com el mamarratxo espanyol de las medallas corra a posarse les vacunas fotem el canp
  Ramon 25/01/2021 9:54 am
  Ara he vist que el Pedro J també ha dit exactament el mateix. Que si s'han saltat les ordres hi ha d'haver alguna sanció però que les ordres són populisme i demagògia. Totalment d'acord.
  Ramon 24/01/2021 11:08 pm
  Això que dic també ho ha dit avui l'anticatalà Arcadi Espada. I té raó. Que les màximes autoritats d'un país, també les militars, estiguin entre qui té preferència és lògic. I fer-ne escarafalls, populisme, demagògia.
  Ramon 24/01/2021 10:07 pm
  Lògicament si les ordres eren unes altres i se les han saltades hi ha d'haver sanció. Però sincerament no acabo d'entendre què té d'estrany o dolent que la cúpula militar rebi d'immediat la vacuna. Entenguem-nos, l'exèrcit espanyol és enemic nostre igual que ho és tot allò espanyol, però a mi em semblaria del tot normal, lògic, que les màximes autoritats d'una Catalunya lliure, incloses les militars, tinguessin prioritat.
   fat boy 25/01/2021 12:58 pm
   Home, doncs no, a aquest pas donaras prioritat a aquests pajarus en tota mena d'emergencies, o es que tindra prioritat aquest tio perque el tractin perque te un dit trencat sobre un que te un infart nomes perque es una patum?. A mes, val mes la vida d'una infermera que la d'aquest bandarra en aquests moments si anem a aixo, que ja ho deia el Mariano Jose de Larra, que para lucir el chafarote no hace falta mucha ciencia. Per cert que el Preparao i la Famiglia ja deu fer temps que estan vacunats i aqui ningu diu res.

Nou comentari