El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia denuncia 7 funcionaris per entrar a l’expedient de Rocío Carrasco
  • CA

La delegació de Delictes Informàtics de la Fiscalia de València ha judicialitzat les diligències d’investigació penal obertes contra diversos funcionaris per accedir de manera indeguda a les dades del sistema de vigilància de víctimes de violència masclista (Viogen) per a consultar l’arxiu de Rocío Carrasco, i ha denunciat a set d’ells. Segons han confirmat a EFE fonts del Ministeri Públic, i han publicat diversos mitjans, la denúncia es formula per un possible delicte de descobriment de secrets de l’article 197.2 del Codi Penal.

Com els funcionaris donen servei a diverses oficines de la província, les denúncies s’han traslladat als jutjats d’Alzira, Ontinyent, Montcada, Catarroja i Sueca. L’accés a aquesta documentació es va conèixer el mes de juny i es va produir en el mateix període en el qual es va emetre a Telecinco la sèrie-documental en el qual la filla de la cantant Rocío Jurado i el boxador Pedro Carrasco relatava suposats episodis de maltractaments patits pel seu exmarit, Antonio David Flores.

Rocío Carrasco plora en l'última entrega del documental - Telecinco
Rocío Carrasco plora en l’última entrega del documental – Telecinco

La Conselleria de Justícia va obrir expedient a aquests funcionaris i els va apartar de manera temporal de les seves funcions d’atenció a víctimes de violència masclista. En aquell moment, fins i tot el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va trucar a Rocío Carrasco després del seu testimoni.

El documental emès per Telecinco també va provocar que el Ministeri d’Igualtat informés de l’augment de les consultes als serveis d’atenció a víctimes de violència masclista 016, durant la setmana posterior a l’emissió de ‘Rocío, contar la verdad para seguir viva’, on Rocío Carrasco narrava el seu testimoni com a víctima de violència de gènere.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep enric a octubre 25, 2021 | 16:30
    josep enric octubre 25, 2021 | 16:30
    quina farsa
  2. Icona del comentari de: JordiP a octubre 26, 2021 | 11:30
    JordiP octubre 26, 2021 | 11:30
    Aquesta és un cabal exemple de la inutilitat d'algunes paràsites de la societat que jo denomino "Putilàndia". Viuen de la farra i el Flex i per mantenir alt el pendó (i seguir cobrant) aprofiten qualsevol cosa per a parar la mà. No les importa massa ensenyar el cul i les vísceres si la paga és interessant. El que és realment alarmant és que hi hagi espabilats que explotin aquestes nines trencades i que l'exhibició de les seves penes i desgràcies convoqui audiències milionàries. Això sí que és indicatiu de la cultura i la maduresa de la societat en la que alguns s'empenyen en mantenir-nos integrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa