Les farmacèutiques s’hi tornen i amenacen la UE per la “restricció de les exportacions” de les vacunes

El lobby farmacèutic reclama que el mecanisme de la UE sigui només per aportar "claredat" sobre els enviaments

La Federació Europea d’Indústries Farmacèutiques han alertat a la Comissió Europea que si imposa una “restricció de les exportacions” pot posar en perill el subministrament de vacunes “a Europa i al món”. “Arriscar-se a rebre represàlies d’altres regions en aquest moment crucial de lluita contra la covid-19 no és d’interès per ningú”, han avisat aquest dijous en un comunicat.

El lobby farmacèutic ha reclamat a la Comissió Europea i els estats que el mecanisme anunciat aquest dijous sigui només per aportar “claredat” sobre els enviaments.”Si algun mecanisme no permet una total automatització en el vistiplau de les exportacions, o va més enllà de la transmissió d’informació per complir amb la transparència, podria ser una restricció de les exportacions”, afirmen en un comunicat. La Federació Europea d’Indústries Farmacèutiques representa alguns dels principals fabricants de vacunes com Pfizer, AstraZeneca o Johnson&Johnson.

Més informació

Comentaris

  RAMON A 29/01/2021 12:03 pm
  Aprofiten totes les oportunitats per caure malament
  fat boy 29/01/2021 10:37 am
  El President Roosevelt va enviar la Guardia Nacional a una gran empresa quimica durant la II Guerra Mundial que no volia fabricar penicil.lina perque no era rentable, va confiscar la fabrica i va fotre l'amo a la preso. Aixi que ja saben com es fan les coses.
  Pepe 29/01/2021 8:00 am
  La millor vaccina la cubana, fins ara!
  Jaume de Mais 29/01/2021 7:50 am
  Nacionalitzades i problema resolt.

Nou comentari