El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Oprah Winfrey, víctima d’una infància horrible: apallissada i violada per diversos membres de la família
  • CA

Oprah Winfrey i Harry d’Anglaterra són els creadors d’un documental d’Apple TVE que no està deixant indiferent a ningú. L’estrella de la televisió nord-americana i el príncep anglès han donat veu a persones, algunes d’elles molt famoses, perquè expliquin els problemes de salut mental que tenen i quin és el trauma que els hi va generar. Ells mateixos s’han obert en canal com mai no havien fet. Mentre Harry ha reconegut que es va refugiar en l’alcohol després de la mort de Lady Di, ara ha estat el torn d’Oprah de sincerar-se.

La presentadora ha donat detalls sobre les constants violacions que va patir de part de diversos membres de la seva família quan només era una nena, un episodi traumàtic que l’ha marcat i també perseguit tota la vida: “Als 9, 10, 11 i 12 anys… el meu cosí de 19 anys em va violar. Jo no sabia què era una violació. Aquest cosí va abusar de mi en aquella època, però no va ser l’únic. Quan tenia 14 anys, el meu tiet i altres membres de la família també van violar-me. Jo no tenia ni idea de què era el sexe, ni sabia d’on venien els bebès. Ni tan sols entenia què m’estava passant, així que vaig guardar el secret”. El pitjor? Que d’una d’aquestes violacions, va quedar embarassada. La família la va enviar a viure amb el pare i amb ell va passar tot l’embaràs, però el bebè va morir quan només tenia dues setmanes de vida.

Aquest no va ser l’únic episodi cru de la infància de la presentadora. La mare la va abandonar i la va deixar amb la seva àvia, que li donava “autèntiques pallisses” a Oprah i l’obligava a dormir al carrer: “Jo sabia que estava sola i que una nena no estava segura en un món d’homes”.

Un relat esfereïdor d’una infància horrible que va poder deixar enrere gràcies als seus professors, que s’haurien adonat de la situació que vivia Oprah a casa i haurien fet l’impossible per ajudar-la. Ara és el seu torn de treure a la llum tota aquesta història per intentar ajudar altres nenes que estiguin vivint un malson similar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa