Primera entesa de Tremosa amb Foment

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s'ha sumat a la petició de Foment de reclamar a l'Estat injectar 50 milions d'euros en ajuts directes a les empreses. Així ho ha expressat aquest

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s’ha sumat a la petició de Foment de reclamar a l’Estat injectar 50 milions d’euros en ajuts directes a les empreses. Així ho ha expressat aquest diumenge a través de les xarxes socials tot adjuntant un enllaç a l’entrevista que ha fet l’ACN al president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en la qual assegura que “l’economia catalana està al límit del coma”.

 

Segons el flamant conseller, “ara la prioritat total és salvar pimes, autònoms i llocs de treball” com “ha fet Alemanya i altres països europeus”. Entre altres coses, Sánchez Llibre proposa allargar els ERTO fins al 2021, plans de rescat pels sectors més colpejats per la pandèmia i la condonació d’impostos.

 

Sànchez-Llibre  en l’entrevista insta l’Estat a oblidar “l’estigma del dèficit públic” i assumir que caldrà destinar “el màxim de recursos” per salvar empreses i llocs de feina. “L’economia espanyola està al límit del coma”, afirma el president de la patronal catalana. Sánchez Llibre proposa allargar els ERTO fins al 2021, com Alemanya, plans de rescat pels sectors més colpejats per la pandèmia i la condonació d’impostos.

 

Per això el president de Foment posa sobre la taula la proposta d’uns 50.000 milions d’euros addicionals “injectats directament a la vena de les empreses”, al marge dels 140.000 milions d’euros que han de ploure de Brussel·les l’any vinent i dels més de 100.000 milions d’avals de l’ICO. Uns diners que han d’arribar “ja, demà, a curt termini” encara que invertir-los suposi que el deute públic es dispari més enllà del 120% del PIB.

Nou comentari