Felip VI diu que “la competència serà molt dura” per liderar la transformació elèctrica

El rei espanyol destaca l'esperit "audaç i emprenedor" de Catalunya

El rei espanyol, Felip VI, ha destacat aquest divendres l’esperit “global, audaç i emprenedor” de Catalunya, però ha remarcat també que “la competència serà molt dura” per liderar la transformació elèctrica. “No hi haurà temps per desfer el que no avancem ni per recuperar el camí que deixem sense recórrer, perquè altres ho hauran fet per nosaltres”, ha afirmat Felip VI en la seva visita a la planta de producció de Seat a Martorell. En aquest sentit, Felip VI ha recordat la intenció de l’executiu espanyol de destinar 10.000 milions d’euros en els propers tres anys al sector de l’automòbil, un 14% dels fons que es rebran en aquest període des de la Unió Europea. 

“Espanya i totes les institucions hi seran. Tenim condicions úniques per a la producció de tots els components de tota la cadena de valor, des de l’extracció de liti fins a la fabricació de bateries, motors elèctrics i electrificats i el disseny del vehicle connectat”, ha dit el Borbó. Felip VI ha destacat la importància que Volkswagen hagi escollit Seat per a la producció del seu vehicle elèctric, i ha remarcat que “l’aposta irreversible” de l’Estat per la mobilitat verda “no estaria completa sense suport públic explícit en bateries”

En aquest sentit, el monarca ha dit que l’anunci d’instal·lar a prop de Martorell una planta de bateries és un “senyal immillorable de compromís no només amb tota la cadena de valor, sinó amb els aspectes que han de definir el mercat global: la innovació, la irrenunciable cohesió territorial i la participació publicoprivada”. 

Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han visitat la planta de producció de Seat a Martorell acompanyats del president del consell d’administració de Volkswagen, Herbert Diess, el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, així com la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. Cap membre del Govern hi ha assistit. La visita ha estat l’endemà que s’anunciés la creació d’un consorci públicoprivat per impulsar la primera fàbrica de bateries elèctriques “a prop” de Martorell. 

Comentaris

  Borbons i lladres, españa elseu burdell 06/03/2021 8:33 am
  Per que ra discursosaquesta perletadeficient mental?
  Vicenç Ramoneda 05/03/2021 6:20 pm
  Declaracions de Pepe Rubianes. https://www.youtube.com/watch?v=KEkON6OXiK0
  Pajaritu 05/03/2021 5:56 pm
  Quins collons...! El único representante catalán oficial, el Mayor Trapero. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  ton c. 05/03/2021 5:46 pm
  osti tu, aquest diu los españoles de bien, no vull saber qui son els espanyols de mal ui.
  Ramon 05/03/2021 5:26 pm
  FORA EL PRESIDENT SOCIALISTA ESPANYOL!!!
  ALF 05/03/2021 5:24 pm
  Ho diu el "preparao" que li haurà dit algún faxiste del seu seguici. Uns "lumbreras" tots ells.
  RAMON A 05/03/2021 5:09 pm
  Ay GonzaloCom es que sou incapacos de aumentar una mica el vostre nivell tot i ser recollits al nostre pais
  uuuuf 05/03/2021 4:20 pm
  La monarquia se te mea en la boca y te gusta paleto.
  Gonzalo 05/03/2021 2:54 pm
  Y los españoles de bien contamos con usted, Majestad! Bienvenido a Cataluña. Región española pese a lo que rebuznan los 4 fanáticos traidores.
  171
  113
  Respon
   Abelardo 05/03/2021 6:17 pm
   esdpañol de bien??? Hace años que esa fauna se extinguió. Aquí quedan los complementarios a español de bien, no te engañes. O si no colonos.
   uuuuf 05/03/2021 4:20 pm
   La monarquia se te mea en la boca y te gusta paleto.

Nou comentari