El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pilar Eyre rep insults i amenaces: “Sabia que el llibre sobre Joan Carles seria polèmic”
  • CA

Pilar Eyre encara no es creu l’exitàs que està aconseguint amb el seu últim llibre sobre Joan Carles de Borbó. La periodista catalana fa un repàs per la vida de l’emèrit i dedica un parell de capítols a la seva dona, Sofia de Grècia, a qui fins ara sempre se l’havia tractat amb benevolència. Molts la defensaven i aplaudien el seu talant, però Eyre revela que no és tan bona com ens han volgut fer empassar.

Com és habitual sempre que publica un llibre sobre la Casa Reial, són molts els que es pregunten si Pilar Eyre haurà rebut crítiques o amenaces de fonts properes a La Zarzuela. En parla en una entrevista molt sincera a Vanitatis: “Sabíem perfectament que era un llibre polèmic, així que no puc queixar-me ara. Seria una cursi si em dediqués a replicar totes aquelles persones que em critiquen”.

En aquesta ocasió alguns li estarien retreient que hagi mostrat una imatge tan malvada i cruel de Sofia: “El que passa és que parlar de la reina era un tabú després de tants anys de beatificació. Estic segura que Joan Carles pensa que per fi s’ha fet justícia”.

La periodista Mariángel Alcázar ha volgut defensar l’emèrita en un article a La Vanguardia en el qual deixa caure que la Casa Reial estaria plantejant-se fer alguna acció contra la dura crítica que es fa de Sofia: “Molts demanen un suport oficial a la reina. Els atacs a la reina Sofia, sorgits d’un llibre, ha causat en el reduït grup de col·laboradors amb els quals es relaciona la mare del rei un disgust profund. Dir ara que no se la coneix, que amaga interessos foscos i una personalitat tortuosa, sembla una broma”.

Sofia, en la inauguració del congrés nacional d’Alzheimer / Europa Press

Pilar Eyre recorda que va passar una cosa semblant quan va publicar La soledat de la reina: “Va sortir un article a El Mundo i dilluns a primera hora em van trucar de Casa Reial per dir-me que al senyor no li havia agradat gens el meu llibre, però que no el prohibirien perquè estaven a favor de la llibertat d’expressió”. Des de llavors, però, assegura que no ha tornat a rebre cap trucada semblant.

“Entenc que aquest és un llibre que genera polèmica, però he de callar perquè no puc pretendre que agradi a tothom. Persones molt properes a Joan Carles estan molt satisfetes, això sí, perquè els hi agrada que es vegi l’altra cara de la moneda. La bona sempre havia estat Sofia i el dolent era Joan Carles i això ja no és així. També és cert que he rebut amenaces i insults… he hagut de bloquejar molts telèfons”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa