Cuixart, el raonable

I, amb franquesa, jo paro l'orella a un home que ha estat tres anys i vuit mesos a la presó. I més si, com és el cas de Cuixart, diu el mateix ara que abans de ser engarjolat

El pregó de les Festes de Gràcia va obrir una nova polèmica. Es xiula a una alcaldessa de Barcelona, com Ada Colau, que com totes les alcaldesses té gent que l’aplaudeix i gent que la xiula. Als polítics, se’ls xiula. La protesta és això. Tot normal. Com és normal que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, pregoner, demani a la gent que millor no xiular. Al capdavall, Cuixart deixava clar en el seva intervenció que la gent fes el “que li donés la gana”. La intervenció de Cuixart va despertar les habituals crítiques, també legítimes i normals.

Tan normal com recordar que Jordi Cuixart, per sobre de tot, és un tipus extraordinàriament raonable. Tot i que és difícil explicar des d’un balcó d’un pregó, el líder d’Òmnium té una estratègia i sempre l’ha tinguda. No ha enganyat ningú. La seva idea obsessiva és evitar que ens divideixin entre catalans. Convençut que el Procés serà dur, i repressiu, la seva lluita és intentar construir un moviment que impedeixi que ens fragmentin com ha passat a d’altres societats. Per Cuixart, som i hem de seguir sent un sol poble. No s’ha cansat mai de repetir-ho.

I, amb franquesa, jo paro l’orella a un home que ha estat tres anys i vuit mesos a la presó. I més si, com és el cas de Cuixart, diu el mateix ara que abans de ser engarjolat. Xiulem a tothom, només faltaria, però jo, a en Cuixart, l’aplaudeixo. Té una causa i la defensa, i ho ha fet i ho fa amb una dignitat encomiable. Sí, Jordi, hem de seguir construint un sol poble.

Comentaris

  Una 22/08/2021 1:11 am
  Sí, les mateixes bajanades i ingenuïtats. Ara els periodistes afins a no sé sap què vindreu a construir-li la imatge. Mèrits d'en Cuixart: - Entregar un premi a un enemic amb riure cínic de conill que t'insulta des de tribunes públiques com l'Évole -Pensar que ha trobat una frase màgica " Ho tornarem a fer" i deixar-la anar al judici com si fos improvisat tenint a Barcelona els cartells impresos -Sortir de permís i llençar-se en braços de la pregonera dels sociates, na Nierga, que diu que vam ser naltros qui vam despertar la bèstia. Vés que no fos ella, cridant-li a l'Aznar allò que portava escrit d'en Iceta -Abraçar-se amb aital personatge I sí, se'l reconeix com a company i com a represaliat. Cadascú fa el que pot i no és obligat a més. Però ningú és més que ningú. Són molts els que pateixen o han patit pel país i no es van atorgant superioritats morals. Més assertivitat i menys somriures postmoderns. ... Quico! Vosaltres 'neu a casa, nosaltres ens quedem!
   Cèsar 22/08/2021 9:44 pm
   La veritat és que en Cuixart es va equivocar greument i no té defensa possible. S'ha convertit en una caricatura d'ell mateix i en un obstacle per la independència. El seu discurs és com el d'un Gandhi "light" i inútil: retòrica de no violència però zero acció. La seva actitud "bonista" i cursi és de vergonya aliena i exactament el contrari del que es necessita per enfrontar-se a Madrid. A més, defensar i donar rellevància als Comuns és posar-los més fàcil la seva missió, heretada d'ICV, com a principal obstacle per la independència, per sobre de Madrid. Per altra banda, el fet d'haver estat a la presó no només no li dóna cap superioritat moral sinó que, donades les condicions de l'indult, jo penso que posa els seus missatges sota sospita. Això és vàlid també pels altres presos, i en particular per en Jordi Sànchez i en Junqueras, que tenen papers rellevants als seus partits i no hauria de ser així.
  Acció 22/08/2021 2:42 am
  No podem ser un sol poble quan part de la població està en contra de la nostra llengua i la nostra cultura i actuen com el que són, diguem-ho clar: COLONS. Ja n'hi ha prou d'aquest llirisme i aquesta moralina de la casta figaflor i els seus escribans a sou. Visca la terra, mori el mal govern!
   Colono escopi 22/08/2021 8:52 am
   Estas una mica antiquat, a veure si canvies less tevesws consignes.
   Gonzalo 24/08/2021 3:11 pm
   Id con la tontería está de llamar colono a todo aquel que no es separrata...en Europa, las pocas simpatías que tenéis, las perderéis . Pero bueno...no se puede pedir mucho a una banda de indigentes mentales como vosotros...
  Sergi 22/08/2021 2:51 am
  Això es diu fer la pilota?
  Sergi 22/08/2021 2:54 am
  Aquesta és també la consignab junquerista?
  fat boy 22/08/2021 3:45 am
  El que voste no enten, i el Cuixart sembla que tampoc, es que l'Iceta i la Colau no son catalans sino espanyols residents a Catalunya, per tant son ells que han pres partit per ser estrangers a Catalunya, es als catalans, els que estem per la independencia hagin nascut aqui, a Dos Hermanas o al Balutxistan, a qui esta dividint el tanoca aquest. Em sembla que no costa tant d'entendre. I si tant greu li sap haver anat a la preso no haver enredat a la gent dient que estava per la independencia quan estava per negociar no se sap ben be el que amb l'invasor. A sobre de mentider es un tonto de capirote en tots els aspectes, que el que necessitem no es un Sant Josep de la vara florida sino un Crist fotent fora a puntades de peu als mercaders del Temple, per dir-ho en els termes angelicals que corresponen a aquest sant baro.
   Doctor Strangelove 22/08/2021 11:41 am
   A veure tros de soca,qui coi de talòs ets tu per anar donant carnets de catalanitat? Jo sóc català de soca-rel, segur que molt més que tu, i no sóc pas independentista. Quina subnormalitat és aquesta de dir que els catalans només són els independentistes, hagin nascut o no on Crist va perdre les espardenyes? NO ets més curt perquè el món no es pot dividir infinitament! Doc.
    fat boy 22/08/2021 8:29 pm
    Ha, ha. O sigui que Eamon de Valera, lider del Sinn Fein que va dur Irlanda a la independencia, nascut a Nova York i fill de pare espanyol no era irlandes. La teva catalanitat i el meu cagar van junts, botifler, que es pitjor que espanyol. I dubto molt que tinguis mes avantpassats nascuts a Catalunya, que un servidor, que som mes catalans que la botifarra amb mongetes, i pels 4 costats, per si aixo tingues alguna importancia.
     Doctor Strangelove 23/08/2021 10:42 am
     Continues mirant el dit quan t'assenyalo la Lluna, i és que és justet a collons. Que independentista no és condició necessària i suficient per ser català, no és un "sí i només sí" que diuen en lògica. Coi, et costa un colló entendre les coses! Doc.
      fat boy 23/08/2021 1:30 pm
      Quina part de portar 100 generacions a Catalunya no entens que no es suficient per ser catala si ets un traidor que es posa del costat de l'invasor?. Pitjor, ets un traidor i ja saps tu que als enemics se'ls fa presoners pero a tot arreu als traidors se'ls afusella. Deu ser per alguna cosa.
    Pere. 23/08/2021 12:32 pm
    Doctor Strangelove, continues tan poca solta com abans de les vacances. Estàs malalt i la ciència dubto que et pugui millorar. Segons tu, tots anem contra direcció... només un pobre home malalt i esquizofrènic com tu poden tenir aquestes deficient percepcions.
     Doctor Strangelove 23/08/2021 2:51 pm
     Pere, si només sou quatre vells, tietes i ninis. Els que treballem i raonem correctament no estem per aquestes històries. Com diria Hiedegger, només sou un escull en l,evolució i potencialitat del dasein! Doc.
  Catalunya una dictadura dels franquistes d'Esquerra 22/08/2021 5:58 am
  Si, si, si, molt be, pero el senyor ens va renyar com si fos un nou caudillin. Perc cert, Trapero YO SIGO, Cuixart, YO SIGO. Democracia de gossos, Catalunya de gossos, bub, bub.
   YO SIGO, EL FRANQUISME CATOLIC ETERN 22/08/2021 8:23 am
   Junqu÷ras, YO SIGO
  Entre erquis es protegeixen 22/08/2021 8:33 am
  La causa d'en Cuixart és abraçar-se amb l'Iceta, protegir l'unionisme dels comuns i fer creure que amb la Colau tenim "lluites compartides", convertir Òmnium en un satèl·lit d'ERC i defensar la cooficialitat del castellà, cosa que la Muriel no va fer mai. Sí, Cuixart diu el mateix que abans de passar per la presó. Les mateixes ximpleries. Per no dividir no vol ni que ens separem de l'espanyolisme rampant que promou i defensa en nom de la "llibertat d'expressió". Un xitxarel·lo cregut que com el Sellés es pensa que haver passat per la presó et dona superioritat moral i et legitima per sermonejar la gent. Resumint, un altre "bona persona", que ja es veu que en els entorns republicans proliferen com cuques.
   Fins als nassos de juntsxlapasta 22/08/2021 9:25 am
   I com et dol ser cada dia més residual i quedar en evidència q sou uns fracassats juntaires. Au, a plorar a Waterloo
    JUNQUERAS EL CORRUPGENT DE FERROVIAL, 17 MILIONS quin quinqui i hermano chorizon 22/08/2021 2:09 pm
    El corrupgent Don Ferrovial Junqueras de Bahamontes diu que pesa 155 kgs, Doña realitat d'erc.homrani, ens ho pot confirmar? Junqueras ha convertit en un burdell de nomines corruptes. Junqueras Para de robar
  Més rigor, si us plau. 22/08/2021 9:07 am
  Hi ha un error de base en tot els anàlisis dels fets de Gràcia, i que ha permés a la Colau sortir-ne airosa i encara acusadora. La xiulada va provindre de sectors sobiranistes cansats del lerrouxisme conservador de la Colau, però també de gent de Gràcia fins als nasos de les polítiques d'aparador de l'Ajuntament, i de barcelonins en general que veuen com la ciutat s'està degradant a tots els nivells (econòmic, empresarial, cultural, lingüístic, sanitari...). En saltar en Cuixart va semblar que tota la xiuladissa provenia del sobiranisme, i això va ser un salvavides per a la Colau, que encara va tindre els ovaris de parlar de sectarismes i tal i qual, i no fer la més mínima autocrítica de la seva gestió desastrosa que deixarà un forat econòmic que riute'n del Barça del Bertomeu. Cuixart no tenia que haver dit res, que cadascú carregui la seva creu.
  Fins als nassos de juntsxdividir 22/08/2021 9:22 am
  Si veieu als juntaires rabiar, es que s'està fent bé. Sigui el que sigui. Cada dia són més españolasos i fan més campanya per dividir l'independentisme. La prova, com corren a desacreditar a tothom. Ep! Després aniran a una mani a cridar "unitat" En fi, ja s'ho faran aquests borbònics catalans
   fat boy 22/08/2021 10:31 am
   El gran visir Cuixart Iznogoud vol ser Pujol en lloc del Pujol.
   ERC TRONATS FRANQUISTES.CAPELLANOTS 22/08/2021 10:52 am
   Unitat amb el Primo de Sanchez.155, un tal junqueras el SUCON DE FERROVIAL Y HERMANO CHORIZON? PUJA A LA BARRA, que els quinquis.155 d'erc son Puta españa
  Xavi 22/08/2021 10:32 am
  Jo escolto a qui té alguna cosa interessant a dir i em fa parar la orella quan els seus arguments són potents, no quan em tira en cara que l'estat l'ha tingut a la presó tres anys. Ep, que el deute amb ell el té l'estat i no pas el poble de Catalunya, perquè si no, estaríem en deute amb molts avís que va passar per la garjola durant el franquisme, la transició. Segons el teu argument, cada vegada que l'estat foto per motius polítics a algú a la presó el convertim en un actiu polític de primer nivell? L'altre opció és que vegis a la Colau com si fos part del poble independentista i no pas com que aquesta senyora viu en el seu propi poble amb les seves lleis, ideologies, contractes a dit i manipulacions varies, que només cal veure la despesa de l'ajuntament en mitjans i periodistes cada vegada que aquesta senyora o la seva tropa la pífia, cosa que ja passa massa sovint.
  Realitat ERCapulltos de España en flor 22/08/2021 10:48 am
  Junqueras es independentista? Quan va borratxo de vi de missa el fugat del seminari per penalty. Mossen, quan cobres d'españa, la teva fulana Sanchez.155,? pur espanyol indigne i pessetero ferrovial?
  ton c. 22/08/2021 10:52 am
  vosté paés a dir sr. Sallés, que vosté creu normal que el sr. Cuixart digui que la gent no xiuli, amb quina autoritat, PA rlant d´un sol poble, ja el varemveure al programa FAQS, dient que el sr. Torra havía sigut el pitjor pResident de lA gENERALITAT, COLLONS QUIN PERIODISME FA VOSTÉ?.
  Gatemprenyat 22/08/2021 11:11 am
  El problema és que el diagnòstic és erroni. No som un sol poble. A Catalunya vivim catalans i espanyols.
   Albert Berrio 23/08/2021 12:24 am
   Catalunya és un país plurinacional amb dues nacionalitats majoritàries en termes numèrics, la catalana i l'espanyola. Els espanyols, una part important, reivindiquen la seva catalanitat des d'una lògica regional espanyola: els catalans són els espanyols que viuen a Catalunya igual com els castellans són els que viuen a Castella. En canvi no tots els que viuen a Espanya són espanyols perquè l'espanyolitat és un concepte polític mentre que la catalanitat, aquesta catalanitat que reivindiquen els espanyols de Catalunya, és un concepte purament geogràfic. El projecte d'un sol poble ha fracassat estrepitosament perquè el manteníem unilateralment els independentistes acceptant la pertinença a Espanya. Quan hem alçat la veu per reclamar el dret a decidir si volem continuar a Espanya, els unionistes, és a dir, els espanyols, han trencat el país. La defensa del dret a l'autodeterminació uneix perquè tracta tots els ciutadans com a iguals , al marge de la seva nacionalitat; per contra seva negació separa perquè nega a la comunitat més gran del país el dret a dur a terme el seu projecte polític.
   Gonzalo 24/08/2021 3:13 pm
   A ver..imbécil...estás diciendo que los nacidos en Cataluña que no son separatistas, no son catalanes?????
    Gatemprenyat 25/08/2021 8:12 am
    No necessàriament. El que sí que penso és que si escrius en castellà i em tractes d'imbècil probablement siguis espanyol, independentment d'on hagis nascut. La identitat no és un atzar geogràfic, és una decisió en funció de la herència familiar i la cultura que t'impregnes.
  Clara 22/08/2021 11:22 am
  Ni unió ni òsties. Cuixart va sortir de "protector". Diga-li masclista, diga-li pacíficador. L'argument unió va ser d'improvisació ocasional. No cal unió n'hi ha prou amb una majoria. Tampoc cal fer la rosca als que la boicotegen contínuament.
  Miren 22/08/2021 11:43 am
  Està bé el que dius i també la Bea Talegon en el seu article. Estaria d'acord amb el que dieu si visquéssim a un país normal i nosaltres no estessim tan ferits. La Sra. Colau té dret a la llibertat d'expressió, cosa no té tothom, Valtonyc, posem per cas, i d'altres. Potser hauria estat millor la xiulada al final. Però cal tenir present que forma part d'un govern espanyol, (Podemos i Comuns) que segueix amb la repressió, la Fiscalia - que mai no s'acaba- van a per totes. I si no tenen proves les inventen. Ens volen aixafar del tot i per això intenten dividir on la baula és més feble. A part d'interessos particulars a totes bandes.
  Doctor Strangelove 22/08/2021 11:53 am
  Hi ha molts totalitaris en aquest fil! Els demòcrates escoltem als altres encara que no compartim les seves idees, i després les podem rebatre. Això entra en l'esperit de la persona humanista, cultiva i coneixedora del concepte debat ja establert pels clàssics. El que no pot ser és que la terregada, en paraules de Heidegger el dasmain, hauria d'abstenir-se de fer aquest tipus de comentaris, car només mostra ontològicament a baixesa moral en la que viu! Doc.
  Doctor Strangelove 22/08/2021 11:53 am
  Hi ha molts totalitaris en aquest fil! Els demòcrates escoltem als altres encara que no compartim les seves idees, i després les podem rebatre. Això entra en l'esperit de la persona humanista, cultiva i coneixedora del concepte debat ja establert pels clàssics. El que no pot ser és que la terregada, en paraules de Heidegger el dasmain, hauria d'abstenir-se de fer aquest tipus de comentaris, car només mostra ontològicament la baixesa moral en la que viu! Doc.
  Narcís 22/08/2021 12:01 pm
  Ras i curt : els pro la llibertat nacional sempre hem dit ser un sol poble com mateix referèndum vol mostrar/ demostrar . . . són els altres o botxins que diuen de no ser-ho ! PD : ça com lla, quin mal hi ha en expressar sentiment quin fos petit temps a política consistorial i després .. anar-se'n tot continuïn amb l' oratòria !
  Sellés i Talegón, espanyolíssims com tota ERC 22/08/2021 1:29 pm
  Per a ser respectuós amb la Colau "hay que es Cuixart".
  Georgiana 22/08/2021 5:29 pm
  No calia. Per acabar dient a la gent “ara feu el que li donés la gana” doncs la gent ja ho feian abans de la seva intercenció, no?
  Temps de sermons, retorn al franquisme sotanero 22/08/2021 6:08 pm
  Cuixart, un parroco del temps de Franco. Ves a renyar a la dona, maclista convulsiu. Quina vergonyada, i no plegues antiquallafranquista?
  A l'atenció del sr. Sallés 22/08/2021 7:13 pm
  Sr. Sallés. El considero un bon periodista. Fins ara, dins del seu terreny d'acció, ha sabut trobar la notícia i explicar-la sense cedir a la temptació d'opinar, aquesta malaltia que està matant el periodisme. Avui dia qualsevol amb una opinió es considera periodista, i ser un opinador no vol dir tampoc ser un analista solvent, categoria a la que només poden accedir grans periodistes de llarga i reconeguda trajectòria. Les seves recents peces d'opinió estan desmereixent el seu treball de periodista i aquesta última n'és un exemple clar. En Cuixart es va equivocar aquell dia per molts motius que ja han estat prou debatuts. La defensa que vostè en fa és molt pobre d'arguments. No entra en el context de la situació i deixa a en Cuixart com el pobre predicador d'una bona nova completament desvinculada de la realitat. Zero periodisme i zero anàlisi del moment que estem vivint a Barcelona.
  Cèsar 22/08/2021 9:53 pm
  La veritat és que en Cuixart es va equivocar greument i no té defensa possible. S'ha convertit en una caricatura d'ell mateix i en un obstacle per la independència. El seu discurs és com el d'un Gandhi "light" i inútil: retòrica de no violència però zero acció. La seva actitud "bonista" i cursi és de vergonya aliena i exactament el contrari del que es necessita per enfrontar-se a Madrid. A més, defensar i donar rellevància als Comuns és posar-los més fàcil la seva missió, heretada d'ICV, com a principal obstacle per la independència, per sobre de Madrid. Per altra banda, el fet d'haver estat a la presó no només no li dóna cap superioritat moral sinó que, donades les condicions de l'indult, jo penso que posa els seus missatges sota sospita. Això és vàlid també pels altres presos, i en particular per en Jordi Sànchez i en Junqueras, que tenen papers rellevants als seus partits i no hauria de ser així.
  Georgiana 22/08/2021 10:56 pm
  Em sorprèn que algú entre la gent no li sortís demanant : “¿Lo puede repetir en castellano?”
  Vendetta 22/08/2021 11:38 pm
  Cuixart el botifler covard el millor servei per catalunya sera penjarte de un pont aneu a la merda lliristes figaflors
  Sellés, no vals res 23/08/2021 12:20 am
  Acabo de veure el vídeo de la intervenció de Cuixart. Histriònic en els gestos i en les paraules. Realment patètic el cregut que arriba a ser el personatge. Cal ser molt poca cosa o molt sectari per dedicar un article a defensar una sortida de to tan baixa i lamentable.
  Luisnomeacuerdo 23/08/2021 12:33 am
  Quico el ñapas y sus pajas mentales, que pocos van a quedar vara leer las bazofias que escribes, tendrás que es recibir en castellano para que te sigan los lazinazis convertidos.
  Cuixart 23/08/2021 3:20 am
  Cuixart va tenir un tremp admirable en temps de presó. En el judici no podia parlar en nom de tots. A més "Ho tornarem a fer" és molt ambigu. Es podia dir millor: "Lluito per la independència i ho seguiré fent passi el que passi"
   Gonzalo 24/08/2021 3:23 pm
   Anda ..sigue con tu onanismo mental....
  PRIVIUM o omnium? 23/08/2021 7:55 am
  La categoria del Sr. Cuixart es la d'un salesià renyant als alumnes al temps del Franco. Repugnant, d'extrema dreta , ni vox es 5an franquista,capellanesc. Vergonya de demòcrata, son al s.XXI
  Sara 23/08/2021 8:01 am
  A Catalunya no hi ha un sol poble. N'hi ha molts. Gràcies als fervents defensors de la multiculti, que implica arribar aquí i no només no integrar-t'hi, sinó passar, menystenir i insultar la llengua i cultura del país. I dit això, els polítics, que són autèntics paràsits i gent mediocre en la seva majoria, ni compleixen el que prometen ni solucionen els problemes dels ciutadans. No em parleu d'unitat, ni de happy flowers. Ja hi ha un dalailama, i mireu com li ha anat al Tibet.
   El que dius passa a tot arreu @Sara 23/08/2021 8:34 pm
   Catalunya no té res d'especial.
  Manel.BCN 23/08/2021 11:00 am
  En Cuixart és un fanàtic de manual...es va carregar Omnium i ara es una penya de iaios radicals...
  Temps d'esquerres i lladres ferrovials 23/08/2021 2:48 pm
  LES ESQUERRES fabricants de miseria i morts. Esser d'esquerres, parar la ma, fer el gos com el ninot aragones, que mai ha treballat, matar velles com el Homrani, matar vascos com el Gal maragall, atonyinador independentistes el 92 com elcriminal Tete maragal del gal.erc, drogarse com una colau, okupar pisos ee la tieta com les nenes de la cup, o robar com ningu com el ferrovial junqueras. Assassinar com Stslin o Felioe el Gonzalez, o com el nazional.psoecialista Hitler del PS, trinxar milions de xinesos com el Mao, assassinar com un Castro o un maduro, es Junquerisme Homrani
  Els veritables traïdors a Catalunya són els nacionalistes, no els botiflers 23/08/2021 2:54 pm
  Com deia Joan Manyé i Flaquer, director del Diari de Barcelona, criticant el primer congrés catalanista realitzat en 1880: "L'esperit catalanista és no només diferent, sinó absolutament contrari a l'esperit català".
  Primero Montilla y luego Colau 23/08/2021 3:49 pm
  Lo ha vuelto a hacer.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 23/08/2021 7:41 pm
  Jo n'era un incondicional d'en Cuixart fins l'abraçada amb en mandonguilla. Quan va parlar de "lluites compartides" amb la Colau vaig confirmar que m'havia equivocat
  Un que es fa dir Strange.. continua volen donar clases de tot i només es un aprenent que copia i enganxa dites, noms i dades del Google. 24/08/2021 11:15 am
  S’anomena català de soca-rel i dubto que ho escrigui bé si no tira de traductor. De fet es veu capacitat per debatre i el primer que fa es insultar. Ja en coneixem molts com aquest, n’estem rodejats! El bon català no actua així, ni es creu millor que tothom, això te un nom i algú t’ho recorda constantment. Aquesta persona es la vergonya dels catalans i de Catalunya. En tenim massa d’éssers com aquest. Hem de fer net!
  Jaume l'altre 24/08/2021 3:08 pm
  Kiho, a dir parides anticalanes bn o et guanya gaire gent. Em faràs deixar de llegir aquest diari.
  Omniun, la ronya del psuc 25/08/2021 8:15 am
  Els psuqueros adoren a la Virgen Colau.155.

Nou comentari