Carles Juanico: “La Plaça donarà als clients d’11Onze cultura financera per empoderar-se”

ENTREVISTA a un dels 148 socis fundadors d'aquesta comunitat 'fintech'

Carles Juanico forma part de l’ADN d’11Onze, que ha creat la primera comunitat fintech digital, La Plaça, que revolucionarà la manera com ens relacionem amb els diners. Juanico, assessor immobiliari d’IAD és, amb el seu fill, un dels impulsors.

Quan decideixes integrar-te al projecte d’11Onze?

En tinc notícia el novembre del 2020, quan estava en un període inicial. De seguida em va cridar l’atenció, i de fet, el meu fill també es va engrescar. Estem vinculats a un entorn de gent que vol fer país i que vol fer un model de banca diferent, i 11Onze compleix aquests dos objectius.

Per què Catalunya necessita un neobanc?

A més de tenir una visió propera de les necessitats de l’economia catalana i del teixit empresarial, té una vessant política. Crec que Catalunya necessita un model Fintech que no estigui en mans de gent que ens controla i que quan hi ha un problema, marxa del país. Ens cal un model pensat per gent nostra i una gestió eficient. Perquè si és eficient, serà rendible i també serà útil per a la gent, que al capdavall és el que ha de ser una entitat. Una entitat que pensi en nosaltres, els usuaris, i que actuï amb ètica i no amb l’únic afany de col·locar-nos productes i comissions. I això és el que em va enganxar del projecte 11Onze, que neix en primer lloc per a ser una comunitat Fintech útil per a la gent.

Justament, la utilitat i la proximitat són valors que explota La Plaça, l’espai de trobada entre usuaris d’11Onze i els agents. Un espai de transparència, intercanvi de coneixements i vocació de servei. Què n’esperes, de La Plaça?

És una revolució en tota regla. És un punt de trobada on els clients ens podem trobar i podem intercanviar coneixements, formar-nos i aprendre. La Plaça té també una funció de ser transmissora de coneixements bancaris, de ser un espai de difusió de cultura financera per empoderar els clients i que prenguin decisions raonades sobre els seus diners. Sens dubte aquest espai de difusió de coneixements, formació i intercanvi d’experiències és un gran valor afegit que fa que la proposta d’11Onze sigui trencadora.

Quan decideixes ser fundador d’11Onze, com a marca i projecte ètic, no prioritzes el benefici en la inversió feta.

Si invertís en 11Onze només per rendibilitat, segur que hi ha opcions amb més rendibilitat, però hi ha un component ètic i de país que té molt més pes que el benefici. Val la pena invertir per tenir una Fintech nostra, perquè ara estem en mans de grans corporacions amb interessos que no són els nostres.

Com t’imagines 11Onze en un futur?

Estic segur que la proposta d’11Onze triomfarà, molta gent està esperant una proposta ètica, lleial als seus usuaris. Necessitem una plataforma financera que estigui al nostre costat, que ens doni hipoteques o crèdit, però que no ens enganyi ni abusi. Per tant, si ens mantenim ferms amb aquests valors, aconseguirem l’èxit.

Carles Juanico s’ha sumat a l’aposta per un banc independent,ètic i comunitari JORDI BORRÀS

Comentaris

  "revolucionarà la manera com ens relacionem amb els diners." 30/05/2021 11:29 pm
  ¿Revolución estilo Banca Catalana? Con una fue suficiente. Pero gracias por el interés.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 30/05/2021 10:49 pm
  Un banc català és una estructura d'estat. Fins ara en tenim una: El Consell per a la República, espero que l'11onze estigui a punt ben aviat i tindrem la segona.
  Luisnomeacuerdo 30/05/2021 10:27 pm
  Este es el primo lazinazi de marianico, ya tocaba otro chute de banco para que los borreguetes grocñordos no olviden a los que le van a desplumar.
  MHO 30/05/2021 5:17 pm
  Que us vagi be, jo no penso posar ni in cèntim d'euro, te una pinta d'estafa que tira enrera.
  28
  117
  Respon
   Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 30/05/2021 9:17 pm
   Se't veu el llautó, reiet
    MHP 30/05/2021 10:59 pm
    Gràcies reinwta, ja et deixa escriure aqui el teu marit?
  Ramon 30/05/2021 11:38 am
  Espanyols i coscubieles frisen i malden perquè empreneduries com aquesta vagin a mal borràs.

Nou comentari