La CUP crida els partits a impulsar una farmacèutica pública catalana

Els anticapitalistes asseguren que faran una campanya "responsable" amb la salut pública

La CUP ha fet una crida perquè els partits impulsin una farmacèutica pública catalana des del Parlament perquè asseguren que només d’aquesta manera es podrà garantir l’abastiment de les vacunes. En una roda de premsa, el número 4 de la llista per Barcelona, Xavier Pellicer, ha lamentat que JxCat, ERC i el “bloc del 155” no donessin suport a la iniciativa que va presentar el seu partit el passat juliol a la cambra catalana. D’altra banda, Pellicer ha assegurat que la CUP farà una campanya “responsable” traslladant la majoria d’actes de carrer en un plató. Però ha avisat que no es volen fer corresponsables de les “incongruències i mancances” del Govern per garantir el dret a vot.

Pellicer ha denunciat que la indústria farmacèutica “no serveix als interessos generals sinó a qui més paga” i davant d’aquesta situació ha afirmat que la CUP aposta per una sanitat i una farmacèutica 100% pública. “Els laboratoris s’estan fent d’or a costa d’elements fonamentals per donar resposta a la pandèmia“, ha afegit. Segons la candidatura de la CUP i Guanyem, una empresa pública farmacèutica facilitaria el control dels preus, garantiria la seguretat des medicaments i es podria aconseguir una investigació que “respongui a les necessitats de la gent i no dels interessos privats”.

Abans que se celebri la taula de partits d’aquest dijous per abordar les eleccions del 14-F, Pellicer ha dit que la CUP farà una campanya “responsable” i que promourà el vot per correu. Però també ha avisat que no es volen fer corresponsables de les “incongruències i mancances” del Govern per garantir “mesures clares” per garantir el dret a vot. Tot i la imposició dels tribunals de fer les eleccions el 14-F, la CUP ha fet una crida als ciutadans a anar a votar “per iniciar un nou cicle perquè el que estem vivint ara no torni a passar”. “Fem una crida a anar a votar per iniciar un nou cicle per guanyar un país nou que no deixi ningú enrere“, ha conclòs.

Comentaris

  No els veig capacitats per governar un país 28/01/2021 6:43 pm
  Com si fos tan fàcil. És ben bé que no tenen ni idea. No hi ha diners ni temps per crear uns laboratoris completament públics. Preparar oposicions per les futures places de personal tan administratius com científics per començar a investigar la vacuna catalana contra el covid.
  fat boy 28/01/2021 6:27 pm
  Aquests es pensen que fabricar medicaments es com fer entrepans de mortadela.
  Robert 28/01/2021 12:45 pm
  Farmacèutica pública, aigua municipalitzada...: menjadores per a comunistalla garrula i gandula.

Nou comentari